?>

BÜYÜKŞEHİR İLE İLÇELER ARITMA TESİSLERİNE KAVUŞUYOR

Gündem - 4 yıl önce

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), içme suyu arıtma tesisleri ile sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlıyor.

Şanlıurfa’da su kaybının önüne geçebilmek ve su tasarrufunu sağlamak adına birçok ilçede çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tüm vatandaşlara temiz, sağlıklı içme suyu ulaştırmak için DSİ Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü içme suyu arıtma tesisi çalışmalarına aralıksız devam ederek projenin bir an önce bitirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa genelinde vatandaşlara arıtılmış su sağlamak adına ilçelerde içme suyu arıtma tesisi çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, Siverek, Hilvan, Birecik, Halfeti, Viranşehir ve Suruç ilçelerinde tesis ve ana isale hattı inşa çalışmaları ile vatandaşların hizmetine en kısa sürede sunmak için kolları sıvadı.

HEDEF, ŞANLIURFA’DAKİ TÜM HANELERDE ARITILMIŞ SU

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Şanlıurfa’daki vatandaşları kesintisiz, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturmak için hedeflediği içme suyu arıtma tesislerinde idari ve kontrol binası, debimetre odası, kimya, klor, jeneratör binası, ısı merkezi ve filtre odası, hızlı ve yavaş karıştırıcı durultucu flokülasyon yapısı, kum filtre, temiz su deposu, çamur yoğunlaştırma yapısı, foseptik yapısı gibi bölümler yer alacak. Tesislerde ayrıca periyodik olarak su analizleri ve kontrolleri de yapılacak.

Siverek ve Hilvan ilçelerindeki içme suyu arıtma tesisleri tamamlandığında 45 bin metrekarelik alana sahip olan Siverek İçme Suyu Arıtma Tesisinde, günlük 110 bin metreküp ham suyu arıtarak günde 110 bin ton suyu içmeye hazır hale getirecek ve isale hatları ile birlikte ilçede su sorunu kalmayacak.

Hilvan ilçesindeki tesiste ise 20 bin 422 metrekarelik alana sahip olan içme suyu arıtma tesisi günlük 15 bin 000 metreküp ham suyu arıtarak günde 15 bin ton suyu içmeye hazır hale getirecek ve ilçe halkına arıtılmış, temiz ve sağlıklı içme suyu sunulmuş olacak. Diğer ilçelerdeki tesislerin bir an önce bitirilip hizmete sunulması adına inşaat çalışmaları hızla bir şekilde devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

2.08.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-08-02 03:00 - Gündem

İSLAM’DA SÖZ SÖYLEME AHLAKI

2021-07-30 08:16 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR İLE İLÇELER ARITMA TESİSLERİNE KAVUŞUYOR

2021-08-04 20:46 - Gündem

30.07.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-07-30 03:00 - Gündem

OTOBÜSTE FENALAŞAN VATANDAŞ HASTANEYE ULAŞTIRILDI

2021-07-29 20:37 - Gündem

BİK MÜDÜRÜ OSMAN BOLLUK’UN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

2021-07-29 20:37 - Gündem

BAŞKAN BEYAZGÜL SİVEREK İLÇESİNDE TEMASLARDA BULUNDU

2021-08-04 20:43 - Gündem

29.07.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-07-29 03:00 - Gündem

3.08.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-08-03 03:00 - Gündem

Başkan Çakmak Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2021-07-30 17:03 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Şehitlere Vefa Ziyareti

12:12 - Gündem

Bayiki Aşireti Kurban Bayramı’nda Bismil’de Kucaklaştı

11:59 - Gündem

Yılmaz Güney Filminin Yönetmeni ile Oyuncusu Arasında Aşk İddiası

10:11 - Gündem

Siverek Oda Başkanı Dalaman'dan Bayram Alışverişlerinizi Çarşı Esnafınızdan Yapın Çağrısı

08:53 - Gündem

Siverek Kızılay’dan Bayramlık Sevinci

07:02 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Şehitlere Vefa Ziyareti

12:12 - Gündem

Bayiki Aşireti Kurban Bayramı’nda Bismil’de Kucaklaştı

11:59 - Gündem

Siverek'te Meyve Ağaçları Toprakla Buluştu

09:06 - Yaşam

Siverek Oda Başkanı Dalaman'dan Bayram Alışverişlerinizi Çarşı Esnafınızdan Yapın Çağrısı

08:53 - Gündem

Siverek Kızılay’dan Bayramlık Sevinci

07:02 - Gündem