?>

KAYMAKAM GÖLBAŞI KIZILAYA ZİYARETTE BULUNDU

Gündem - 4 yıl önce

Siverek’te Mehmet Sırrı Karahanlı, başkanlığında yeni yapılanmayla Kentte önemli işlere imza artan, her geçen gün gönüllü sayısı artan gönüllülerin ve kadın kollarının daha düzenli çalışmaları sonucunda aktif çalışma içinde olan Siverek Kızılay şubesini ziyaret eden İlçe Kaymakamı Aziz gölbaşı ilçede yapılan yardım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Gölbaşı’nı Kızılay Şube başkan yardımcısı Abdürrahim Kürkçü, genel Sekreter Faik Türkgezer. Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Kadın Kolları Başkanı Fatime Güler ve çok sayıda Kızılay Gönüllüleri karşıladı.

MOBİL AŞ EVİ HİZMETE GİRECEK

Kızılay yetkilileri çalışmaları hakkında ilca kaymakamı Gölbaşı’na Kızılay Siverek şubesinin faaliyetleri hakkında kısa bir brifing veren yetkililer” Kızılay Siverek şubesinde hizmete girecek olan ”Mobil Gezici Aşevi Aracı” Hakkında bilgi vererek en yetkililer Siverek’te binlerce yetimi, öksüz, yardıma muhtaç aileleri giydirmek için açılan Siverek Kızılay’ı Butik Giyim Mağazasını gezen ilçe kaymakamı Gölbaşı” Kentte Son günlerde önemli yardım işlerine imza atan tüm Kızılay yetkililer ve gönüllü yardım ekiplerine emeklerinden dolayı teşekkür “etti. Kızılay Yönetim Kurulu üyeleri Kaymakam Aziz Gölbaşı’nın ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

KIZILAY’IN KURULUŞU VE AMACI:

Siverek Kızılay Sekreter Faik Türkgezer, Kızılay’ın kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında bilivererek şunları kaydetti” Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur.

11 Haziran 1868 tarihinde “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti” adıyla kurulan Kızılay,

1877’de “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti”,1923’de “Türkiye Hilaliahmer Cemiyeti”,

1935’te “Türkiye Kızılay Cemiyeti” ve1947’de “Türkiye Kızılay Derneği” adını almıştır. Kuruluşa “KIZILAY” adını büyük önder Atatürk vermiştir.

Kuruluşundan itibaren Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketinin doğal üyesi olan Türk Kızılay’ı Kızılayların ilki ve isim babasıdır. İnsanlık, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen hareketin temel ilkelerini benimseyen dernek, kurulduğu günden bugüne bu ilkeler ışığında insanlığa hizmet vermektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVEREK AZIKLI (NİSÊBÎN) HÖYÜĞÜ KORUMA ALTINA ALINDI

2022-07-18 17:23 - Gündem

Siverek Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanından Halka Önemli Çağrı

2022-07-19 18:11 - Ekonomi

KUMED SİVEREK ŞUBESİ RESMİ AÇILIŞINI YAPTI

2022-07-19 19:02 - Gündem

SİVEREK’TE HAİN DARBE GİRİŞİMİN 6. YILINDA DARBECİLER LANETLENDİ

2022-07-15 18:16 - Gündem

KAYMAKAM GÖLBAŞI KIZILAYA ZİYARETTE BULUNDU

2022-07-21 14:22 - Gündem

Vali Ayhan ile Başkan Çakmak Siverek’in Turizm Merkezlerini Gezdi.

2022-07-18 14:19 - Gündem

15.07.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-07-15 03:00 - Gündem

19.07.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-07-19 03:00 - Gündem

16.07.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-07-16 03:00 - Gündem

21.07.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-07-21 03:00 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek Kaymakamlıktan ve SYDV'dan Kritik "Aile Kartı" Uyarısı

13:51 - Gündem

12 Yıllık Hasret Bitiyor: Akçakale Sınır Kapısı Pasaportlu Geçişlere Açılıyor

10:59 - Gündem

Karacadağ Polemiği Büyüyor: "Qerejdağ, Siverek'in Ayrılmaz Bir Parçasıdır"

10:19 - Gündem

BAŞKAN NİHAT ÇİFTÇİ'DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL ANLAMLI MESAJ: FEDAKÂRLIĞIN KALBİ ANNELERİMİZ  

08:45 - Gündem

Şanlıurfa’da Yürekleri Isıtan Vefa: Anneler Günü’nde Duygu Dolu Buluşma

16:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek'te Okul'da Çöp Toplayan 4 Öğrenciye Hayatlarının Sürprizi

13:32 - Eğitim

Sosyal Yardım Alanlara Büyük Kolaylık: Aile Kartı Artık Banka Dışında 10 Yeni Noktadan Alınabilecek

12:47 - Ekonomi

12 Yıllık Hasret Bitiyor: Akçakale Sınır Kapısı Pasaportlu Geçişlere Açılıyor

10:59 - Gündem

Karacadağ Polemiği Büyüyor: "Qerejdağ, Siverek'in Ayrılmaz Bir Parçasıdır"

10:19 - Gündem

Siverek'te Ekmeğe Zam İsyanı: Engelliler Derneği'nden "Zamları Geri Çekin" Çağrısı

09:49 - Yaşam