?>

Deprem bölgesinin milletvekilleri Bakan Işıkhan ile bir araya geldi

Depremden en fazla etkilenen 4 ilin milletvekilleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Başkanlığında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Gündem - 3 yıl önce

Düzenlenen toplantıya Adıyaman’dan Milletvekili Doç. Dr. Resul Kurt, Doç. Dr. İshak Şan ve Av. Mustafa Alkayış, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, diğer illerin milletvekilleri ve bakanlık yetkilileri katıldı.

Toplantıda Adıyaman adına konuşan Milletvekili Resul Kurt, Adıyaman’ın 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerde güçlü bir destek verdiğini, ekonomik ve sanayi gelişmişliği çok fazla komşu iller arasında kalması nedeniyle pozitif bir ayrımcılık beklediğini, özellikle esnaf ve iş insanlarının teşvikler konusunda taleplerini aktardı.

Toplantıda şehrin sorunlarını dile getiren Milletvekili Kurt, “Ağır hasarlı olan SGK Müdürlüğü için prefabrik bina ihtiyacının karşılanması, bina, araç ve personel eksiğinin tamamlanması, SGK prim desteği verilmesi, 4/b (Bağ-Kur) primlerinin yıl sonuna kadar alınmaması ve 2024 yılında da yüzde 50 indirimli alınması, işyeri yıkılan esnafın Bağ-Kur priminin 2 yıl süreyle işsizlik sigortası fonundan karşılanması, işyeri yıkılan esnafın geçmiş dönem SSK ve Bağ-Kur borcunun silinmesini istiyoruz. Aynı zamanda depremde hayatını kaybedenlerin 1. dereceden yakınlarının kamuya personel alımında öncelikle tercih edilmesi ve kadroya alınması, TYP personel sayısının artırılması ve sürenin uzatılması, TYP personeline mesleki eğitim verilerek bu süreçte sanayi ve istihdama katkı sağlayacak nitelikli iş gücü yetiştirilmesi, diğer illerden Adıyaman’a gelmek isteyen kamu görevlilerine şartsız tayin hakkı verilmesi ve isteyenlerin Adıyaman’a tayinlerinin yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Cennet çamuru Rağbet Görüyor

2023-07-03 19:50 - Kültür & Sanat

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’den Basın Açıklaması

2023-07-04 20:14 - Politika

Muhammet Aliyev Sanko Sergi Açacak

2023-07-05 13:37 - Kültür & Sanat

Yeniden Refah Partisi Gençlerle Buluşuyor

2023-07-04 17:39 - Politika

Karkaşi Kırsal Mahalle Sakinleri Hizmet İstiyor

2023-07-05 12:57 - Yaşam

Yüz Dönüm Buğday Küle Döndü

2023-07-03 13:08 - Asayiş

Sivereklilerin İl Olma Mesaisi Devam Ediyor

2023-07-01 15:10 - Politika

Tarihi Alanlar Çöplük Yuvasına Döndü

2023-07-04 13:15 - Yaşam

seyir halindeki araç yandı

2023-07-04 12:56 - Asayiş

Acı Haber Tez Duyuldu

2023-06-29 21:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Bahçeli’den Amedspor Açıklaması: “Türkiye’nin Bir Futbol Kulübüdür”

09:49 - Gündem

Siverek’te İŞKUR Kapsamında Çalışacak 390 Kişi İçin Kura Çekildi

09:46 - Gündem

Siverek’te  Mütevelli Heyeti 13 Milyon TL’lik Destek İçin Toplandı

09:40 - Gündem

Siverek’te Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Başkan Bucak’a Teşekkür

11:40 - Gündem

Asfalt Hamlesi Belediye Kendi Asfaltını Üretip Yollarını Yeniliyor

11:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Şanlıurfa’nın Unutulmaya Yüz Tutan Lezzetleri Genç Kuşaklara Aktarılıyor

09:55 - Kültür & Sanat

Bahçeli’den Amedspor Açıklaması: “Türkiye’nin Bir Futbol Kulübüdür”

09:49 - Gündem

Siverek’te  Mütevelli Heyeti 13 Milyon TL’lik Destek İçin Toplandı

09:40 - Gündem

Siverek’te Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Başkan Bucak’a Teşekkür

11:40 - Gündem

Siverek’te Ramazan Baran Bulvarı Yenilendi: Yol Genişletildi, Sıcak Asfaltla Konfor Artırıldı

10:19 - Gündem