?>

Türkiye’nin En Büyük Şantiyesinde 16 Bin 467 Konutun İnşası Sürüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra başlatılan yeniden inşa süreci kapsamında Adıyaman İndere bölgesinde yürütülen çalışmalar ne aşamada? İşçiler hangi zorluklarla çalışıyor?

Yaşam - 1 yıl önce

Adıyaman’ın İndere bölgesinde depremzedeler için inşa edilen 16 bin 467 konutun yapımı hızla devam ediyor. 5 milyon 200 bin metrekareyi aşan alanıyla Türkiye’nin en büyük şantiyesinde binlerce işçi gece gündüz çalışıyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde toplam 1.900 şantiyede 153 bin işçi konut yapımında görev alıyor. Adıyaman, depremden en fazla etkilenen illerden biri olarak, yoğun bir inşaat faaliyetinin merkezinde bulunuyor.

Binlerce İşçi Gece Gündüz Çalışıyor

Şantiyede çalışan işçiler, depremzedelerin bir an önce evlerine kavuşması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirtiyor. Diyarbakır Bismil’den gelen işçi Cengiz Akar, 9 aydır İndere’de çalıştığını ve alçı sıva işleri yaptığını söyledi. “Gece gündüz durmadan çalışıyoruz, evimizden uzağız ama depremzedeler için gayret gösteriyoruz” dedi.

Farklı İllerden Gelen İşçiler Destek Veriyor

Van’dan gelen ve 7 aydır Adıyaman’da çalışan Harun Akar ise ısı yalıtımı ve dış cephe işleriyle ilgilendiğini belirtti. Akar, özlem ve hasret yaşadıklarını, ancak depremzedelerin evlerine kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

İndere: Türkiye’nin En Büyük Şantiyesi

Emlak Konut Uzman Yardımcısı Polat Yerlikaya, İndere bölgesindeki şantiyenin 5 milyon 200 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük şantiyesi olduğunu belirterek, çalışmaların hızla sürdüğünü ve konutların en kısa sürede teslim edilmesi için gece gündüz çalışıldığını ifade etti. Yerlikaya, burada çalışan herkesin depremzedeler için canla başla görev yaptığını vurguladı.

Depremzedeler İçin Büyük Bir Fedakarlık

Adıyaman’ın İndere bölgesinde kurulan bu büyük şantiyede farklı illerden gelen işçiler, evlerinden uzakta büyük fedakarlıklarla çalışarak depremzedelere umut olmaya devam ediyor. Yapımı süren 16 bin 467 konutun kısa sürede tamamlanarak, depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

“Depremzedeler bir an önce evlerine kavuşsun diye gece gündüz durmadan çalışıyoruz.” Haber-İHA-

Haftanın Öne Çıkanları

258 Projeyi Hayata Geçirdi: 1,7 Milyar TL Yatırım ve 838 Milyon TL Hibe Desteği Sağlandı Mardin’de hangi projeler

2024-10-19 11:00 - Şiir & Edebiyat

Uluslararası Batman Enerji Zirvesi Heyecanı Başlıyor

2024-10-22 21:00 - Teknoloji

Berber Salonunda Kuş Bahçesi: Kızıltepe’de Sıradışı Bir İş Yeri

2024-10-19 16:00 - Teknoloji

Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 15 Kilo 850 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2024-10-22 20:30 - Asayiş

Mehmet Hanifi Bozkuş'tan Siverek’te Garantili Otomatik Şanzıman Tamiratı

2024-10-21 09:56 - Yaşam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Diyarbakır’da Kürtçe Şarkılarla Karşılandı

2024-10-23 15:30 - Politika

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Kahta Belediyesi’ni Ziyaret Etti

2024-10-20 08:45 - Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ Saldırısı Sonrası Doğu ve Güneydoğu Programlarını İptal Etti

2024-10-23 17:30 - Politika

AK Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kollarında Görev Değişimi

2024-10-23 11:45 - Politika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TUSAŞ Saldırısını Kınadı ve Diyarbakır'da Barış Çağrısı Yaptı

2024-10-23 16:30 - Politika

İlgili Haberler

Siverek’te Hayvancılığa Can Suyu: 400 Üreticiye Sıvat Desteği Sağlandı

05:38 - Yaşam

Siverek’te Esnaf Odası Başkanlarından KYK Yurdu İnşaatına İnceleme Ziyareti

23:43 - Yaşam

Siverek’te Engellilerin Geçişleri İşgal Altında, Hizmet Yok!

09:18 - Yaşam

Siverek’te Yılların Özlemi Bitiyor

08:45 - Yaşam

Şanlıurfa’nın Kalbine Nostaljik Bir Dokunuş

09:29 - Yaşam

Günün Manşetleri

Siverek’te Hayvancılığa Can Suyu: 400 Üreticiye Sıvat Desteği Sağlandı

05:38 - Yaşam

Kaymakam Salih Sak’tan Zincirliçay Mahallesi’nde Anlamlı Ziyaret

05:17 - Gündem

Türkiye Şampiyonluğuyla Siverek'i Gururlandırdılar

05:27 - Spor

Siverek’te Kıbrıs Gazisi Mezarı Yenilenerek Vefa Örneği Sergilendi

05:15 - Gündem

Siverek’te Esnaf Odası Başkanlarından KYK Yurdu İnşaatına İnceleme Ziyareti

23:43 - Yaşam