USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Şanlıurfa'da Turizmi Canlandıracak Adımlar Atılıyor

Vali Şıldak, esnafın turizmle ilgili taleplerini dinleyerek yeni projeler için zemin hazırlıyor Detaylar Habrerimizde

Şanlıurfa'da Turizmi Canlandıracak Adımlar Atılıyor
02-05-2024 12:20
ŞANLIURFA

Tarihi Çarşılar Bölgesinde Esnaf Ziyareti

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentteki turizmi güçlendirmek amacıyla esnafla bir araya geldi. Tarihi Çarşılar Bölgesi’nde düzenlenen ziyaret kapsamında Bıçakçılar Pazarı, Ayakkabıcılar Pazarı, Demirciler Çarşısı ve Manifaturacılar Çarşısı’ndaki esnafla buluşan Vali Şıldak, hem esnafın taleplerini dinledi hem de turizme yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Turizmde Yeni Rekorlar Bekleniyor

Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın kültürel ve tarihi mirasının turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, bu sezon turizmde yeni rekorlar beklediklerini ifade etti. “Turizm konusunda misafirlerimizin ve esnafımızın taleplerini değerlendirmeye devam ediyoruz. İlimizin turizmde hak ettiği payı alması için çalışıyoruz,” dedi.

Turizm Sektörüne Verilen Önem

Vali Şıldak, turizmi ‘bacasız sanayi’ olarak nitelendirerek, Şanlıurfa'nın turizmden daha fazla fayda sağlaması için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini belirtti. Esnafla olan bu tür görüşmelerin, bölgenin turizm potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmak adına önem taşıdığını ifade etti.

Vatandaşlarla Sohbet

Güzergah boyunca karşılaştığı vatandaşlarla sohbet eden Vali Şıldak, bölgenin turizm potansiyelinin artırılması için yapılan çalışmalara halkın verdiği desteğin önemli olduğunu söyledi. Turizme yönelik beklentilerin karşılanması için sürecin titizlikle sürdürüleceğini belirtti.

Gelecek Planları

Vali Şıldak, sürecin sadece mevcut taleplerle sınırlı kalmayacağını, turizmi daha da canlandıracak projelerin hayata geçirileceğini vurguladı. Turizmin hem kent hem de ülke ekonomisi için önemli bir kaynak olduğunu dile getirerek, yeni projelerle Şanlıurfa'nın turizmdeki konumunu güçlendireceklerinin altını çizdi. Haber Paşa YUVANÇ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.05.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ