USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Siverek bunu hak etmiyor

07-07-2020

Değerli Okuyucularım

Bundan böyle zaman zaman sizlere gündemle ilgili yazılarıma yer vereceğim

Siverek Güney Doğunun, Bir kültür ve asalet kentidir. Siverek Güneydoğuda, İslam’ın ve imanın öne çıktığı bir kültür mozaiği şahsiyetli olduğu kadar, cesaretli, yiğit insanların yaşadığı bir itibar şehridir. Siverek tarihi camileriyle, kendine mahsus örf ve adetleriyle, gözleri kamaştıran bir şehrimizdir. Siverek, kenarından bakanları içine çekecek kadar her yönüyle cazip ve engin bir derya gibidir. Bağları, üzüm türleri, pekmezi, pestili, kesmesi, mayhoş narları, sütü, peyniri ve ayranıyla ve hepsinden önemlisi suyu ve havasıyla bir başka güzeldir benim şehrim.

Kentin bu günkü ekonomik ve sosyal yapısına bakarak Siverek’te bölgenin Tarım ve Hayvancılık alanlarında ve son zamanlarda Fırat Takoran bölgesinin içine aldığı yerli turizmin ilgi ve cazibe merkezi halini alacağını umut ettiğimiz önemli bir yere sahiptir Ekonomik alanda Tarım ve Hayvancılıkta Ülkeye katkısı büyüktür.Son yıllarda aydın insanlarını hep batıya göç vererek kaybetmiştir.Zaman zaman içinde çok değerli Şairleri,yazarları,Sanatçıları,Ekonomistleri,Bilim adamlarını ve Siyasetçileri yetiştirmiş olup ülkeye kazandırmıştı. Siverek’te yaşayan insanlar daima taşan, kabaran ve coşan bir sevdanın kahramanlarıdır.

Siverek’imiz Yanlış politika yapılarak başlı başına terk edilmiş bir virane görüntüsü vermektedir. Siyasilerin ve yerel yönetimlerinin Kentti yalnızlaştırması insanların kafasına soru işareti vermektedir.Dolayısıyla Kentimizde halkın sözcülüğünü yapan ve temsil eden iki Yerel Gazete İrfan ve Hedefin haber yapma özgürlüğünü kısan Yerel yönetim acaba görevini doğru bir şekilde yapiyormu?

STK ‘ların ekonomi ve turizm alanında yaptıkları çalışmaları takdire şayandır.Yalnız bu çabalar yetmiyor Kentte birlik ve beraberliğin sağlanması hizmetlerin götürülme noktasında yerel yönetimlere büyük iş düşmektedir.Vatandaş Hizmet istiyor.Eksik ve tamamlanmamış projeleri tamamlama noktasında mevcut yönetimden hizmet beklemektedir.

SİVEREK HALKINA ÇAĞRI

Yıllardır Siverek ilçesinde yaşanan susuzluk sorununa çözüm bulmak amacıyla Fırat’tan taşınacak su arıtma tesislerinde arıtılarak yüz yıllık su sorununa çözüm bulma çalışmalarının % 65’lik kısmı bitirilmiş. İhaleyi alan firma işi bırakıp kaçmış, dolayısıyla çalışmalar durmuş durumda.

Çalışmaların başlatılması geriye kalan % 35’lik çalışmaların tamamlanması için yeniden bir ihale yapılması acil gerekiyor. Bu ihale yapılmazsa 200 Trilyonluk yatırım toprak altına çürüyecek artıma tesis faaliyete geçmeyecek, dolayısıyla Siverek kirli su tüketimine mahkûm kalacak.

Siverek için yaşamsal önemi olan projenin bir an önce bitirilmesi için, Siverek’te faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum kuruluşlarını göreve davet ediyorum.

Yapılacak ortak açıklamaların yansıra Cumhurbaşkanımıza gönderilecek maillerle bu sorunun çözümü için yardım istenecek.Haydi, Siverek Sorununa sahip çık, kirli su tüketmek ve susuz kalmak zorunda değilsin.Kalın Sağlıcakla

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?