?>

DEVA PARTİSİ’NDEN KADINA KARŞI ŞİDDETE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Gündem - 6 yıl önce

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında bir mesaj yayımlayarak kadının toplumdaki önemine vurgu yaparak şunları kaydetti.

Tüm dünya kadınları için büyük bir anlamı olan bu günde, bir kez daha kararlılıkla ifade etmek isteriz ki; Deva Partisi olarak, kadının güvenlik ve adalet duygularını gerçekten hissedip yaşayacağı bir sosyal yaşam tesis etmek en öncelikli hedeflerimizden biridir. Sosyal yaşamın temel figürü olan kadınlarımız için gerek fiziki, gerek manevi anlamda hiçbir konforun lüks olmadığı anlayışını benimsiyoruz. Bu yaklaşımda da hiçbir köken veya bölge ayrımı gözetmeden tüm kadınlarımızın bu haklardan en üst seviyede yararlanabilmesinin hayati olduğunun bilincindeyiz. Hatta “merhametsiz insan yoktur, annesiz insan vardır” sözünün ifade ettiği şekilde, bir toplumun topyekün barış içinde olması için en önemli unsurun güven ve barış dolu bir ortamda yetişip hayatını yine güven ortamında sürdüren kadınlar olduğuna ve kadınlarımızın bu güven ve adalet ortamının kendisine sağladığı pozitif enerjinin bulunduğu tüm aile iş ve diğer yaşam ortamlarını daha yaşanır hale getireceğine inanmaktayız.

Bu bağlamda kadına şiddet denince hemen akla gelen ve her zaman karşı olduğumuz fiziksel şiddetin yanı sıra, maalesef kadına karşı fiziki şiddetin çok fazla yaşanması nedeniyle gündeme dahi gelmeyen, iş yerinde ve günlük yaşamda mobbing ve cinsiyetçi ifadelerin bile şiddet olarak algılandığı ve kadınlarımızın bunlara katlanmak zorunda kalmayacağı bir anlayışın toplumumuzda bir an önce hâkim olması için politikalar geliştirmeyi en önemli amaç ve kazanımlarımızdan biri olarak görmekteyiz.

Varoluşsal anlamda erkeğin daha fazla fiziki güce sahip olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ancak bunun aslında mutluluk ve huzur vermesi gereken insanlara bir tehdit olarak dönmesi asla tasvip edilemez. Kadınlarımız bir nesil yetiştirirken veya üretime katkı sağlarken her ortamda ve her anlamda güvende olmalıdır.

Rehberi, toplumsal konuları bile eşi ile istişare edip fikrine göre hareket eden bir inancın mensubu ve kültüründe eşine ‘Han’ım ‘sultanım’‘efendim’ anlamında “hanım” hitabını layık gören bir toplumun bireyleri olarak dünya istatistiklerinde kadına yönelik şiddet bakımından üst sıralarda olmak kesinlikle bize yakışmayan ve biran önce kurtulmamız gereken bir durumdur.

Sonuç olarak kadına, cinsiyetini değil insanlığını önceleyen bir saygıyla yaklaşmayı toplum olarak vazgeçilmez kılmalıyız. Bunun için her türlü dinamik toplumsal hafızamızda mevcuttur

Haftanın Öne Çıkanları

BAŞKAN AHMET TÜYÜZ’DEN ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

2020-11-23 14:32 - Gündem

YEDİ BAŞAK SİVEREK TEMSİLCİLİĞİ ÇAD’DA SU KUYUSU AÇTI

2020-11-26 16:50 - Gündem

ŞANLIURFA-BİRECİK D400 KARAYOLU ÖLÜM SAÇIYOR

2020-11-20 18:35 - Gündem

PARTİ BAŞKANI DEDAŞ’U MUM İLE PROTESTO ETTİ

2020-11-23 19:37 - Gündem

GELECEK PARTİSİ ŞANLIURFA İL BAŞKANLIĞINDAN 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI!

2020-11-26 17:03 - Gündem

GELECEK PARTİSİ VİRANŞEHİR İLÇE BAŞKANI AHMET KOÇ OLDU.

2020-11-19 19:51 - Gündem

VİRANŞEHİR İLÇESİNDE AŞİRETLER ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI

2020-11-23 14:26 - Gündem

SİVEREK UMUT KERVANI 600 ÇOCUĞA BOT VE MONT YARDIMINDA BULUNDU

2020-11-24 14:29 - Gündem

FADIL ŞENYAŞAR A 150 YIL HAPİS İSTEMİ

2020-11-23 14:21 - Gündem

GAZETECİLER AÇLİGA MAHKÜM EDİLECEK?

2020-11-24 14:22 - Gündem

İlgili Haberler

Ünsal Mühendislik’ten Sivereklilere Klima Kolaylığı: Her Bütçeye Uygun Taksit Seçenekleri Sunuluyor

19:09 - Gündem

Siverek'in Ticari Kalbi Yenileniyor: Buğday Pazarı'na Modern Asfalt Dokunuşu!

15:48 - Gündem

Siverek Kaymakamlığı'ndan Hayat Kurtaracak 'Suya Girmeyin' Uyarısı!

12:11 - Gündem

Atığın Sanata Dönüştüğü An: Akçakale'den Podyuma Uzanan Sıfır Atık Başyapıtı!

12:03 - Gündem

Araç Sahipleri Kemerleri Bağlasın: Muayene Ücretlerine Tarihi Zam Kapıda!

09:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Ünsal Mühendislik’ten Sivereklilere Klima Kolaylığı: Her Bütçeye Uygun Taksit Seçenekleri Sunuluyor

19:09 - Gündem

Siverek'te Okul Çevreleri Mercek Altında: Geleceğimiz İçin Güvenlik Seferberliği!

16:39 - Asayiş

Siverek Kaymakamlığı'ndan Hayat Kurtaracak 'Suya Girmeyin' Uyarısı!

12:11 - Gündem

Atığın Sanata Dönüştüğü An: Akçakale'den Podyuma Uzanan Sıfır Atık Başyapıtı!

12:03 - Gündem

Siverek'in Altın Çocuğu Zeka Oyunları Tahtında

11:02 - Eğitim