?>

SİVEREK’TE FIRINCILARIN ZORLU ANLARI

Gündem - 6 yıl önce

Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcaklıklar yaşamı zorlaştırıyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerin üzerinde seyir etmesi Şanlıurfa ve en büyük ilçesi olan Siverek’te Pide Fırınlarında çalışanlara daha zor geçmesine neden oluyor.

Yoğun ateşin başında, işin en zor kısmını yapan Şatır Ustaları ise tepsi yemekleri, patlıcan ve biber nedeniyle ekmek pişirmeye yer kalmadığından dolayı yakınıyorlar.

Şatır Ustası, “Ocağın sıcaklığı 350 derece ve dışarıdan gelen sıcaklıkla bize ulaşan sıcaklık 70 dereceyi buluyor bizimde bu yüzden ellerimiz yanıyor korunmak için kolluk kullanıyoruz bide yüzümüz yanıyor bize Allah yardım ediyor” dedi.

“PATLICAN BİBER İÇİN BİZİ YORMASINLAR”

Patlıcan biber için bizi yormasın diyerek vatandaşlara çağrıda bulunan Kızlak fırın işletmesi Fırıncı Faruk Şenateş “Müşterilerimizden ricam patlıcan, biber bizi fazla yormasınlar pişirme için söylüyorum. Bazen patlıcan, biber pişirmekten ekmek çıkaramıyoruz onlardan ricam evde pişire bildikleri yemekleri buraya göndermesinler fırıncılara fazla yüklenmesinler” dedi.

“ELEMAN YETİŞMİYOR”

Eskisi gibi eleman yetiştiremediklerini söyleyen Faruk Şenateş “Eskisi gibi evlere servis yapamıyoruz bu yüzden rahata çalışamıyoruz elman yetişmiyor bu yüzden müşterilerimizden ricam, 2 tepsi yerine 1 tepsi getirsinler fırıncılara çok yüklenmesinler” ifadelerini kullandı.

“BİZE ALLAH YARDIM EDİYOR”

Sıcaklıktan dolayı zorlandıklarını ifade eden Şatır Ustası Faruk Şenateş Bize Allah yardım ediyor: “20 yıldır bu mesleği yapıyorum 10 yıldır da ocakçı olarak çalışıyorum. İlk zamanlarda zorlanıyordum çünkü hem havalar sıcak hem de ocakta olmak zor oluyordu ama şuan alıştım. Ocağın sıcaklığı 350 derece ve dışarıdan gelen sıcaklıkla bize ulaşan sıcaklık 70 dereceyi buluyor bizimde bu yüzden ellerimiz yanıyor korunmak için kolluk kullanıyoruz bide yüzümüz yanıyor bize Allah yardım ediyor” diye konuştu.

“BİBER DENİNCE AKAN SULAR DURUR”

Biber denince akan sular durur diyen Ahmet Demir: “Şanlıurfa’da biber denince akan sular duruyor biber Şanlıurfa için büyük nimettir. Vatandaşlara söylemek istediğim fırıncılara biraz daha esnek davranmaları ve birazda anlayışlım olmalarını istiyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Beyazgül’den AK Parti’nin 19. kuruluş yıl dönümü mesajı

2020-08-14 14:41 - Politika

SİVEREKLİ MEHMET ÖĞRETMENDEN MEKTUP VAR

2020-08-11 14:57 - Gündem

32 İLDEN BÜYÜK 300 BİN NÜFUSLU SİVEREK’TE HER 100 BİN KİŞEYE 1 İTFAİYECİ DÜŞÜYOR !

2020-08-11 18:57 - Gündem

SİVEREKLİ KADINLARIN KIŞ TELAŞI BAŞLADI

2020-08-16 21:45 - Gündem

AK PARTİ KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI

2020-08-12 11:53 - Gündem

SİVEREK İLÇESİNDE AKRABA AİLELER ARASINDA YAŞANAN KAVGADA 5 KİŞİ HAFİF YARALANDI.

2020-08-12 20:06 - Gündem

ŞANLIURFA’DA TOPLU ORGANİZASYONLARA ENGEL !

2020-08-17 19:05 - Gündem

SİVEREK’TE HASTENE ACİL SERVİSİNİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRENLERDEN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

2020-08-11 17:04 - Gündem

Şanlıurfa’da karantina denetimine 105 ekip katıldı

2020-08-13 11:42 - Politika

SİVEREK’TE YARDIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!

2020-08-17 20:46 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Bucak’tan Siverek’ten Şanlıurfa’nın Yarınlarına Vefa ve Hizmet Mesajı

12:26 - Gündem

Şanlıurfa’da Kadının Gücü Geleceğe Taşınıyor: Büyükşehir’den Vizyoner 8 Mart Zirvesi

09:52 - Gündem

Vefa Sofrasında Buluşma: Şehit Aileleri ve Korucular İftarda Bir Araya Geldi

09:22 - Gündem

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Bölgede, Siverek ve Hilvan’da Gönüllere Dokunuyor

08:49 - Gündem

Siverek’te Genç Yüreklerden Sevgi Seferberliği

14:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkan Bucak’tan Siverek’ten Şanlıurfa’nın Yarınlarına Vefa ve Hizmet Mesajı

12:26 - Gündem

Şanlıurfa’da Kadının Gücü Geleceğe Taşınıyor: Büyükşehir’den Vizyoner 8 Mart Zirvesi

09:52 - Gündem

Vefa Sofrasında Buluşma: Şehit Aileleri ve Korucular İftarda Bir Araya Geldi

09:22 - Gündem

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Bölgede, Siverek ve Hilvan’da Gönüllere Dokunuyor

08:49 - Gündem

Şanlıurfa'da Firari Suç Makinesi JASAT’ın Pençesinde!

15:29 - Asayiş