?>

KIRSALIN ÇEHRESİ SİVEREK BELEDİYESİ İLE DEĞİŞİYOR

Gündem - 5 yıl önce

Siverek Belediyesi kent merkezindeki hizmetleri kırsal bölgelere de taşımak amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Muhtarlarla düzenlenen istişare toplantılarında dile getirilen talepler, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’ın talimatıyla bir bir çözüme kavuşturuluyor.

Toplantıda katı atıkların toplanmasının dile getirilmesi üzerine belirlenen program dahilinde kırsal mahallelerde çöpler toplanırken yol talepleri de karşılanmaya devam ediliyor.

Birçok mahalle ve sokakta çalışmalarını tamamlayan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, zaman kaybetmeden ekipleri programda belirlenen bölgelere sevk ediyor.

Bu kapsamda ilçenin nüfus ve alan olarak büyük yerleşim yerleri arasında yer alan Başbük kırsal mahallesinde kilitli parke taşı döşeme çalışmasına başlandı.

Öğrencilerin yaz aylarında tozdan, kış aylarında ise çamurdan arındırılmış yolları kullanması amacıyla okul ve çevresinin öncelikli olarak belirlendiği çalışmada mahalledeki ana yollar kilitli parke taşı ile kaplanacak.

Daha önce mahalle yollarının alt yapısının stabilize malzeme ile sağlamlaştırıldığını belirten Kırsal Hizmetler Müdürü Erkan Aslanparçası, “Kırsal mahallelerde çalışırken önceliğimiz her zaman okul, cami ya da taziye evleri gibi toplumun geneline hitap eden kurumlardır. Başbük mahallesinde de önce okul çevresinden başlayarak ana caddelere parke taşı döşeyeceğiz. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlandırdık, kilitli parka taşı uygulamasının iyi olduğuna inanıyorum. Kilitli parke taşı uygulamasını imkanlarımız elverirse diğer bölgelerde de uygulamayı hedefliyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak’a teşekkür eden Başbük sakinleri, taleplerinin karşılanmasıyla duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

İSTANBUL’DAN BİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ DE DİYARBAKIR’A KOŞUYOLU GÖNÜLLÜ EVİ YÖNETİMİNDEN DİYARBAKIR SİVEREKLİLER DERNEĞİNE KİTAP BAĞIŞI

2021-04-29 14:39 - Gündem

HAYAT REHBERİ; KUR’AN-I KERİM

2021-04-30 01:05 - Gündem

27.04.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-04-27 03:00 - Gündem

SİVEREK’TE RAMAZAN TOPU GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR

2021-04-27 20:39 - Gündem

27.04.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-04-27 03:00 - Gündem

KIRSALIN ÇEHRESİ SİVEREK BELEDİYESİ İLE DEĞİŞİYOR

2021-05-03 18:38 - Gündem

30.04.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-04-30 03:00 - Gündem

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Afet Risklerini Azaltmak İçin 2027-2031 İRAP Çalışmaları Başladı

13:44 - Gündem

Siverek BİLSEM KODBOY Takımı TEKNOFEST 2026 Türkiye Finallerinde: Şanlıurfa’nın Tek Temsilcisi Oldu

10:30 - Gündem

Şanlıurfa’nın Kültürü Bakü’de Gönülleri Buluşturdu

09:15 - Gündem

Bahçeli’den Amedspor Açıklaması: “Türkiye’nin Bir Futbol Kulübüdür”

09:49 - Gündem

Siverek’te İŞKUR Kapsamında Çalışacak 390 Kişi İçin Kura Çekildi

09:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Şanlıurfa’da Afet Risklerini Azaltmak İçin 2027-2031 İRAP Çalışmaları Başladı

13:44 - Gündem

Siverek’te 25 Yıl Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı

12:57 - Asayiş

Siverek BİLSEM KODBOY Takımı TEKNOFEST 2026 Türkiye Finallerinde: Şanlıurfa’nın Tek Temsilcisi Oldu

10:30 - Gündem

Şanlıurfa’da Kalp Sağlığı İçin Kritik Uyarı

09:49 - Sağlık

Şanlıurfa’nın Kültürü Bakü’de Gönülleri Buluşturdu

09:15 - Gündem