?>

Başkan Bucak’tan Fırat Mahallesi’ne Kalıcı Çözüm Sözü!

Eski sağlık ocağının tahliye süreci ne zaman başlayacak ve bölge halkını nasıl bir değişim bekliyor? Fırat Mahallesi sakinleri için planlanan modern sağlık tesisinin yeri hangi kriterlere göre belirlenecek? Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın "kalıcı sözü" mahallenin gelecekteki sağlık vizyonunu nasıl şekillendirecek? detaylar haberimizde

Gündem - 2 saat önce

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, yerel yönetim ve mahalle sakinleri arasındaki diyalog köprüleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, kentin en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Fırat Mahallesi’nin öncelikli ihtiyaçlarını gündemine alarak, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak stratejik bir hamleye imza attı. 2026 yılı hizmet planlaması kapsamında değerlendirilen bu adım, sadece bir bina inşası değil, aynı zamanda bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kapsamlı bir kentsel iyileştirme projesinin parçası olarak öne çıkıyor.

Eğitim ve Sağlık Odaklı Kritik Buluşma

Bu önemli gelişme, ilçe genelinde düzenlenen ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen "Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı" sonrasında yaşandı. Siverek Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda Fırat Mahallesi Muhtarı olan Orhan Yeşildağ, konferans çıkışında Başkan Ali Murat Bucak ile ayaküstü bir görüşme gerçekleştirerek mahalle halkının taleplerini doğrudan iletme fırsatı buldu. Samimi bir atmosferde geçen görüşmede, mahalledeki mevcut kamu hizmetlerinin durumu ve vatandaşların şikayetleri tek tek masaya yatırıldı.

Görüşmenin odağında, Fırat Mahallesi’nde uzun süredir hizmet veren ancak mevcut şartları itibarıyla tahliye edilmesi gereken 12 No’lu Sağlık Ocağı yer aldı. Tesisin hem fiziksel yetersizlikleri hem de mahalle sakinlerinin artan talebi karşısında yetersiz kalması, yeni bir çözüm arayışını zorunlu kılıyordu. Muhtar Yeşildağ, sağlık ocağının mevcut yerinden tahliyesi ve bölge halkına daha modern, geniş kapsamlı hizmet verebilecek kalıcı bir binanın tahsisi konusundaki ısrarlı taleplerini Başkan Bucak’a raporladı.

Mevcut Sağlık Ocağında Tahliye ve Yeni Dönem

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, muhtarlıktan gelen bu talebe kayıtsız kalmayarak, Fırat Mahallesi sakinlerine bekledikleri müjdeli haberi verdi. Başkan Bucak, mahallenin dokusuna uygun ve ulaşılabilir bir noktada kalıcı bir sağlık ocağı inşa edilmesi için belediye imkanlarının seferber edileceği sözünü verdi. Yer tahsisi ve teknik etüt çalışmalarının en kısa sürede başlatılacağını ifade eden Bucak, sağlık hizmetlerinde kesinti yaşanmadan modern bir tesise geçişin sağlanacağını vurguladı.

“Siverek Belediye Başkanımız Sayın Alimurat Bucak ile uyuşturucuyla mücadele konferansı çıkışında, Fırat Mahallemizde bulunan 12 No’lu Sağlık Ocağı’nın tahliyesi konusunu kendilerine ilettik. Mahallemize kalıcı bir sağlık ocağı yeri tahsisi noktasında Sayın Başkanımızdan söz aldık. Göstermiş olduğu ilgi ve hassasiyet için Fırat Mahallemiz adına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

Belediye ve Muhtarlık Arasındaki Hizmet Köprüsü

Muhtar Orhan Yeşildağ’ın bu açıklaması, mahalledeki belirsizliğin sona erdiğinin ve resmi sürecin başladığının bir ilanı oldu. Siverek Belediyesi ve mahalle muhtarları arasındaki bu güçlü koordinasyon, kentin kronikleşmiş sorunlarının çözümünde lokomotif görevi görüyor. Başkan Bucak’ın "kalıcı yer" sözüyle birlikte, projenin mimari tasarım ve lokasyon belirleme süreçlerine hız verileceği ve Fırat Mahallesi’nin modern bir sağlık kompleksine kavuşturulacağı belirtiliyor.

Sonuç olarak, Siverek’te yürütülen bu yerel diplomasi trafiği, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım çalışmalarından ibaret olmadığını, aynı zamanda toplum sağlığını koruma ve geliştirme misyonunu da taşıdığını kanıtlıyor. Yeni sağlık ocağı projesi, hem Fırat Mahallesi’nin çehresini değiştirecek hem de bölge halkının sağlık hizmetlerine daha hijyenik ve modern şartlarda ulaşmasını sağlayacak. Siverek halkı, Başkan Bucak’ın verdiği bu sözün icraata dönüşeceği günü sabırsızlıkla beklemeye başladı. Haber Feyzi DONAN

Haftanın Öne Çıkanları

Siverekli Esnafın Yazarkasa POS Çıkmazı: Gıda Odasından Ankara’ya Acil Çağrı!

2026-01-12 12:04 - Gündem

Siverek’te Emekçinin Yüzü Gülüyor: Başkan Bucak’tan Memur ve İşçiye Dev Mali Paket!

2026-01-14 17:23 - Ekonomi

Siverek’te Kar Mesaisi ve Emek Polemiği: Başkan Yardımcısı Bucak Sessizliğini Bozdu

2026-01-12 11:08 - Gündem

Siverek’te Gönülleri Isıtan Hareket: Minik Öğrenciler ‘Selam’ ile Sokaklara İndi!

2026-01-15 09:11 - Eğitim

Siverek’te Gönüllere Dokunan Karne Töreni: Bayırözü’nde İki Özel Başarı Hikayesi!

2026-01-17 08:50 - Eğitim

Milyonluk Yatırım Üç Ayda Çöktü: Siverek-Viranşehir Yolunda ‘Çukur’ Çilesi Bitmek Bilmiyor!

2026-01-12 09:16 - Gündem

Karacadağ Geçidinde Buz Tehdidi: Siverek-Diyarbakır Yolunda Jandarma Teyakkuza Geçti!

2026-01-12 13:19 - Gündem

Siverek’te Gıda Güvenliği Alarm Veriyor: Açık Kapılı Kamyonette Et Sevkiyatı Skandalı!

2026-01-17 16:02 - Sağlık

Siverek’te Engelleri Aşan Büyük Dayanışma: 100 Hayat, 100 Özgürlük!

2026-01-14 15:55 - Gündem

Diyarbakır’da Siyaset ve Basın Buluşması: AK Parti Heyetinden GGC’ye Kritik Ziyaret

2026-01-16 14:22 - Politika

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da Silah Kaçakçılarına Darbe: Jandarma Şafak Operasyonuyla Cephaneliği Çökertti!

09:14 - Gündem

Vali Şıldak Karne Heyecanına Ortak Oldu

09:05 - Gündem

Şanlıurfa’dan Halep’e Şefkat Köprüsü: 3 Tır Yardım Dualarla Yola Çıktı!

08:58 - Gündem

Şanlıurfa Valiliği'nden Kritik Meteoroloji Uyarısı: Beyaz Esaret ve Dondurucu Soğuk Geliyor!

08:40 - Gündem

Şanlıurfa’da Vicdanları Isıtan Müdahale: Sokakta Kalan Aileye Devletin Şefkat Eli Uzandı!

11:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Şanlıurfa’da Gençlik Devrimi: 2025 Yılında 844 Binlik Rekor Katılım!

10:30 - Spor

Siverek’in Ruhu Kağıda Dökülüyor

08:30 - Eğitim

Siverek’te Gıda Güvenliği Alarm Veriyor: Açık Kapılı Kamyonette Et Sevkiyatı Skandalı!

16:02 - Sağlık

Şanlıurfa'da Silah Kaçakçılarına Darbe: Jandarma Şafak Operasyonuyla Cephaneliği Çökertti!

09:14 - Gündem

Vali Şıldak Karne Heyecanına Ortak Oldu

09:05 - Gündem