USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çocukların Gözünden Teröre Karşı Güçlü Mesaj

Şanlıurfa'da Binlerce Çocuk ve Yetim, Teröre Karşı Tek Ses Oldu: Amaçları Ne, Sesleri Ne Kadar Yankı Buldu?

Çocukların Gözünden Teröre Karşı Güçlü Mesaj
28-12-2023 08:36

Şanlıurfa'da, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından organize edilen, binlerce çocuğun ve yetimin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, terörün lanetlenmesi ve Gazzeli çocukların yaşam hakları için önemli bir adım atıldı. Şehrin sembolik noktalarından biri olan Eyyüp Peygamber Caddesi, bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Birleşen Dualar: Çocukların Sesi Gazzeli Kardeşleri İçin

Hazreti Eyyüb Camii'nde kılınan öğle namazının ardından, çocuklar ve yetimler, Gazzeli çocukların yaşam hakları için dua ettiler. Etkinlik, bu duygusal anların paylaşıldığı basın açıklamasıyla devam etti. Mehmet Felhan ve Helen İbrahim'in, Türkçe ve Arapça okuduğu açıklamalar, etkinliğin çok dilli ve kültürlü yapısını gözler önüne serdi.

Gazze-Mısır Refah Sınır Kapısına Dikkat Çekmek

Açıklamalarda sıklıkla Gazze-Mısır Refah Sınır Kapısının açılmasının önemi vurgulandı. Çocukların taşıdıkları dövizlerle bu mesajları daha da güçlendirerek, uluslararası topluma seslenmeleri, etkinliğin etkisini artırdı.

Kuzey Irak'taki Şehitlerimiz Unutulmadı

Çocuklar, Kuzey Irak'ta şehit edilen askerler için de bir basın açıklaması yaparak, teröre lanet okudular. Şehitler ve yakınları için edilen dualar, etkinliğe duygusal bir derinlik kattı.

Teşekkürler ve Dualarla Son Bulan Program

İHH İl Başkanı Behçet Atila'nın, katılan tüm çocuklara ve ailelerine teşekkür etmesiyle devam eden program, İl Müftüsü Ramazan Tolun'un yaptığı duayla sona erdi. Bu etkinlik, çocukların seslerinin ne kadar güçlü olabileceğini ve toplumsal sorunlara nasıl duyarlı olabileceklerini gösterdi.

Şanlıurfa İHH Basın Açıklaması

REFAH SINIR KAPISI AÇILSIN, GAZZELİ ÇOCUKLAR ÖLDÜRÜLMESİN VE TERÖRE LANET BASIN AÇIKLAMASI

 Kıymetli basın mensubu abiler, ablalar ve ey amcalar! Dayılar! Halalar! Teyzeler! ve siz değerli tüm halkımız; Şanlıurfa'da yaşayan Urfalı ve muhacir yetimler ve çocuklar olarak "Gazzeli Çocuklar Öldürülmesin, Refah Sınır Kapısı Açılsın ve Teröre Lanet” adıyla Şanlıurfa İHH’nın organize ettiği bu basın açıklamamıza hepiniz hoş geldiniz.

Öncelikle Toplumumuzun maddi, manevi ve kültürel değerlerine saldıran ve toplumumuzun sinir uçlarıyla oynayıp vatanımızı bölmeye çalışan hain terör örgütüne karşı kahraman Mehmetçiğimizin Pençe Kilit harekatı esnasında yürüttüğü operasyonda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet ve yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Ey büyüklerim! Gazze'de çocuk olmanın zorluğunu ve bedelinin ne olduğunu bugün burada avazımızın çıktığınca yüksek sesle dile getiriyor ve Gazzeli akranlarımızın, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz ve acılarını yürekten paylaşıyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 20 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, bunların yüzde 40'ından fazlasının çocuk olduğunu, 52 bin 600 kişinin yaralandığını, bunların da önemli bir kısmının maalesef akranlarımız olan çocuklardan oluştuğunu belirtiyorlar. Savaş ve işgal maalesef en fazla kadın ve biz çocukları etkiliyor, katledilen kadın ve çocukların yansıra her şeye rağmen hayatta kalan çocuk ve kadınların da psikolojileri bozulmakta ve yüreklerinde kapanmaz yaralar açmaktadır.

Gazze'de çocuk olmak; Yaralandığında veya hastalandığında doktora gidememektir, Hastaneye gitse bile hastanede dahi can güvenliğinin olmamasıdır. Doktora ulaşsa bile ilaca ulaşamayacağının farkında olmaktır.

Gazze'de çocuk olmak, akranları okul bahçelerinde, parklarda ve evlerinin sokaklarında oynarken; bombardımanlarla harap olan şehirlerinde, içinde ders görecekleri bir okul, oyun oynayacakları bir parkları ve içinde dolaşacakları bir sokaklarının olmamasıdır.

Bunlardan daha kötüsü ise dünyanın bu barbarlığa zulme ve soykırıma; kör, sağır ve dilsiz kalmalarıdır, insanlığın yerle yeksan olmasıdır. Hatta bazı batılı ülkeler ise daha illeri giderek daha çok çocuk ve kadının ölmesi için Siyonist İsrail terör devletine her türlü yardımı sağlamasıdır. Bunu ifade edecek kelime bulamıyor ve diyoruz ki zalimler için yaşasın cehennem.

 Bizler Şanlıurfalı ve Şanlıurfa’da ikamet eden yetim çocuklar olarak Gazze'li çocukların acılarını her an yüreğimizde paylaşıyoruz, her vicdan sahibi insanı bu soykırıma ve vahşete dur demeye davet ediyoruz. Özellikle İslam âleminin, ülkelerinin tüm idarecilerini tüm imkanları seferber edip bir an önce bu orantısız gücü ve savaşı durdurmaya davet ediyor ve Refah sınır kapısının acilen açılmasını istiyoruz. Bugün Gazze’yi hayata bağlayacak can damarı Refah Sınır Kapısı’dır. Kardeşlerimiz bir sınır ötemizde ölümle burun buruna yaşarken, onların en temel insani ihtiyaçlarını karşılama gayreti içinde olmamız hepimizin insani ve islami sorumluluğudur. Temel insani ihtiyaçları karşılandığı takdirde yaşanan bu trajediyi bir nebze de olsa hafifletmiş olacağız. “Bebekler ölürken sınırlar kapatılmaz”.

Ey anneler, babalar, kardeşler! Ne olursunuz Siyonist İsrail mallarını almaktan artık vazgeçin. Onların mallarını boykot edin. Zalime destek olmayın, mazlumun yanında olun.

Çocukların küçücük bedenlerinin kocaman bombalarla parçalanarak ölmediği, güvende olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle.

 Bir kez daha Pençe Kilit harekâtı esnasında yürüttüğü operasyonda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet ve yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Terörün her türlüsüne lanet okuyarak bu eylemimize katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47