?>

KALP ÇARPINTILARINA YAKMA İŞLEMİYLE ÇÖZÜM

Gündem - 4 yıl önce

Yaklaşık 2 senedir aralıklı çarpıntı atakları bulunan 55 yaşındaki S.K. isimli hasta, tekrar başlayan çarpıntı ve bayılma ataklarının olması üzerine Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesine başvurdu.

Yapılan tetkikler sonucu hastaya Ventriküler Taşikardi(VT) tanısı konularak koroner yoğun bakım ünitemize yatırıldı.

Yapılan incelemeler sonunda kalbin karıncıklarından kaynaklanan bu tehlikeli ritim bozukluğunun sağ kalp alt kısmında kaynaklanan ventriküler taşikardi ile uyumlu olduğu bulundu. Bu tehlikeli kalp atım hızlanmasının (VT) yakılarak tedavi edileceği hastayla paylaşıldı. Alınan karar sonrası da hasta elektro fizyoloji laboratuarına alınarak, radyo frekans enerjiyle ısıtma suretiyle yakılarak sonlandırıldı. İşlem sırası ve sonrasında herhangi bir problem gelişmeyen hastaya poliklinik kontrolü önerilerek şifa ile evine gönderildi.

Yaklaşık iki yıldır kalp çarpıntı/aritmik kalp hastalıkları şikayeti üzerine Hastanemiz Kardiyoloji Kliniğinden Doç. Dr. İbrahim Halil ALTIPARMAK ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Beğenç TAŞCANOV ekibi tarafından kalbin üst bölmesi denilen kulakçıklarından kaynaklanan (supraventriküler taşikardilere) kalp hızlanmalarına yönelik kataterle sonlandırma (EPS ve ablasyon) işlemlerini başarılı şekilde yapıldı. Kalbin alt kısmından kaynaklanan ölümcül aritminin sonlandırılması işlemi uygulaması ilimizdeki ilk VT ablasyonu vakası olması açısından önemlidir.

Harran Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Aritmik laboratuarında yapılan başarılı işlemler ilimiz ve çevresindeki hastaların dışarı sevkini önemli şekilde azaltmıştır. Hastaneye başvuran hastalarımızın olumlu geri dönüşleri de ayrıca memnuniyet vericidir. Diğer müjdeli haber de yakın zamanda alacağımız 3 boyutlu haritalama kateterlerinin kullanılacak olması ile daha zorlu vakaların tanısı konulacak ve tedavileri başarıyla yapılması olacaktır.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet GÜZELÇİÇEK, Hastanemizde Kardiyolojide sağlanan başarıdan dolayı da kardiyoloji ekibini tebrik ediyorum. Bu operasyonun başarıyla sonuçlanması oldukça önemli bir adım olduğunu dile getiren Başhekim GÜZELÇİÇEK, “artık bu tür vakaları hastanemizde şifaya kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda büyük emek sarf eden Kardiyoloji ekibini kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Hastamız da sağlığına kavuşarak taburcu edildi, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

PANDEMİ TEDBİRLERİ ECZACILARI SALGINDAN KORUDU

2020-12-25 16:03 - Gündem

KALP ÇARPINTILARINA YAKMA İŞLEMİYLE ÇÖZÜM

2020-12-31 15:05 - Gündem

PROF. DR. AYDAL: ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDAKİ SUÇ ARTIŞI KORKUTUCU BOYUTTA

2020-12-29 13:05 - Gündem

DR. TURAN AKCİĞERLERİ GÜÇLENDİRME VE KORONADAN KORUNMANIN YOLLARINI ANLATTI

2020-12-31 14:45 - Gündem

KÖPRÜDÜZ AİLESİ YARDIM BEKLİYOR!

2020-12-31 14:59 - Gündem

MESLEK ODALARI BAŞKANLARINDAN BASIN MÜDÜRLÜĞÜNE TAM DESTEK

2020-12-25 16:07 - Gündem

FATİH ERBAKAN’DAN EZBER BOZAN ÇIKIŞ: ‘HER ŞEYİ DE MİLLETTEN BEKLEMEYİN’FATİH ERBAKAN’DAN EZBER BOZAN ÇIKIŞ: ‘HER ŞEYİ DE MİLLETTEN BEKLEMEYİN’

2020-12-25 17:49 - Gündem

BAŞKAN EKİNCİ YÖRESEL KİYAFETLERLE TENİSLE TANIŞAN KÖYÜ ZİYARET ETTİ

2020-12-31 14:55 - Gündem

25.12.2020 Tarihli Birinci Sayfa

2020-12-25 03:00 - Gündem

BAŞKAN EKİNCİ ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

2020-12-31 14:48 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Başkan Bucak’a Anlamlı Veda

11:26 - Gündem

Başıbüyük Derneği’nden Siverek’te 200 Aileye Örnek Dayanışma

12:55 - Gündem

Siverek’te Şehit Ailelerine ve Gazilere Anlamlı Ziyaret

11:53 - Gündem

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Şehitlere Vefa Ziyareti

12:12 - Gündem

Bayiki Aşireti Kurban Bayramı’nda Bismil’de Kucaklaştı

11:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek'te Türk-Japon Dostluğu Sergisine Yoğun İlgi

10:55 - Kültür & Sanat

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Başkan Bucak’a Anlamlı Veda

11:26 - Gündem

Siverek’te Kadınların Gücüne Güç Katacak Yeni Merkezler Kuruluyor

11:14 - Ekonomi

Siverek-Karacadağ Yolunda Gece Yarısı Kaza

01:49 - Asayiş

Başıbüyük Derneği’nden Siverek’te 200 Aileye Örnek Dayanışma

12:55 - Gündem