?>

Taziye Evi Alevlere Teslim Oldu

Şanlıurfa Ceylanpınar’da Bir Kültür Mirası Yok Oldu Yangının sebebi neydi? Taziye evi yeniden inşa edilebilecek mi? detayı haberimizde

Asayiş - 2 yıl önce

Yangın Kısa Sürede Taziye Evini Küle Çevirdi

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, kırsal Büyükçaylı Mahallesi'nde bulunan taziye evi büyük bir yangınla karşı karşıya kaldı. Mahalle sakinlerinin hem kültürel hem de sosyal buluşma noktası olan bu yapı, alt katında henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangın sonucunda küle döndü. İki katlı olan bu binanın yangın anında tamamen dumanlar içinde kaldığı ve alevlerin hızla yayıldığı gözlemlendi.

Taziye Evinde Maddi Kayıplar Büyük

Yangın sırasında, taziye evinin içinde bulunan iki büyük klima, yaklaşık 120 yastık ve sayısız halı yanarak kullanılamaz hale geldi. Bu önemli kayıplar, mahalledeki birçok vatandaşın taziye evi olarak kullandığı mekânın bir an önce yenilenmesi gerektiği düşüncesini doğurdu. Yangının etkisiyle, mahallede adeta bir boşluk oluştu ve bu duruma müdahale edilmesi gerektiği yönünde çağrılar yapılmaya başlandı.

İtfaiye Ekipleri Zamanında Müdahale Etti

Yangın ihbarını alan itfaiye ekipleri, kısa süre içinde olay yerine ulaştı. Ancak yangının büyüklüğü nedeniyle taziye evinin tamamen yanmasına engel olamadılar. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınsa da binanın büyük bir kısmı kullanılamaz hale geldi. Yangının söndürülmesi, mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılansa da kaybedilen yapı için üzüntü hâkimdi.

Yangının Çıkış Sebebi Araştırılıyor

Yangının çıkış sebebi henüz kesin olarak belirlenemedi. Ancak mahallede yaşayanlar, yangının elektrik kontağından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruyor. Elektrik tesisatında meydana gelen bir arıza ya da kısa devre ihtimali üzerinde duran uzmanlar, yangının sebebini netleştirmek için incelemelerini sürdürüyorlar. Mahalle sakinleri de bu konuda yetkililerden detaylı bir açıklama bekliyor.

Mahalleden Yardım Çağrısı

Taziye evi, mahalle halkı için bir buluşma ve dayanışma noktası olarak önem arz ediyordu. Bu yüzden mahalle sakinleri, iş adamları, hayırseverler ve yetkililere seslenerek binanın yeniden inşa edilmesi için destek beklediklerini dile getirdi. Taziye evi, sadece yas tutma alanı değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı bir yer olarak da hizmet veriyordu.

Kültürel Mirasın Yeniden İnşası İçin Umutlu Bekleyiş

Şanlıurfa Ceylanpınar'da meydana gelen bu talihsiz olay, mahalle sakinlerinin moralini bozsa da birçok kişi taziye evinin yeniden inşa edileceği yönünde umut taşıyor. Mahalle halkı, geçmişten gelen değerlerin yaşatılması ve kültürel mirasın korunması adına bu yapının tekrar hayata kazandırılmasını istiyor. Bu anlamda yapılacak yardımlar, toplumun birlik duygusunu güçlendirecektir.

Mahalleli, "Taziye evimiz hem yas hem de sevinçlerin paylaşıldığı bir yerdi. Onu yeniden kazanmamız gerekiyor," diyerek duygularını ifade etti.

Yangının ardından mahallede yaşanan bu kaybın en kısa sürede telafi edilmesi ve taziye evinin yeniden hizmete açılması bekleniyor.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da Karahan ve Karakeçi Ailelerin Düğününde Aşiret ,Sanat ve Siyaset Bir Arada

2024-10-04 14:15 - Gündem

OYAK Maden Metalürji Şirketleri Eylül Ayında Üç Fuarla Sektör Buluşmalarına Katıldı

2024-10-06 15:30 - Gündem

Siverek’te Sabahın İlk Işıklarında Buluşma Geleneği: Çayhane Mesaisi

2024-10-03 10:41 - Kültür & Sanat

Siverek'te Hayırseverlik Örneği: Taziye Evi ve Mescit Halkın Hizmetinde

2024-10-02 08:40 - Kültür & Sanat

Kaymakam Aydemir Siverek Kız Anadolu Lisesi'nde Öğrencilerle Buluştu

2024-10-05 10:01 - Eğitim

Kaçakçılık Yapan Kargo Firması Aracı Durduruldu

2024-10-03 22:30 - Asayiş

Siverek Oda Başkanlarından İlçe Müftüsü Çiçek’e Anlamlı Ziyaret

2024-10-05 08:00 - Gündem

Islah Edilen "Diyar 2017" Kapari Çeşidi Milli Çeşit Listesi'ne Girdi

2024-10-01 19:15 - Gündem

Şahinbey Belediyesi 8. Kitap Fuarı Başlıyor

2024-10-06 20:30 - Politika

İstanbul Boğazı'nda Siverekliler Buluşuyor

2024-10-06 14:21 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Siverek’te Yasa Dışı Bahis Şebekesine Jandarma Darbesi: 14 Şüpheli Yakalandı!

11:43 - Asayiş

Şanlıurfa Valilik’ten Siverek’teki Okulda "Saldırı" İddialarına Net Yanıt!

14:24 - Asayiş

Eğitimde Güvenlik Alarmı: Şube Başkanı Sedat Kayaokay’dan Siverek’teki Saldırı Sonrası Sert Tepki!

16:05 - Asayiş

Siverek’te Eğitim Yuvasında Dehşet: Liseye Silahlı Saldırı Düzenlendi!

10:52 - Asayiş

Şanlıurfa'da Jandarmadan Zehir Tacirlerine Geçit Yok:

08:34 - Asayiş

Günün Manşetleri

Şanlıurfa’da Bereket Seferberliği: 1 Milyon Fide Toprakla Buluşuyor

15:53 - Ekonomi

Halfeti’de Dev Operasyon: Belediyedeki İhale Dosyaları Mercek Altında!

13:35 - Gündem

Gizemli Diz Ağrılarının Arkasındaki Gizli Tehlike: Lipödem Dosyası

10:49 - Sağlık

Şanlıurfa Büyükşehir Meclisi’nde Yeni Dönem

09:00 - Gündem

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan Siverek’te Anlamlı Ziyaretler

08:39 - Gündem