USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SEVGİNİN SICAKLIĞINI YAŞAYIN

05-01-2024

 Pencerenizin kenarına tünen güvercinleri ürkütmeyin, uzaktan seyredin onları. Bu sabah erken kalkın, kalkın ki; ağız birliği etmişcesine hep birlikte ahenkle öten serçeleri dinleyin ve radyoda çalan “Ben seni unutmak için sevmedim.” şarkısını. Acıyı, acımasızlığı, kederi bir kenara bırakın artık.
Bineceğim arabam yok, çok kötüyüm, çıkmaz yoldayım demeyin. Sevgi tohumları ekin, yeşertin dünyanızdaki güzellikleri, dallansın, budaklansın her taraf. Bölüşün cebinizdekini ara sıra. Sokaktaki çocukların başını okşayın rastladığınızda. Mutlu olun, ruhunuzu boşluğa bırakın ve anı yaşayın. Mesela, birkaç hastayı ziyaret edin, habersiz. Sokak çocuklarına hediye alın bugün. Giyin spor ayakkabılarınızı bağlara kepirlere vurun kendinizi. Belki çoktan beri yemediğiniz biber salçasını ekmeğe sürüp, kuru soğanla karnınızı doyurun. Avam yaşayın bazen. Küçük jestler yapın kendinize ve sevdiklerinize. Üç günlük ömrünüzü törpülemeyin mengene tezgahlarında. Güler yüzle çıkın bu sabah evinizden. Herkese selam verin. Şairin dediği gibi; kimseyi bulamazsanız ağaçlara selam verin ve aynaya bakarak bir selamda kendinize çakın. Varsa eşinize, çocuğunuza içten sarılın. Ananıza, babanıza ve sevgilinize de… Hiç kimseyi mahrum bırakmayın sevginizden. Damarlarınızdan akan kanın sıcaklığını yansıtın etrafınıza. Aydınlık yüzünüzün ışıltısı her tarafa yayılsın. Ve sevincinizi gözyaşlarınızla birleştirin. Bilin ki gözyaşı ile yıkanan yüz en güzel yüzdür. Bırakın göz pınarlarınız sürekli nemli kalsın; içten, sevecen ve samimi.
Her yaşta, her mevsimde hayatın baharını yaşamak ne güzel… Ulaşabilirseniz o engin sevgiye; dağları delercesine, kayaları parçalarcasına ve tohuma can verircesine mutlu ve huzurlu. Yoksa hayat çok kısa, alabildiğince boş ve bayat olur sevgisiz. Kullanın size bahşedilen bu hayat kredinizi, hem de bol bol. Çattığı zaman hastalık ve ölüm gözünüzü arkada bırakmasın.
Yaşamanın nedeni yüreklerin dolmasıdır sevgi. Mahrum bırakmayın bedeninizi ve yüreğinizi güzelliklerden. Sevgiden başka bir şey görmesin gözünüz. Hayattan zevk almasını ve tebessümü eksik etmeyin yüzünüzde ve yüreğinizde.
Bir avuç suyun yüzünüze çarptığı serinlikle sevgiyi birleştirin yüreğinizde. Ve yüreğinizdeki yağmuru hep akıtın yerlere, tohumları filizlendirin, dalları büyütün ve büyük ağaçlar yetiştirin sevgi ve gözyaşlarınızda. Ve insanlar gölgelensin yeşerttiğiniz sevgi ağaçlarında…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?