?>

Diyarbakır’da Birlik Mesajı

Terörle mücadelede nasıl devam ediyor? Uyuşturucu tacirlerine karşı yapılan operasyonlar ne kadar etkili? Gaziler, vatanın kutsal emanetleri olarak nasıl anılıyor?

Gündem - 2 yıl önce

içişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da gaziler ve gazi yakınlarıyla buluştu. Yerlikaya, konuşmasında, milletin birliğine ve beraberliğine kasteden terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlardan bahsetti. Aynı zamanda uyuşturucu tacirlerine ve organize suç örgütlerine karşı verilen mücadeleye de dikkat çekti. Bu mücadelede, gazilerin ve şehitlerin fedakarlıklarına değinerek, onların vatan için gösterdiği cesaretin altını çizdi.

Gazilerin Vatanseverlik Ruhu

Yerlikaya, Anadolu’nun vatan yapılmasında bin yıllık bir ruh olan "gaza" anlayışına vurgu yaptı. Bu ruhun Sultan Alparslan döneminde Malazgirt'ten başlayarak, Çanakkale, Sakarya, Kore ve Kıbrıs’ta devam ettiğini belirtti. Bugün de Afrin, El Bab, Cerablus gibi sınır ötesi operasyonlarda bu ruhun yaşayan bir gerçek olduğunu söyledi. Bu nedenle gazilerin ve şehitlerin milletin en yüce değerleri arasında yer aldığını belirtti.

Şehitler ve Gazilere Minnet

Bakan Yerlikaya, konuşmasında şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını, gazilerin onurlu mirasının ise korunmaya devam edeceğini ifade etti. Ülkenin dört bir yanında, Cudi, Gabar, Tendürek gibi terör bölgelerinde kahramanca mücadele eden asker ve güvenlik güçlerinin şanlı tarih yazdığını hatırlattı. 15 Temmuz gecesi de FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı kahramanca direnenlerin gaziler olduğunu dile getirdi.

Gazilik Makamı ve Onuru

Gaziliğin, maddi bir değerle ölçülemeyecek yüce bir makam olduğunu belirten Yerlikaya, gazilerin milletin gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Gazilerin temsil ettiği bu onurlu mirasın gelecek nesillere ışık tutacağını, onların cesaret ve fedakarlıklarının rehber olacağını söyledi. Yerlikaya, gazilerin Diyarbakır Surları kadar güçlü ve onurlu bir yüreğe sahip olduğunu vurguladı.

Teröre Karşı Mücadelede Kararlılık

Bakan, İçişleri Bakanlığı bünyesinde 600 bin personelin, ülkenin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalıştığını belirtti. Özellikle terör örgütlerine, uyuşturucu tacirlerine ve organize suç örgütlerine karşı yürütülen operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurguladı. Yerlikaya, bu mücadelenin milletin desteği ve duasıyla sürdüğünü, Türkiye’nin her köşesinden destek aldıklarını ifade etti.

Gaziler Günü ve Özel Programlar

Diyarbakır’da düzenlenen programda ayrıca, Gaziler Günü’ne özel bir belgesel gösterimi yapıldı. Programa, AK Parti milletvekilleri, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. Programda konuşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da gazilere olan minnet ve şükranlarını dile getirerek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin" dedi.

"Bu mücadelede milletimizin desteği ve duası bizlerledir. İstanbul, Ağrı, Diyarbakır bizlerledir, tüm Türkiye bizlerledir." - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Programın ardından gazetecilerin 8 yaşında öldürülen Narin Güran soruşturmasıyla ilgili sorularını yanıtla yan Yerlikaya, "Adalet tecelli edecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın." diyerek kamuoyuna güvence verdi. AA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek'in Mütevazı Eski Başkanı  Hasan Çelebi'nin Unutulmaz Mirası

2024-09-18 09:11 - Gündem

Şeytan Küçesi: Tarihi Bir Çarşının Gizemli Geçmişi

2024-09-17 14:04 - Kültür & Sanat

Siverek Şire Üzümü: Yüzyıllık Lezzet Pazarda Yerini Aldı

2024-09-17 10:48 - Ekonomi

Mevlid Kandili: Işığın Doğumla Buluştuğu Kutsal Gece

2024-09-13 13:36 - Gündem

Çarşamba Günü Süper Kanlı Ay Tutulması Gerçekleşecek

2024-09-17 20:00 - Gündem

Mardian Mall, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Mardin’e Katkı Sağlıyor

2024-09-16 20:15 - Politika

İstanbul'daki Siverekliler 6. Yılını Büyük Bir Coşkuyla Kutlamaya Hazırlanıyor

2024-09-18 09:54 - Gündem

Siverek’te Geleceğe Yön Veren Projeler Hayata Geçiyor

2024-09-19 09:37 - Ekonomi

Siverek'te "Başarılı Öğretmenler ve Öğrenciler Ödüllendirildi

2024-09-14 09:31 - Eğitim

Ünlü Sanatçı Simge Sağın’a Gaziantep’te Konser Sırasında Çiçek ve Telefon Şoku

2024-09-17 18:15 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Gülpınar Muhtarlarla Buluştu

13:39 - Gündem

Siverek’te Bayram Neşesi: Minik Kalpler Sanatla Şifa Buldu

12:19 - Gündem

Halfeti’de Dev Operasyon: Belediyedeki İhale Dosyaları Mercek Altında!

13:35 - Gündem

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi’nde Yeni Dönem

09:00 - Gündem

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan Siverek’te Anlamlı Ziyaretler

08:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali Görkemli Bir Açılışla Başladı

13:12 - Kültür & Sanat

Siverek Semalarında Geleneksel Uçurtma Şenliği Coşkuyla Gerçekleşti

13:04 - Kültür & Sanat

Prof. Dr. Abdurrahim Dusak’tan Kritik Nairobi Zirvesi

12:56 - Politika

Başkan Nihat Çiftçi’den Stratejik Koordinasyon Toplantısı

10:28 - Yaşam

Milletvekili Cevheri’den Ziraat Odası Başkanı Bucak’a Ziyaret

10:14 - Politika