?>

SİVEREK’TE FIRINCILARIN ZORLU ANLARI

Gündem - 5 yıl önce

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcaklıklar yaşamı zorlaştırıyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerin üzerinde seyir etmesi Şanlıurfa ve en büyük ilçesi olan Siverek’te Pide Fırınlarında çalışanlara daha zor geçmesine neden oluyor.

Yoğun ateşin başında, işin en zor kısmını yapan Şatır Ustaları ise tepsi yemekleri, patlıcan ve biber nedeniyle ekmek pişirmeye yer kalmadığından dolayı yakınıyorlar.

Şatır Ustası, “Ocağın sıcaklığı 350 derece ve dışarıdan gelen sıcaklıkla bize ulaşan sıcaklık 70 dereceyi buluyor bizimde bu yüzden ellerimiz yanıyor korunmak için kolluk kullanıyoruz bide yüzümüz yanıyor bize Allah yardım ediyor” dedi.

“PATLICAN BİBER İÇİN BİZİ YORMASINLAR”

Patlıcan biber için bizi yormasın diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan Kızlak fırın işletmesi Fırıncı Faruk Şenateş “Müşterilerimizden ricam patlıcan, biber bizi fazla yormasınlar pişirme için söylüyorum. Bazen patlıcan, biber pişirmekten ekmek çıkaramıyoruz onlardan ricam evde pişire bildikleri yemekleri buraya göndermesinler fırıncılara fazla yüklenmesinler” dedi.

“ELEMAN YETİŞMİYOR”

Eskisi gibi eleman yetiştiremediklerini söyleyen Faruk Şenateş “Eskisi gibi evlere servis yapamıyoruz bu yüzden rahata çalışamıyoruz elman yetişmiyor bu yüzden müşterilerimizden ricam, 2 tepsi yerine 1 tepsi getirsinler fırıncılara çok yüklenmesinler” ifadelerini kullandı.

“BİZE ALLAH YARDIM EDİYOR”

Sıcaklıktan dolayı zorlandıklarını ifade eden Şatır Ustası Faruk Şenateş Bize Allah yardım ediyor: “20 yıldır bu mesleği yapıyorum 10 yıldır da ocakçı olarak çalışıyorum. İlk zamanlarda zorlanıyordum çünkü hem havalar sıcak hem de ocakta olmak zor oluyordu ama şuan alıştım. Ocağın sıcaklığı 350 derece ve dışarıdan gelen sıcaklıkla bize ulaşan sıcaklık 70 dereceyi buluyor bizimde bu yüzden ellerimiz yanıyor korunmak için kolluk kullanıyoruz bide yüzümüz yanıyor bize Allah yardım ediyor” diye konuştu.

“BİBER DENİNCE AKAN SULAR DURUR”

Biber denince akan sular durur diyen Ahmet Demir: “Şanlıurfa’da biber denince akan sular duruyor biber Şanlıurfa için büyük nimettir. Vatandaşlara söylemek istediğim fırıncılara biraz daha esnek davranmaları ve birazda anlayışlım olmalarını istiyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Beyazgül’den AK Parti’nin 19. kuruluş yıl dönümü mesajı

2020-08-14 14:41 - Politika

SİVEREKLİ KADINLARIN KIŞ TELAŞI BAŞLADI

2020-08-16 21:45 - Gündem

SİVEREKLİ MEHMET ÖĞRETMENDEN MEKTUP VAR

2020-08-11 14:57 - Gündem

32 İLDEN BÜYÜK 300 BİN NÜFUSLU SİVEREK’TE HER 100 BİN KİŞEYE 1 İTFAİYECİ DÜŞÜYOR !

2020-08-11 18:57 - Gündem

AK PARTİ KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI

2020-08-12 11:53 - Gündem

SİVEREK’TE YARDIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!

2020-08-17 20:46 - Gündem

ŞANLIURFA’DA TOPLU ORGANİZASYONLARA ENGEL !

2020-08-17 19:05 - Gündem

17.08.2020 Tarihli Birinci Sayfa

2020-08-17 03:00 - Gündem

Şanlıurfa’da karantina denetimine 105 ekip katıldı

2020-08-13 11:42 - Politika

SİVEREK İLÇESİNDE AKRABA AİLELER ARASINDA YAŞANAN KAVGADA 5 KİŞİ HAFİF YARALANDI.

2020-08-12 20:06 - Gündem

İlgili Haberler

Fatih Mehmet Bucak’tan Baba Dostuyla Geçmişe Yolculuk

08:46 - Gündem

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Siverek Oda Başkanı İnan'dan Acilen Belediyeden Sanayi Kavşağı Talebi

14:27 - Gündem

Ailelere Büyük Destek: 10 Bin TL Nakdi Yardım Başvuruları Başladı

11:30 - Gündem

Kayyum Yaptı, DEM Partili Belediye Tekstil Fabrikasını Hizmete Açamadı

07:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek’in Gururu: Halk Oyunları Ekibi Kilis’ten İkincilik Kupasıyla Döndü!

14:44 - Kültür & Sanat

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor - Manisa FK Maçı Golsüz Devam Ediyor

14:30 - Spor

Nesli Tehdit Altındaki Sarı Benekli Semender Görüldü

14:00 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve DEM Parti Heyeti Görüşmesi Hakkında Açıklama

13:30 - Yaşam

Siverek Gençlerinin Okul Yenileme Projesi

13:04 - Eğitim