USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Türk Milletinin Yeniden Doğduğu An

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’’ nedeniyle Şanlıurfa’da düzenlenecek olan programlara...

Türk Milletinin Yeniden Doğduğu An
15-07-2023 10:29

Başkan Beyazgül, Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak ülkenin aydın geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananların hafızalardan hiç silinmeyeceğini söyledi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Şanlıurfa’da düzenlenecek olan çeşitli programlarla kutlanacak. Demokrasi şöleni olarak kutlanacak programlara ilişkin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfalıları Rabia Meydanında düzenlenecek olan etkinliklere davet etti.

Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 15 Temmuz gecesi yaşananları unutturmayacaklarını ifade etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’15 TEMMUZ’U UNUTMADIK VE UNUTTURMAYACAĞIZ’’

15 Temmuz gecesi yaşanan hain saldırı ve sonrasında yaşanan demokrasi zaferini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül,

‘’15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin adıdır. 15 Temmuz milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır. Aziz milletimiz 15 Temmuz’da cesareti, dirayeti ve mücadelesi ile bu topraklarda Çanakkale ruhunun halen diri olduğunu göstermiştir.FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ama vatanına namahrem elinin değmesine izin vermemiştir. Bu karanlık geceyi aydınlatan herkese minnettarız. Bu minnettarlığımızın gereği olarak anma etkinliklerimizde 15 Temmuz ruhunu sürekli diri tutacak ve gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz 2016 gecesinde Türkiye 252 vatandaşını şehit, 2 bin 190’ınını da gazi verdi. Şanlıurfa olarak o gecede 5 şehit verdik.15 Temmuz gecesi FETÖ’cü alçaklara karşı kanlarıyla tarih yazanlara ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Şehit ve Gazilerimize borcumuzu ödemek münkün değildir. Ancak onların bu şuur ve ideallerini yaşatmak hepimizin milli görevidir. Ne 15 Temmuz’daki alçak terör saldırısını nede o gece elde ettiğimiz muhteşem zaferin unutulmasına ve unutturulmasına izin vermeyeceğiz.Türkiye’nin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak ülkemizin aydın geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar hafızalardan hiç silinmeyecek. Allah, vatanımıza, Bayrağımıza, Ezanımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken hainlere fırsat vermesin. Milletimizin ikinci kurtuluş bayramı olan 15 Temmuz demokrasi zaferimizi kutluyorum. Bu akşam Rabia Topçu Meydanındaki programa bütün hemşehrilerimizi davet ediyorum’’ dedi.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.04.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ