?>

Turan Coğrafyasında Gönül Birliği: Diyarbakır’da Dev Mazbata Töreni Gerçekleşti!

Uluslararası Turan Devletleri Derneği’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği bu tarihi buluşma, Türk dünyası arasındaki bağları nasıl güçlendirecek? Genel Başkan Musa Diker liderliğinde bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, "milletin hizmetkârıyız" sözüyle hangi stratejik hedefleri ilan etti? Yurdun dört bir yanından ve uluslararası temsilciliklerden gelen katılımcılar, Turan idealini il il, ilçe ilçe nasıl yaymayı planlıyor? Teşkilatlanma ?

Gündem - 1 ay önce

Diyarbakır’da Turan Rüzgarı: Birlik ve Beraberlik Zirvesi Uluslararası Turan Devletleri Derneği, Türkiye’nin kadim şehirlerinden biri olan Diyarbakır’da görkemli bir mazbata törenine imza attı. Genel Başkan Musa Diker’in önderliğinde düzenlenen bu anlamlı buluşma, yurdun dört bir yanından gelen yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Türk dünyasının birlikteliğini ve kardeşlik ruhunu pekiştirmeyi amaçlayan dernek, Diyarbakır’da gerçekleştirdiği bu toplantıyla teşkilatlanma yapısını daha da sağlamlaştırdı. Toplantı boyunca yapılan istişarelerde, hem ulusal hem de uluslararası çapta yürütülecek faaliyetlerin yol haritası çizilirken, katılımcıların sergilediği yüksek motivasyon ve kararlılık törene damga vurdu.

Başkan Musa Diker’den "Milletin Yanındayız" Mesajı Törende söz alan Uluslararası Turan Devletleri Derneği Genel Başkanı Musa Diker, derneğin kuruluş felsefesinin temelinde devlete ve millete sadakatle hizmet etme gayesinin yattığını vurguladı. Derneğin sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, uluslararası arenada da Türk milletinin çıkarlarını korumak ve tanıtmak için var olduğunu belirten Diker, yönetim kuruluyla birlikte büyük bir sorumluluk üstlendiklerini ifade etti.

Musa Diker, tüm arkadaşlarıyla birliktelik, kaynaşma ve dayanışma çatısı altında kenetlendiklerini söyleyerek, bu yapının sarsılmaz bir kale gibi devletin emrinde olduğunu dile getirdi.

İl İl, İlçe İlçe Dalga Dalga Yayılan Temsilcilik Ağı Genel Başkan Diker, konuşmasının devamında teşkilatlanma stratejilerine dair önemli detaylar paylaştı. Gerek yurt içinde gerekse uluslararası düzlemde temsilciler nezdinde güçlü bir birliktelik ağı oluşturduklarını kaydeden Diker, bu yapının her geçen gün büyüdüğünü belirtti. İl il ve ilçe ilçe örgütlenerek Turan idealini her haneye ulaştırmayı hedefleyen dernek, yerel dinamiklerle küresel hedefleri birleştirmeyi amaçlıyor. Bu yayılma stratejisinin sadece bir dernek faaliyeti değil, aynı zamanda bir gönüllülük hareketi olduğunu savunan yönetim, her temsilcinin birer hizmet neferi olarak sahada aktif rol alacağının altını çizdi.

Teşkilat Başkanı Abdulkadir Kiliz: "Hizmetkârıyız" Derneğin Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Teşkilat Başkanı Abdulkadir Kiliz ise törenin önemine değinen etkili bir konuşma gerçekleştirdi. Diyarbakır’da gerçekleştirilen mazbata töreninin yeni yönetim kurulu üyeleri için bir tazelenme ve ant içme töreni olduğunu belirten Kiliz, teşkilatın disiplinli yapısına vurgu yaptı. "Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin hizmetkârıyız" diyen Kiliz, jandarma ve emniyet birimlerinden yerel idarelere kadar her noktada devletin yanında saf tuttuklarını ifade etti. Teşkilatın her bir üyesinin, verilen mazbataların ağırlığını taşıyacak liyakate sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

“Uluslararası Turan Devletleri Derneği olarak bizler, sadece bir sivil toplum kuruluşu değil, aynı zamanda devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır birer gönüllüyüz. Diyarbakır’da gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ve mazbata töreni, birliğimizin ne kadar güçlü olduğunun kanıtıdır. Bizim gayemiz, temsilcilerimiz aracılığıyla nerede bir Türk varsa ona ulaşmak, nerede bir ihtiyaç sahibi varsa ona el uzatmaktır. Yönetimimizle birlikte verdiğimiz sözün arkasındayız; devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olmaya, il il, ilçe ilçe bu kutsal çatıyı büyütmeye ant içtik. Mazbatalarımız, bu büyük davanın birer mührüdür.”

Fotoğraflarla Ölümsüzleşen Tarihi Başlangıç Diyarbakır’da icra edilen Genel Merkez Toplantısı ve ardından düzenlenen mazbata töreni, katılımcıların yeni görevlerini teslim almasıyla resmiyet kazandı. Dernek üyelerinin tek tek mazbatalarını aldığı o anlarda heyecan ve gurur bir arada yaşandı. Törenin sonunda tüm üyelerle birlikte çekilen toplu hatıra fotoğrafı, bu tarihi başlangıcı ölümsüzleştiren en önemli kare oldu. Uluslararası Turan Devletleri Derneği, Diyarbakır’dan yükselen bu güçlü sesle birlikte, önümüzdeki dönemde hayata geçireceği sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel etkinliklerle adından sıkça söz ettireceğinin sinyallerini verdi. Haber Feyzi DONAN

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek Sosyal Yardımlaşmada Tecrübe Dönemi: Cengiz Baydilli Görevine Başladı!

2026-03-30 11:42 - Gündem

Şanlıurfa’nın Kadim Dokusu Genç Mimarların Merceği Altında: Tarihi Miras Projeye Dönüşüyor!

2026-03-31 12:22 - Gündem

Siverek’in Altın Çocukları  Halk Oyunlarında Şanlıurfa İl Birinciliği Geldi

2026-03-26 22:24 - Kültür & Sanat

Siverek’te Devasa Gıda Operasyonu: 50 Ton Bozuk Tavuk Sofralara Ulaşmadan Yakalandı

2026-03-26 07:32 - Sağlık

Karaköprü’nün Gurur Günü: İbrahim Halil Cedi Türkiye Kickboks Şampiyonu Oldu!

2026-03-31 15:26 - Spor

Siverek’te 9 Yıllık "Duba" Çilesi: Vatandaşlar Kaymakamlık Önündeki Engellerin Kalkmasını Bekliyor!

2026-03-30 10:12 - Gündem

Şanlıurfa’da Hayata Yeniden Merhaba: 100 Genç Bağımlılık Kıskacından Kurtarıldı!

2026-03-30 09:35 - Asayiş

Siverek’te Sanatla Gelen Şifa: El Sanatları Kursu Üretim ve Terapiye Dönüştü!

2026-03-30 09:01 - Kültür & Sanat

Karaköprü’de Spor Devrimi: 25 Bin Vatandaş Sağlıklı Geleceğe Koşuyor!

2026-03-31 09:26 - Spor

Siverek’te Eğitim Seferberliği: LGS ve BİGEP İçin Kritik Müdürler Toplantısı

2026-03-26 22:51 - Eğitim

İlgili Haberler

Siverek'te Vatan Sevgisi Engel Tanımadı: 13 Özel Yüreğin Askerlik Gururu

16:44 - Gündem

Siverek Basınında Yeni Bir Dönem: Güç Birliği İçin Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu

15:59 - Gündem

Siverek'te 32 Yetim Çocuğun Bayram Sevinci Yüzlerine Yansıdı

10:39 - Gündem

Siverek'ten Şanlıurfa Esnaf Liderliğine Güçlü Destek

10:20 - Gündem

Siverek Şehit Ali Öztürk Lisesi'nde Geleceğin Meslekleri Masaya Yatırıldı

09:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek'te Vatan Sevgisi Engel Tanımadı: 13 Özel Yüreğin Askerlik Gururu

16:44 - Gündem

Siverek Basınında Yeni Bir Dönem: Güç Birliği İçin Gazeteciler Cemiyeti Kuruldu

15:59 - Gündem

Karaköprü'de Emek Sanata, Hayaller Geleceğe Dönüşüyor: Üreten Eller Festivali Kapılarını Açtı

15:08 - Kültür & Sanat

Haliliye'nin Çelik Bileği Avrupa'yı Fethetti

14:58 - Spor

Fakıbaba'dan Siverek OSB İçin Kritik Hamle: Milyarlık Yatırımın Kaderi Meclis Gündeminde

09:51 - Politika