?>

Depremzede Vatandaşların İstekleri Yerine Getirildi

6 Şubat’taki depremden etkilenen Adıyaman’da TOKİ tarafından temeli atılan 3 bin 34 konuttan kaba inşaatı tamamlananlarda ince işçiliğe geçildi.

Gündem - 2 yıl önce

6 Şubat depreminde binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği binlerce yapının ise yıkıldığı Adıyaman’da, Emlak Konut ve TOKİ tarafından yapımı devam eden kalıcı deprem konutlarının tamamlanarak bir an önce hak sahibi olan depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ ve Emlak Konut işbirliğinde yapılan konutlar hızla yükseliyor. Konutlar etaplar halinde sürüyor.

Adıyaman Merkez Örenli Mevkiinde yapımı devam eden 4 etaplık 3 bin 34 dairelik kalıcı deprem konutlarının 21 bloğunda kaba inşaat çalışmaları tamamlanarak ince işçiliğe geçildi.

Her biri zemin +4 veya zemin +3 kat olarak ayarlanan bloklarda bulunan daireler bürüt 105 metre kare olarak yapılıyor. Çalışmaların hızla devam ettiği Örenli Mevkiindeki kalıcı deprem konutlarıyla ilgili bilgi veren TOKİ Uzmanı İnşaat Mühendisi Yılmaz Ceylan, “Adıyaman Örenli Mahallesi’ndeyiz, deprem sonrası TOKİ tarafından yapılan afet konutları bölgesindeyiz. Burada 4 etap şeklinde yapılan konutlarda toplam 3 bin 34 daire yapacağız. 159 Adet bloğumuz var. Bu bloklarımızın 21’nde betonarme imalatlarımızı tamamladık.

Onun arkasından duvar imalatları devam ediyor. Duvarları biten bloklarımızda elektrik tesisatı, mekanik tesisatı, temiz su, kalorifer tesisatı imalatlarımız devam ediyor. Bunun arkasından sıva imalatlarımız da devam etmekte. Yaklaşık 7 binamızda sıva imalatımızı tamamladık. Sıvaları bitirdikten sonra dış cephede mantolama imalatlarına geçiyoruz. İki binamızda mantolama imalatlarımız devam ediyor, 3.binamıza iskele kuruyoruz. İçeride de seramik imalatlarımız devam etmekte. Bodrum katlarımızda da sıva imalatlarımız devam etmekte. Bir an önce konutlarımızı bitirip yetiştirmek için canla başla çalışmaktayız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ttk-9 Kaldırılmalı Mı?

2023-07-28 14:43 - Eğitim

yüzyılların geleneği:patlıcan ekşisi

2023-07-28 12:15 - Teknoloji

Nadir Görülen Hastalığı Atlattı

2023-08-01 16:30 - Sağlık

Korkular Değil Siz Kendinizi Yönetin

2023-07-29 13:51 - Sağlık

Kuran-ı Kerim’e Saygı Mitingi

2023-07-31 13:18 - Politika

Acıları Hâla İlk Günki Gibi

2023-07-31 13:10 - Yaşam

5 Şehir İçin 2 milyon Euro

2023-07-31 14:45 - Ekonomi

Japonya’nın deprem tecrübesinden bilgiler

2023-07-31 13:23 - Teknoloji

Jeoloji Mühendisinden Çarpıcı Açıklama

2023-07-29 16:28 - Teknoloji

Turan Devletleri Teşkilatı Siverek İlçe Başkanlığı Açıldı

2023-07-31 12:21 - Politika

İlgili Haberler

Başıbüyük Derneği’nden Siverek’te 200 Aileye Örnek Dayanışma

12:55 - Gündem

Siverek’te Şehit Ailelerine ve Gazilere Anlamlı Ziyaret

11:53 - Gündem

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Şehitlere Vefa Ziyareti

12:12 - Gündem

Bayiki Aşireti Kurban Bayramı’nda Bismil’de Kucaklaştı

11:59 - Gündem

Yılmaz Güney Filminin Yönetmeni ile Oyuncusu Arasında Aşk İddiası

10:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Başıbüyük Derneği’nden Siverek’te 200 Aileye Örnek Dayanışma

12:55 - Gündem

Siverek Engelliler Spor Kulübü Bayram'da Bir Araya Geldi

12:48 - Spor

Siverek’te Şehit Ailelerine ve Gazilere Anlamlı Ziyaret

11:53 - Gündem

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Şehitlere Vefa Ziyareti

12:12 - Gündem

Bayiki Aşireti Kurban Bayramı’nda Bismil’de Kucaklaştı

11:59 - Gündem