?>

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANLIĞINDAN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI!

Gündem - 5 yıl önce

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Gönül, böyle insanlık onurunu yaralayan bir mesele için değil de, kadın haklarında yaşanan güzel gelişmeleri, nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi konuşmayı isterdi. Fakat, her gün siz değerli basın mensuplarının da toplumu bilgilendirdiği haberlerde, sosyal medyada ne yazık ki kadına karşı şiddetin boyutlarını yansıtan, vicdanlarımızı kanatan olaylarla karşı karşıyayız.

2020 BİTMEDEN 391 KADIN ŞİDDETE KURBAN GİTTİ

Ülkece Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hayatta kalmak için azami çaba sarfettiğimiz bugünlerde, kadınlar artı olarak kendilerini korumak, hayatlarını kurtarmak için tek başlarına mücadele etmeye devam ediyor. 2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verdiğimiz kadın sayısı 391’e ulaştı. Her 3 günde 2 kadın gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybediyor. Geçen hafta bir günde 4, ertesi gün 5 kadının öldürüldüğü haberlerini okuduk… Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesimi ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor.

Gelecek Partisi olarak, bu konuda toplumu bilinçlendirmek, yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınların özgürlükleri, yaşam hakkı elinden alınmaya devam edeceğine inanıyoruz. Bu inançla Gelecek Partisi olarak, bütün Türkiye’de ve ilimizde kadına şiddet konusunda her türlü öncü çalışmayı hayata geçirmeye, hükümetten muhalefete herkesle el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazırız. Söz konusu şiddete uğrayan kadınlarımızsa, bizim için gerisinin hiçbir önemi yoktur.

Bu düşünceden hareketle, Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkanlığımız 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sorunu yaşayanların, kadınlarımızın ne istediğine dikkati çeken bir kampanya hazırladı. Kampanyada kadınların temel insani taleplerine yer verilirken her şeyden önce yaşamak istedikleri ön plana çıkarılarak, kadınların yasalarla sözde değil özde korunmak istekleri vurgulandı.

Değerli basın mensupları… İlimizde kadına şiddetle ilgili yaptığınız bütün haberlerin toplumu bilinçlendirmeye ve dönüştürmeye, yani, kadınların hayatta kalma mücadelesine büyük bir katkısı var. Onların verdiği mücadeledeki bu değerli katkınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Bugün Gelecek Partisi olarak ortaya koyduğumuz çalışmayı da ellerinizde daha da kıymetleneceği bilinciyle size emanet ediyoruz.

Haftanın Öne Çıkanları

YEDİ BAŞAK SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ ÇAD’DA SU KUYUSU AÇTI

2020-11-26 16:50 - Gündem

ŞANLIURFA-BİRECİK D400 KARAYOLU ÖLÜM SAÇIYOR

2020-11-20 18:35 - Gündem

PARTİ BAŞKANI DEDAŞ’U MUM İLE PROTESTO ETTİ

2020-11-23 19:37 - Gündem

GELECEK PARTİSİ VİRANŞEHİR İLÇE BAŞKANI AHMET KOÇ OLDU.

2020-11-19 19:51 - Gündem

BAŞKAN AHMET TÜYÜZ’DEN ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

2020-11-23 14:32 - Gündem

SİVEREK UMUT KERVANI 600 ÇOCUĞA BOT VE MONT YARDIMINDA BULUNDU

2020-11-24 14:29 - Gündem

FADIL ŞENYAŞAR A 150 YIL HAPİS İSTEMİ

2020-11-23 14:21 - Gündem

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANLIĞINDAN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI!

2020-11-26 17:03 - Gündem

25.11.2020 Tarihli Birinci Sayfa

2020-11-25 03:00 - Gündem

CEYLANPINAR’DA KONGRE HEYECANI YAŞANDI

2020-11-23 14:43 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek Kaymakamı Sak ve Protokol Üyeleri Başsavcı’yı Ziyaret Etti

09:33 - Gündem

Siverek Engelliler Derneği'nden Engelsiz Eğitim Çağrısı

12:18 - Gündem

Siverek'te Üçüncü Millet Lokantası Açılışa Gün Sayıyor

11:39 - Gündem

Siverek Kaymakamı Salih Sak’tan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

10:18 - Gündem

Siverek’te Kış Hazırlıkları Başladı: Biber Çekme Sezonu Açıldı

10:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan: "Yeni vergi yasası küçük esnafı yok edecek"

09:15 - Ekonomi

Başkan Bucak’tan Siverek Belediyespor’a moral ziyareti

08:25 - Spor

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

Siverek Belediyesi Kurslarıyla 43 Öğrenci Üniversiteli Oldu

10:31 - Eğitim