USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir

Mesane kanseri hangi belirtilerle kendini gösteriyor ve tedavisinde erken teşhis neden bu kadar önemli? Gaziantep Özel Anka Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hil...

İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
20-10-2023 10:42

Mesane Kanserinde Erken Teşhisin Önemi

Belirtiler ve Sebepler

Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanserinin genetik yatkınlık, sigara, kronik iltihaplar ve boya sanayiinde kullanılan bazı maddeler gibi etmenlerle oluşabileceğini belirten Dr. Çelik, "Hastalık, genellikle orta ve ileri yaşlarda idrarda kanamayla kendini gösteren, fakat hastanın ağrı hissetmediği bir durumda da olabilir. İdrarda kanama bazen gözle görülebilecek kadar belirgin, bazen ise laboratuvar testleriyle tespit edilebilir." şeklinde bilgi verdi.

Mesane Tümörü Tanısı

Dr. Çelik, mesane tümörü tanısının günümüzde daha kolay hale gelmesine rağmen, bu tanının hızlıca konulamayacak kadar ciddi olduğunu vurguladı. "Mesane tümörü şüphesi olan hastaların şikayetleri dikkatlice dinlenmeli, idrarda kanama tespiti için idrar tahlili, kitlenin görüntülenmesi için ultrasonografi, tomografi gibi tekniklerle tanı konulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Erken Tanının Kritik Rolü

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Çelik, erken teşhisin mesane kanserinin tedavisindeki kritik rolüne dikkat çekti. "Erken tanı konulan mesane tümörlerinde tedavi daha basit ve etkilidir. Ancak tanıda gecikilirse tedavi süreci ağırlaşır, daha zorlu ve komplike hale gelir." dedi.

"Erken tanı mesane kanseri tedavisinde önemli"

Mesane kanseri, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek bir hastalık olup erken teşhisi tedavinin başarısında kritik bir rol oynamaktadır. Bu nedenle bu belirtileri yaşayan bireylerin bir uzmana başvurarak gerekli tetkiklerin yapılmasını sağlamaları önerilmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ