USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siverek Neden İl Olmalı?

25-06-2023

Siverek ile ilgili bu başlığı atmamın sebebi bir şeyin niye olup olmaması gerektiğini açıklamak zorunda kaldığımızı düşünüyorum. Siverek il olma çalışmaları sürerken Özelikle gençlerimizin neden il olmasının bilincinde olmaması üzücü  bir şey.

Sevgili genç hemşeri kardeşlerim Siverek neden il olmalı sorusuna karşılık olarak sana birçok sebep saydırmayı kendi şahsıma bir vazife olarak gördüm ve bu köşe yazısını kaleme aldım .Eğer Siverek il olur ise eksiklerimizi sorunlarımızı gidermek için şanlıurfa'ya yada Diyarbakır'a gitmek mecburyetine kalmayız. Yani en basit bir sınava girmek için 90 km yol gitmenin zorunluğunu hissetmeyiz bu yıl deprem ve selden dolayı Siverek'te olup Şanlıurfa da sınavı olan bir sürü genç kardeşim mağdur oldu. Bunun akabinde gelen sağlık sorunu. Siverek il olmadığı için bir çocuk ve kadın doğum hastanesi yok vatandaşımız Urfay'a, Diyarbakır'a gitmek zorunda kalıyor birçok imkandan mağdur oluyor yani en önemli haklarımız olan eğitim ve sağlıkta aksaklık yaşadık mı? Sevgili genç kardeşlerim Siverek il olursa hangi haklara kavuşuruz sana maddeler halinde dizeceğime inanıyorum sen bu hakkının farkına vardığında en meşru ve yasal yollardan anne sütü gibi helal olan il olma hakkın için mücadele edeceksin.

1. Valilik,

il emniyet ve il jandarma kurulur. Yaşam alanın daha da güvence altına alındı mı evet. Özgür güvenilir bir şehirde huzur ve asayiş olduğu zaman dışarıdan iş insanları şehrine yatırım yapmayı tercih eder senin birde istihdam alanı oluşur. Güvenlik bir sehir için olmazsa olmazlarıdır Güvenlik ile ilgili bir sürü örnek yazabilirim ama diğer haklarımızdan bahsetmeliyim diye kısa tutuyorum.

2. İdari

Düzgün yaşanabilecek bir şehir planlanması olur.Bir şehri yönetmek hizmet etmek halktan toplanan vergiler ile olur. Hepimiz vergimizi veriyoruz ama hizmet yok yeterince. Büyükşehir sistemi ile hiçbir ilçe hizmet görmedi yine mağdur edildik mı?İl olduğumuz zaman kendi vergilerimiz bize hizmet olarak geri gelir. Kırsal kesimdeki halk bozuk yollarda ulaşım sorunu yaşamaz, su sorunu yaşamaz yıl 2023 Siverek'in Kırsal alanlarında eşekler ile su taşınıyor il olur isek bu sorunların çözümü için sesimizi daha gör çıkarırız.İl olur isek şehrimiz adına vekillerimiz seçilir sorunlarımızın çözümü için gereken mercilere daha çabuk ulaşmış oluruz.

3. Sağlık

270 bin nüfusa sahip kadim şehrimizin devlet hastanesinde düzgün doktor yok eğer il olur isek değil uzman doktor alanında prof. Olmuş doktorlar atamak zorunda kalır. Kadın Doğum ve çocuk hastanesi kurulur.

4.Eğittim

Eğitimde daha da olanaklara sahip oluruz.Başka şehirlere gidip sınav mağduru olmayız.Siverek il olduğu zaman yüksek öğretim için bir üniversite kampüsü kurulması şart olur en az 10 bin üniversite öğrencisi ile şehrin eğitim seviyesi yükselir. Sosyal aktivite çeşitliliği artar esnafımızda kazanmış olur. Şehrin istihdam alanı gelişmiş olur.

5. Organize sanayi

Bir şehir düşünün bir sürü haktan mahrum bırakılıp büyük bir köy statüsüne bırakılıyor. 270 bin nüfusa sahip olup Türkiye’de Organize sanayi olmayan tek şehir Siverek desem yanılmış olmam. 30 bin nüfusu olan şehirlerde Organize sanayi var ama bizim kadim şehrimiz bu haktan da yine mahrum edilmiş.Siverek il olduğu zaman tarım ve hayvancılığın en yaygın olduğu yerde Organize sanayimizde ürettiğimiz ürünleri işleyip kendi markamız ile dışarıya ihraç etmiş oluruz şehrimizin istihdam alanın en büyük gelişimi yolunda adımlar atmış olur.Mevsimlik işçi olan ailelerimiz kendi yaşadığı şehirde çalışıp hayatını idame etmeye çalışır.Siverek neden il olsun diyen sevgili genç kardeşlerim bunlar hepsi senin hakkın,  sen bu hakka layıksın. Halkına sahip çık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?