?>

TÜİK'in Verileri Göre Şanlıurfa Yoksul Değil

Türkiye’nin yoksulluk haritası nasıl değişiyor? Şanlıurfa ve Diyarbakır neden yoksul sayılmıyor?

Yaşam - 9 ay önce

TÜİK Raporu: Türkiye'nin Gelir ve Yaşam Koşulları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması, Türkiye’nin en zengin ve en yoksul illerini ortaya koydu. 2023 yılı verilerini kapsayan rapora göre, Türkiye genelinde yoksulluk oranı yüzde 21,7 olarak belirlendi.

Şanlıurfa ve Diyarbakır Neden Yoksul Değil?

Yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler arasında Gaziantep, Adıyaman ve Kilis’in yer aldığı TRC1 bölgesi yüzde 10,4 ile liderliği elinde tutarken; Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'in bulunduğu TRC3 bölgesi yüzde 12,9 ile ikinci sırada yer aldı. Şanlıurfa ve Diyarbakır’ı kapsayan TRC2 bölgesi ise dikkat çekici bir şekilde en düşük yoksulluk oranlarından birine sahip. Bu veriler, bölgedeki ekonomik dinamiklerin ve sosyal yardımlaşmanın olumlu etkilerini yansıtıyor.

Deprem Bölgesinde Veri Eksikliği

Deprem felaketi nedeniyle Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin bulunduğu TR63 bölgesinde veri toplanamadığı belirtildi. Bu durum, felaketin yoksulluk üzerindeki etkilerini tam olarak değerlendirmeyi zorlaştırıyor.

En Yoksul Bölgeler ve Şehirler

TÜİK’in raporuna göre, Türkiye’nin en yoksul coğrafi bölgesi TR82 olarak belirlendi. Bu bölgede yer alan Kastamonu, Çankırı ve Sinop, yoksulluk oranları ile dikkat çeken iller arasında. Ayrıca, İstanbul’un da dahil olduğu TR10 bölgesi ve Ağrı, Kars, Iğdır ve Ardahan’ı kapsayan TRA2 bölgesi, yoksulluk oranları açısından dikkat çekiyor.

Veriler Ne Anlatıyor?

Bu veriler, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ekonomik ve sosyal durumun ne kadar değişken olduğunu gözler önüne seriyor. Ekonomik dinamikler, sosyal yardımlaşma ve bölgesel politikalar, yoksulluk oranlarını doğrudan etkileyen faktörler arasında.

Yoksullukla Mücadelede Yeni Stratejiler

Türkiye'nin yoksulluk oranlarını düşürmek için yeni stratejiler geliştirmesi ve özellikle veri eksikliği yaşanan bölgelerde daha kapsamlı araştırmalar yapması gerekiyor. Deprem gibi doğal afetlerin ekonomik etkilerini de göz önünde bulundurmak, yoksullukla mücadelede önemli bir adım olabilir.

"TÜİK’in raporuna göre, Türkiye’nin en yoksul coğrafi bölgesi TR82 olarak belirlendi." Haber Mahmud Nedim GOZELEK

```

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek Esnaf Oda Başkanlarından Diyarbakır Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı'na Anlamlı Ziyaret

2024-08-02 09:39 - Gündem

Siverek'in Dönemeç Köyünde Zorlu Domates Hasadı Başladı

2024-08-06 10:53 - Yaşam

Siverek Belediyesi Millet Kasabında İndirim Uyguladı

2024-08-06 08:41 - Ekonomi

Siverek Kalesi'nin Kurtarılması İçin Yeniden Refah Partisi'nden Önemli Adım

2024-08-08 10:53 - Kültür & Sanat

Türk Henkel'den Siverek'teki Köy Okullarına Bilgisayar Desteği

2024-08-05 13:18 - Eğitim

2025 Yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı

2024-08-05 10:05 - Gündem

Siverek’te Domates Kurutma Alanları İnceleniyor

2024-08-02 08:23 - Ekonomi

Bucak'tan Siverek Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği'ne Önemli Ziyaret

2024-08-05 09:14 - Kültür & Sanat

Siverek Halk Eğitim Merkezi'nde Aşçılık Kursuna Yoğun İlgi

2024-08-07 09:04 - Eğitim

 Siverek'te 39 Derece Sıcaklıkta Domates Hasadı Devam Ediyor

2024-08-06 10:43 - Yaşam

İlgili Haberler

Grand İsias Otel’in Kamu Görevlileri Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

09:00 - Yaşam

 Öğrencinin Duygu Dolu Mektubuna Kaymakam Bayraklı Kayıtsız Kalmadı

08:00 - Yaşam

 Büyükşehir ve Yeşilay Bağımlılıklara Karşı Güçlerini Birleştiriyor

07:30 - Yaşam

Çöp Sanılana Hayat Veriliyor

07:00 - Yaşam

Gazze İçin Bir Lokma, Bir Umut

22:00 - Yaşam

Günün Manşetleri

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 1 Yaralı

10:00 - Asayiş

40 Bin Tonluk Hububat Vurgununda 9 Tutuklama

09:30 - -

Grand İsias Otel’in Kamu Görevlileri Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

09:00 - Yaşam

Siverek’e  Modern Evlendirme Dairesi Yapılıyor

08:59 - Kültür & Sanat