?>

Siverek Oda Başkanlarından Kaymakam Sak’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Yeni kaymakam ile hangi konularda ortak adımlar atılacak? Esnaf ve meslek odalarının bu ziyaretindeki asıl mesaj neydi? Siverek için nasıl bir kalkınma vizyonu hedefleniyor?

Gündem - 8 saat önce

Oda Başkanlarından Birlikte Yönetim Vurgusu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde önemli bir buluşma gerçekleşti. İlçeye yeni atanan Kaymakam Salih Sak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan esnaf ve meslek odası başkanları, yerel yönetimle iş birliği içinde çalışma mesajı verdi. Ziyarete; Siverek Madeni Eşya ve Esnaf Odası Başkanı Hacı İnan, Gıda Maddeleri ve Esnaf Odası Başkanı Berat Dalaman, Terziler ve Esnaf Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay ile Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Mecit Yakar katıldı. Ziyarette ilçenin kalkınması için atılacak ortak adımlar görüşüldü.

Şehir Vizyonu: Modern ve Katılımcı Yönetim

Oda başkanları ziyaret sırasında, ilçenin ekonomik ve sosyal gelişimi konusunda yerel yönetimle ortak hareket etmeye hazır olduklarını belirttiler.

"Kaymakamımızın öncülüğünde Siverek’i daha modern, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için her konuda istişareye açığız"

sözleriyle dayanışma mesajı veren oda başkanları, yeni dönemde uyumlu bir çalışma süreci yürüteceklerinin altını çizdi. Siverek’in esnafı ve meslek grupları artık karar süreçlerinde daha etkin rol almak istiyor.

İstişare Kültürüyle Hizmet Kalitesi Artacak

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Salih Sak, tüm oda başkanlarına tek tek teşekkür etti. Yapılacak projelerde odaların görüşlerinin alınacağını vurgulayan Sak,

"Hedefimiz, ilçemize hizmet üretirken tüm paydaşlarla ortak akılla hareket etmek. Bu sayede daha verimli, daha ihtiyaç odaklı projeler geliştireceğiz"

diyerek katılımcı yönetim anlayışına dikkat çekti. Yeni dönemde bürokrasi ile esnaf ve üretici arasındaki bağların güçlenmesi bekleniyor.

Yerelden Yükselen Güç: Esnafın Rolü Artıyor

Siverek’in farklı sektörlerinden temsilcilerin aynı çatı altında buluşması, ilçedeki sosyal dayanışmanın ve kurumlar arası iletişimin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Esnaf odaları, sadece temsil görevi görmekle kalmayıp, kentin sorunlarını gündeme taşıyan aktif aktörler olarak konumlanıyor. İlçenin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen bu yapılar, hizmetlerin hem kalitesini hem de ulaşılabilirliğini artırmayı hedefliyor.

Kalkınma İçin Ortak Adımlar Atılacak

Ziyaret kapsamında konuşulan bir diğer önemli konu ise ekonomik kalkınma projeleriydi. Kaymakam Sak ve oda başkanları, tarım, sanayi, zanaatkârlık ve esnaf destek programlarının daha organize bir şekilde yürütülmesi gerektiği konusunda hemfikir oldu. Yakın zamanda başlayacak çalışmalarla, ilçede istihdamı artıracak ve yaşam standartlarını yükseltecek projelere öncelik verilmesi planlanıyor. Bu projelerde odaların danışma rolü öne çıkacak.

Beklentiler Yüksek, Hedef Birlikte Başarmak

Bu ziyaret, sadece bir tebrik buluşması değil, aynı zamanda yeni bir yönetim döneminin işaret fişeği oldu. Sivil toplum ve kamu iş birliğine dayalı bir modelin hayata geçirilmesi, Siverek’te yeni bir vizyonun kapısını aralayacak gibi görünüyor. Vatandaşların da sürece dâhil edilmesiyle birlikte, kent yönetiminde şeffaf ve katılımcı bir anlayışın güçlenmesi bekleniyor. Tüm gözler şimdi bu iş birliğinin sahaya nasıl yansıyacağına çevrildi. Haber Sedat KIRAN

Haftanın Öne Çıkanları

Oda Başkanı Hacı İnan’dan Sert Tepki: Başkan Gülpınar, Siverek’i Kaderine Terk Etti”

2025-06-27 09:03 - Gündem

Başkan Bucak “Bu Şehre Bir Gönül Borcumuz Var”

2025-06-27 09:47 - Gündem

Siverekli Öğrenci Kitap Sevgisiyle Şanlıurfa Birincisi Oldu

2025-06-27 11:05 - Eğitim

Başkan Bucak’a İş Dünyasından Anlamlı Ziyaret

2025-06-28 11:29 - Gündem

Siverek’te Toplu Taşıma Araçlarına Sıkı Denetim

2025-06-28 09:25 - Gündem

Şanlıurfa'da Başsavcı Çoban'a Veda Töreni

2025-06-28 09:14 - Gündem

Vatandaşlardan Siverekli Fırıncılarına Kalite Çağrısı

2025-06-30 09:52 - Ekonomi

Yeni Siverek Kaymakamı Salih Sak’tan Şehit Derneğine Anlamlı Ziyaret

2025-07-02 13:44 - Gündem

Vali Şıldak Pazar Esnafıyla Bir Araya Geldi

2025-06-30 09:04 - Gündem

Siverek Devlet Hastanesi'nde Mesai Dışı Sağlık Hizmeti Devam Ediyor

2025-07-01 08:10 - Sağlık

İlgili Haberler

Ahmet Ersin Bucak’tan Yeni Kaymakam Salih Sak’a Anlamlı Ziyaret

09:02 - Gündem

Yeni Siverek Kaymakamı Salih Sak’tan Şehit Derneğine Anlamlı Ziyaret

13:44 - Gündem

Nissibi Köprüsü 10 Yılda Rekor Tasarruf Sağladı

08:46 - Gündem

Siverek'te Protokol Ziyareti: Yeni Kaymakama Hayırlı Olsun Dileği

08:33 - Gündem

Vali Şıldak Pazar Esnafıyla Bir Araya Geldi

09:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek Oda Başkanlarından Kaymakam Sak’a Hayırlı Olsun Ziyareti

10:41 - Gündem

Ahmet Ersin Bucak’tan Yeni Kaymakam Salih Sak’a Anlamlı Ziyaret

09:02 - Gündem

Yeni Siverek Kaymakamı Salih Sak’tan Şehit Derneğine Anlamlı Ziyaret

13:44 - Gündem

Siverekli Öğretmenlerden TÜBİTAK Olimpiyat Akademisi'ne Yolculuğu

13:27 - Eğitim

Ülke Genelinde Hayvan Pazarlarına Kapatma Kararı Alındı

08:21 - Sağlık