?>

SİVİL DER’den Anlamlı Vefa Girişimi: Ali Gelener’in İsminin Siverek’te Yaşatılması Talep Edildi

Siverek’e uzun yıllar hizmet eden merhum Ali Gelener’in adı bir caddeye ya da yeşil alana verilecek mi? SİVİL DER’in belediyeye sunduğu öneri nasıl karşılandı ve süreç nasıl ilerleyecek?

Gündem - 1 ay önce

SİVİL DER Yönetiminden Anlamlı Başvuru

Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL DER), ilçeye uzun yıllar hizmet eden ve geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski Belediye Başkan Yardımcısı ile derneğin Başkan Yardımcısı Ali Gelener’in adının yaşatılması için önemli bir adım attı. Dernek yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda Siverek Belediyesi’ne resmi dilekçe sunularak, Gelener’in isminin bir caddeye, parka veya yeni hizmete açılacak bir yeşil alana verilmesi talep edildi. Girişim, ilçede vefa duygusunun güçlendirilmesi ve kamu hizmetine emek veren isimlerin gelecek nesillere aktarılması açısından anlamlı bir çalışma olarak değerlendirildi.

Başkan Bucak’a Ziyaret Gerçekleştirildi

SİVİL DER Başkanı Ferit Akçalı öncülüğündeki yönetim kurulu üyeleri, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ı makamında ziyaret ederek hazırlanan dilekçeyi teslim etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Ali Gelener’in belediyecilik alanında ilçeye kazandırdığı hizmetler ve sivil toplum çalışmalarındaki katkıları ele alındı. Dernek yöneticileri, Gelener’in isminin kalıcı bir şekilde yaşatılmasının hem toplumsal hafıza hem de genç kuşaklara örnek olması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Ali Gelener’in Hizmetleri Hatırlatıldı

Yapılan açıklamalarda, Ali Gelener’in uzun yıllar Siverek Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevini başarıyla yürüttüğü, emekliliğinin ardından ise SİVİL DER Başkan Yardımcısı olarak ilçenin gelişimine katkı sunmaya devam ettiği vurgulandı. Belediye hizmetlerinden sosyal projelere kadar birçok alanda görev üstlenen Gelener’in, çalışma arkadaşları ve vatandaşlar tarafından saygıyla anıldığı belirtildi. Dernek yönetimi, onun adının yaşatılmasının yalnızca bir isim verme kararı değil, aynı zamanda emek ve hizmete duyulan saygının da simgesi olacağını dile getirdi.

"Ali Gelener, uzun yıllar belediyede önemli görevler üstlenmiş, emekliliğinin ardından da derneğimizde hizmet etmeyi sürdürmüş değerli bir isimdi. İsminin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla belediyemize resmi başvurumuzu yaptık."

Talep Belediye Meclisinde Değerlendirilecek

SİVİL DER Başkanı Ferit Akçalı, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ın öneriye olumlu yaklaştığını belirterek, dilekçenin ilgili birimlere havale edildiğini ifade etti. Sürecin belediye meclisi ve encümen tarafından değerlendirileceğini aktaran Akçalı, talebin kabul edilmesi yönünde güçlü bir beklenti oluştuğunu söyledi. Başkan Bucak’ın konuya gösterdiği ilgi ve hassasiyetin kendilerini memnun ettiğini belirten dernek yönetimi, kararın Siverek adına önemli bir vefa örneği olacağını dile getirdi.

Vefa Kültürüne Katkı Sağlayacak Bir Adım

Topluma hizmet etmiş isimlerin unutulmaması adına gerçekleştirilen bu girişimin, Siverek’te vefa kültürünü güçlendirecek önemli bir örnek olması bekleniyor. Belediye meclisinden çıkacak kararın ardından Ali Gelener’in adının bir cadde, park veya yeşil alanda yaşatılması halinde, ilçeye yıllarca hizmet etmiş bir ismin hatırası kalıcı hale getirilecek. SİVİL DER ise bundan sonraki süreçte de Siverek’in gelişimine katkı sağlayacak sosyal ve kültürel projelerde aktif rol almaya devam edecek. Haber Feyzi DONAN

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek Vadi Park Sosyal Tesisi Misafirlerini Doğa ve Lezzetle Buluşturuyor

2026-08-01 13:10 - Yaşam

Siverek’te Tarım Teknolojileri Alanı Geleceğin Üreticilerini Yetiştiriyor

2026-07-28 08:53 - Teknoloji

Milli Eğitim’den Okullarda Güvenlikten Devamsızlığa Kadar Birçok Uygulama Değişiyor

2026-07-28 13:23 - Eğitim

Şanlıurfa’nın Suriye’ye İhracatında Dikkat Çeken Artış: İlk 6 Ayda Yüzde 25,8’lik Yükseliş

2026-07-29 08:16 - Ekonomi

Kaymakam Salih Sak’tan Eğitime ve Sosyal Dayanışmaya Anlamlı Ziyaret

2026-08-01 14:48 - Yaşam

Şanlıurfa’da Modern Go-Kart Pisti Hizmete Girdi

2026-07-30 14:45 - Spor

Gıda Denetiminde Skandal: 187 Kilogram Bozuk Et Ele Geçirildi

2026-07-30 14:34 - Sağlık

Şanlıurfa’ya Dev Nefes Alanı Gölpınar Tabiat Parkı İçin Güç Birliği Protokolü İmzalandı

2026-07-30 15:56 - Yaşam

Şanlıurfa’da Kırsal Ulaşımı Güçlendiren Beton Yol Projesinde Sona Yaklaşılıyor

2026-07-29 12:11 - Yaşam

Türk Öğrenci Japonya’da Dünya Şampiyonu Oldu!

2026-07-28 09:23 - Eğitim

İlgili Haberler

Siverek’te 15 Yıl 5 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

08:56 - Gündem

Siverek Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Alay Komutanı Murat Tekke’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

08:48 - Gündem

Siverek’te Unutulmaya Yüz Tutan Gelenek Yeniden Yaşatılacak

08:30 - Gündem

MEB’den Zazaca İçin Yeni Adım: Bağımsız Öğretim Programı Hazırlandı

12:41 - Gündem

Siverek Keçiburç Mahallesi Yolunda Yenileme Çalışması Başladı

12:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Haliliye’de 315 Kilogram Bozuk Et  Ele Geçirildi

14:47 - Sağlık

Şanlıurfa'da Gençlere Ücretsiz F Klavye Eğitimi

10:45 - Eğitim

Siverek’te 15 Yıl 5 Ay Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

08:56 - Gündem

Siverek Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Alay Komutanı Murat Tekke’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

08:48 - Gündem

Siverek’te Unutulmaya Yüz Tutan Gelenek Yeniden Yaşatılacak

08:30 - Gündem