Sistem Değişikliği Sonrası Mağduriyetler Artıyor
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, son günlerde elektrik destek ödemelerinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek milletvekilleri, valilik ve kaymakamlık başta olmak üzere tüm yetkili kurumlara çağrıda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Ziraat Bankası ile yürüttüğü sistemden Halkbank’a geçiş sürecinde yaşanan teknik problemler nedeniyle birçok engelli, yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşın elektrik faturalarını zamanında ödeyemediği belirtildi.
Engelli ve Dar Gelirli Aileler Endişeli
Elektrik desteğinden yararlanan binlerce vatandaşın yaşadığı mağduriyetin kendi iradeleri dışında geliştiğini ifade eden Şenateş, özellikle sabit gelirle yaşamını sürdüren ailelerin büyük bir endişe içerisinde olduğunu söyledi. Sistemde meydana gelen aksaklıklar nedeniyle ödeme işlemlerinin gerçekleştirilemediğini belirten vatandaşlar, olası elektrik kesintilerinin günlük yaşamlarını daha da zorlaştıracağından kaygı duyuyor.
“Vatandaşlarımız Bu Sorunun Sorumlusu Değil”
Feridun Şenateş, yaşanan problemin bireysel değil tamamen kurumlar arasındaki teknik uyumsuzluklardan kaynaklandığını vurguladı. Özellikle engelli bireylerin sağlık cihazlarına bağımlı olarak yaşamlarını sürdürdüğüne dikkat çeken Şenateş, bu süreçte herhangi bir cezai uygulamanın ciddi mağduriyetlere neden olabileceğini ifade etti.
"Yaşanan sistemsel sorunların bedelini engellilerimiz, yaşlılarımız ve dar gelirli aileler ödememelidir. Elektrik kesintileri ve cezai işlemler derhal durdurulmalıdır."
TEDAŞ ve İlgili Kurumlara Çağrı
Şenateş, TEDAŞ yetkililerine de seslenerek sistemsel sorunlar tamamen çözülene kadar elektrik kesintilerinin yapılmamasını talep etti. Ayrıca gecikme faizi, açma-kapama bedeli ve benzeri ek mali yükümlülüklerin vatandaşlara yansıtılmaması gerektiğini dile getirdi. Dernek yetkilileri, özellikle yaz aylarının kavurucu sıcaklarında yaşanabilecek elektrik kesintilerinin ciddi sosyal sorunlara yol açabileceğini belirtiyor.
Milletvekilleri ve Yerel Yöneticilere Destek Çağrısı
Siverek Engelliler Derneği, Şanlıurfa milletvekilleri, Vali Hasan Şıldak ve Siverek Kaymakamlığı başta olmak üzere ilgili tüm kurumların konuya duyarlılık göstermesini bekliyor. Dernek yönetimi, mağdur vatandaşların yanında olunması ve sorunun hızlı şekilde çözüme kavuşturulması için girişimlerin artırılmasını istedi. Özellikle sosyal destek alan ailelerin bu süreçte yalnız bırakılmaması gerektiği vurgulandı.
Kalıcı Çözüm Bekleniyor
Yaşanan aksaklıkların kısa sürede giderilmesi için kurumlar arasında koordinasyonun güçlendirilmesi gerektiğini belirten Feridun Şenateş, geçici çözümler yerine kalıcı adımlar atılmasının önemine dikkat çekti. Engelli bireyler, yaşlılar ve ekonomik zorluk yaşayan aileler adına yapılan çağrıda, sistem tamamen düzelene kadar hiçbir vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiği ifade edildi. Bölgedeki birçok aile ise yetkililerden gelecek olumlu bir açıklamayı bekliyor.
"Bu süreçte vatandaşlarımızın elektriklerinin kesilmemesi ve herhangi bir cezai işlem uygulanmaması insani bir gerekliliktir." Haber Feyzi DONAN





