?>

Acıları Hâla İlk Günki Gibi

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde yaşayan aile depremin ardından 6 ay geçtikten sonra yaşadıklarını anlattı.

Yaşam - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin en çok etkilediği bölgelerden olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan ve 1,5 yıl önce satın aldıkları binanın 5. katında depreme yakalanan Hüseyin Şentürk, eşi ve 4 çocuğu depremin başlamasından 15 saniye sonra yıkılan binalarının enkazında kaldı. Enkazdayken de depremin sürdüğünü belirten baba Şentürk, depremin geri kalanını enkaz altında yaşadıklarını vurguladı. Enkazdan 7 saat sonra baba Hüseyin Şentürk ve 2 çocuğu kurtarılırken diğer 2 çocuğu ve eşi ise hayatını kaybetti. 2 çocuğu ile birlikte İslahiye’de konteynerde yaşayan Şentürk her hafta ise depremde kaybettiği 2 çocuğu ve eşinin mezarlarını ziyaret ederek onlar için dua ediyor.

“7 saat enkazda kaldık”

Hüseyin Şentürk depremde yıkılan binalarının enkazında 7 saat kaldıklarını belirterek,

“6 Şubat depreminde Müge evlerde bulunan binamız yıkıldı biz 5. Kattaydık. Binamız çöktü eşim ve 2 çocuğumu kaybettim. Bizde enkazda 7 saat sonra çıkartıldık. 40 gün hastanede yattım. Diğer çocuklarımda yaralandı” dedi.

“10-15 saniyede binamız yıkıldı”

Depremde binalarının 10-15 saniyede yıkıldığını belirten Şentürk,

“Biz geç saatlere kadar oturuyorduk. Sonra uyuduk. Deprem anında hanım beni kaldırdı. Biz çocukları alarak dama çıkmak için koştuk. Ancak giriş katının kapısı açılmadı. Bir anda elektrikler kesildi ve binamız yıkıldı. Toplam hepsi 10-15 saniye sürdü. Gözümüzü açtığımızda enkazın altındaydık. Her şey 15 saniye içerisinde gerçekleşti. Biz 5 katlı binanın en üst katındaydık. Dairemizi daha yeni almıştık 1,5 yıl önce aldık. 17 ve 6 yaşındaki İsmail ve Furkan isimli 2 çocuğumu ve eşim Selvi’yi kaybettim” şeklinde konuştu.

“Enkazda sarsıntı sürdü”

Enkaz altındayken de depremin sürdüğünü vurgulayan Şentürk,

“Enkaz altında 2 çocuğum uyanıktı bende kendime sonradan geldim. Sağ tarafım enkaz altındaydı. Çocuklarım imdat diye bağırıyorlardı. Ben onları teselli etmeye çalıştım. Bizi kurtaracaklar diye seslendim. Ben enkazdayken 1-2 defa daha sarsıntı oldu. Şuanda 2 çocuğumla beraber konteynerde yaşıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Birecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü - Bina İşleri Yaptırılacaktır.

2023-07-25 03:00 - Resmi İlanlar

T.C. Akçakale 1. Asliye Ceza Mahkemesi

2023-07-27 03:00 - Resmi İlanlar

Ttk-9 Kaldırılmalı Mı?

2023-07-28 14:43 - Eğitim

yüzyılların geleneği:patlıcan ekşisi

2023-07-28 12:15 - Teknoloji

Suudi Prensesi Gaziantep’te

2023-07-26 15:56 - Politika

Acıları Hâla İlk Günki Gibi

2023-07-31 13:10 - Yaşam

Japonya’dan Beyazgül’e Anlamlı Ziyaret

2023-07-25 14:29 - Politika

kuru domates ihracatı

2023-07-27 13:43 - Ekonomi

Korkular Değil Siz Kendinizi Yönetin

2023-07-29 13:51 - Sağlık

ateş,buz operasyonu:1 gözaltı

2023-07-27 13:06 - Asayiş

İlgili Haberler

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

SİVEREK'TE ANLAMLI HEDİYE ENGELLİ BİREYLERİN ÇOCUKLARINA OKUL ÇANTASI YARDIMI

03:05 - Yaşam

Siverek’te Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Tamamlandı

11:51 - Yaşam

Siverek’te TOKİ Deprem Konutlarında İnceleme

10:36 - Yaşam

Şehmus Karaburç’tan Piknikçilere Sert Uyarı

09:23 - Yaşam

Günün Manşetleri

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan: "Yeni vergi yasası küçük esnafı yok edecek"

09:15 - Ekonomi

Başkan Bucak’tan Siverek Belediyespor’a moral ziyareti

08:25 - Spor

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

Siverek Belediyesi Kurslarıyla 43 Öğrenci Üniversiteli Oldu

10:31 - Eğitim