Ana SayfaEğitimMüzik Eşliğinde Kitap Okuma Devrimi

Müzik Eşliğinde Kitap Okuma Devrimi

Arşiv haberi · Özgün yayın tarihi: 13 Aralık 2023

Okul İdaresinin Alışkanlık Kazandırma Yöntemi

Siirt Said Nursi Ortaokulu, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için müzik eşliğinde kitap okuma saatleri düzenliyor. Her gün bir saat boyunca tüm sınıflarda müfredat aksamadan kitap okunuyor. Bu uygulama, öğrenciler arasında okuma kültürünü pekiştirmeyi amaçlıyor.

Öğretmenlerin Gözlemleri ve Öğrenci Tepkileri

Türkçe Öğretmeni Dilvin Bilen ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Taliye Ergüney Ekinci, öğrencilerin bu uygulamayı sevdiğini ve derslerine olumlu katkı sağladığını belirtiyorlar. Bilen, kitap okuma saatlerinde öğrencilerin zihinlerini açan ve düşünme becerilerini geliştiren müzikler seçtiklerini vurguluyor. Ekinci ise, kitapların öğrencilere birden fazla hayat sunduğunu ve beyni canlı tuttuğunu ifade ediyor.

Öğrencilerin Kitap Okuma Deneyimleri

Öğrencilerden Ayşenaz Gödek ve Onur Yıldırım, kitap okumanın kelime dağarcıklarını genişlettiğini ve derslerindeki başarılarını artırdığını söylüyorlar. Öğrenci Dılğaz Altın, kitap okumanın sınavlarda okuduğunu anlama becerisine büyük katkı sağladığını belirtiyor.

Başarılı Öğrencilere Ödül Motivasyonu

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Naif Yıldırım, 2023-2024 eğitim öğretim yılında başarılı olan öğrencilerin bisikletle ödüllendirileceğini açıklıyor. Bu ödül sistemi, öğrenciler arasında hem rekabeti hem de motivasyonu artırıyor.

“Said Nursi Ortaokulu’ndaki bu yenilikçi uygulama, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma konusunda önemli bir örnek teşkil ediyor. Müzik eşliğinde kitap okuma, öğrencilerin hem eğlenmesini hem de öğrenmesini sağlıyor.”

15 kez okundu

İlgili Haberler

Çok Okunan Haberler