?>

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti’nden Gazeteci Şehitoğlu’na Yapılan Müdahaleye Sert Tepki

Toroslar Belediye Meclisi toplantısında yaşanan gerginlik sırasında gazeteci Abdülvahap Şehitoğlu’na yönelik müdahale neden tepki çekti? Basın mensuplarının görevlerini özgürce yapabilmesi için hangi adımlar atılmalı?

Gündem - 15 saat önce

Meclis Toplantısında Yaşanan Olay Tepki Topladı

Toroslar Belediye Meclisi’nde yaşanan gerginlik sırasında gelişmeleri görüntülemek isteyen gazeteci ve meclis üyesi Abdülvahap Şehitoğlu’na yönelik müdahale, basın camiasında geniş yankı uyandırdı. Olayın ardından birçok gazeteci örgütü ve meslek kuruluşu açıklama yaparken, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti de yaşananlara sert tepki gösterdi. Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak, gazetecilerin kamu adına görev yaptığını belirterek, basın mensuplarına yönelik her türlü baskı ve engellemenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

“Gazeteciler Görevlerini Özgürce Yapabilmeli”

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, yaptığı açıklamada demokratik toplumlarda basının özgürce görev yapmasının temel bir gereklilik olduğuna dikkat çekti. Gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğu taşıdığını belirten Gülebak, haber takibi sırasında yaşanan fiziki veya sözlü müdahalelerin yalnızca gazetecilere değil, toplumun bilgi edinme hakkına da zarar verdiğini vurguladı.

“Gazetecilik, kamu adına yapılan önemli bir görevdir. Bir gazetecinin haber amacıyla görüntü almasının engellenmesi ve görevini yerine getirirken müdahaleye maruz kalması kabul edilemez bir durumdur.”

Basın Özgürlüğüne Dikkat Çekildi

Başkan Gülebak, basın özgürlüğünün demokratik sistemlerin temel taşlarından biri olduğunu belirterek, gazetecilerin baskı, tehdit veya şidde t endişesi taşımadan çalışmalarını sürdürebilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle yerel yönetimlerde ve kamuoyunu ilgilendiren toplantılarda basın mensuplarının görevlerini rahatlıkla yerine getirebilmesinin şeffaf yönetim anlayışının bir gereği olduğuna dikkat çekildi.

“Şiddetin Normalleşmesine İzin Verilmemeli”

Yaşanan olayın tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini belirten Gülebak, gazetecilere yönelik müdahalelerin sıradanlaştırılmasının tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi. Basın çalışanlarının güvenliğinin sağlanmasının hem kamu kurumlarının hem de toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirten Gülebak, olayın yetkili merciler tarafından titizlikle incelenmesi çağrısında bulundu.

“Gazeteciye yönelik her türlü şiddet ve engelleme girişiminin karşısındayız. Olayın açıklığa kavuşturulmasını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.”

“Gazeteciye Müdahale Halkın Haber Alma Hakkına Müdahaledir”

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilere yönelik müdahalelerin yalnızca meslek mensuplarını değil, toplumun haber alma özgürlüğünü de doğrudan etkilediğini belirtti. Açıklamada, özgür basının güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu ifade edilerek, gazetecilerin görevlerini güven içerisinde sürdürebilmeleri için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Meslektaşlarına Destek Mesajı Verildi

Başkan Tahir Gülebak, gazeteci Abdülvahap Şehitoğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileterek, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti olarak her zaman meslektaşlarının yanında olacaklarını söyledi. Basın özgürlüğünün korunmasının toplumsal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Gülebak, gazetecilerin güvenli çalışma ortamlarına kavuşması için tüm kurum ve kuruluşların ortak bir hassasiyet göstermesi gerektiğini ifade etti. Haber Feyzi DONAN

Haftanın Öne Çıkanları

MHP Siverek İlçe Başkanı Mahmut Gülel’den 15 Temmuz Mesajı

2026-07-14 13:49 - Gündem

Başkan Bucak’tan MHP İlçe Başkanı Mahmut Gülel’e Ziyaret: “Siverek İçin Ortak Çalışacağız”

2026-07-15 09:51 - Gündem

Siverek’te Örnek Barış: Aloğlu, Çiçeklidağ ve Noyantimur Aileleri Arasındaki Husumet Sona Erdi

2026-07-19 11:04 - Gündem

İzmir’de Gülel Ailesinin Görkemli Sünnet Şöleni Hafızalara Kazındı

2026-07-14 07:48 - Kültür & Sanat

Hasan İzol’dan MHP İlçe Başkanı Mahmut Gülel’e Hayırlı Olsun Ziyareti

2026-07-16 08:07 - Politika

BAŞKAN GÜLPINAR'DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLÎ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

2026-07-14 00:01 - Resmi İlanlar

107. Topçu Alay Komutanı Hüseyin Burma’dan Kaymakam Salih Sak’a Veda Ziyareti

2026-07-15 10:18 - Gündem

Siverek’te İki Grup Arasında Silahlı ve Sopalı Kavga: Mahallede Panik Yaşandı

2026-07-14 08:28 - Gündem

Başkan Gülpınar’dan Yeni Başsavcı Murat Çalış’a Ziyaret

2026-07-16 09:58 - Gündem

Gazeteci Yazar Şükrü Dolaş’tan Eğitim Çıkışı: “Çocuklarımızın Geleceği Siyasi Hesaplara Kurban Edilmemeli”

2026-07-18 09:37 - Gündem

İlgili Haberler

Uzmanlardan Kavurucu Sıcak Uyarısı: Basit Önlemler Hayat Kurtarabilir

08:22 - Gündem

Siverek’te Yürek Yakan Facia: Baraj Göletine Giren İki Kız Kardeş Hayatını Kaybetti

08:14 - Gündem

Başkan Nihat Çiftçi Atakent Mahallesi Sakinleriyle Bir Araya Geldi

17:52 - Gündem

Onsuz değil, sonsuz bir yerdeyim… Sivas’tayım…

09:29 - Gündem

Siverek Ayvanat Mahallesi’nde Üstyapı Seferberliği: Şehmus Aydın Caddesi Yenileniyor

09:24 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek’te Yürek Yakan Facia: Baraj Göletine Giren İki Kız Kardeş Hayatını Kaybetti

08:14 - Gündem

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti’nden Gazeteci Şehitoğlu’na Yapılan Müdahaleye Sert Tepki

18:04 - Gündem

Şanlıurfa’da Ata Sporu Güreşe Büyük İlgi: Yaz Kurslarında Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor

09:40 - Spor

Siverek Ayvanat Mahallesi’nde Üstyapı Seferberliği: Şehmus Aydın Caddesi Yenileniyor

09:24 - Gündem

Şanlıurfa’da Çevreci Tarım Hamlesi: Anıza Doğrudan Ekim Uygulamaları Genişliyor

09:15 - Gündem