?>

SANKO Okulları Öğrencileri “İnovasyon Yarışması”nda Türkiye İkincisi Oldu

SANKO Okulları öğrencileri, 11’inci Başakşehir İnovasyon Yarışması’nda Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Projeleri, biyolojik çeşitliliği koruma ve istilayı engelleme amacını taşıyor. Peki, bu başarıyı getiren proje nasıl bir yenilik sundu?

Gündem - 1 yıl önce

SANKO Okulları, 11’inci Başakşehir İnovasyon Yarışması’nda Türkiye ikincisi olarak dikkatleri üzerine çekti. Türkiye genelinden bin 150 projeyle katılım sağlanan yarışmada, SANKO Okulları’nın 11’inci sınıf öğrencileri Güneş İkizceli ve Alperen Polat ile 10’uncu sınıf öğrencisi Kerem Kaya, hazırladıkları proje ile büyük bir başarı gösterdi. Ancak, bu projeyi farklı kılan neydi? Biyolojik çeşitliliği korumaya yönelik sunulan bu inovatif çözüm, nasıl bir etki yaratmayı amaçlıyor?

Başarıya Götüren Proje: Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi

Öğrenciler, proje danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde “Yeni Nesil Balast Suyu Yönetimi: Noninvaziv Yöntemlerle Biyolojik Çeşitliliği Koruma ve Biyolojik İstilayı Engelleme Sistemi” adlı projeyi geliştirdiler. Bu proje, biyolojik çeşitliliği korumaya yönelik bir çözüm sunduğu gibi, biyolojik istilayı engelleme amacını da taşıyor. Proje, balast suyu yönetimini noninvaziv yani invaziv olmayan yöntemlerle gerçekleştiriyor ve bu sayede çevre üzerindeki olumsuz etkileri minimize ediyor. Projeyle biyolojik çeşitliliğin korunmasına nasıl bir katkı sağlanması hedefleniyor?

İnovasyon Yarışmasının Katılımcı Projeleri ve Rekabet

11’inci Başakşehir İnovasyon Yarışması, Türkiye genelinden çok sayıda projeye ev sahipliği yaptı. Bin 150 projenin başvuruda bulunduğu bu prestijli yarışma, gençlerin yenilikçi fikirlerini sergileyebileceği önemli bir platform oldu. SANKO Okulları öğrencilerinin projesi, biyolojik çeşitlilik ve çevre koruma alanındaki yenilikçi yaklaşımıyla diğer projelerden sıyrıldı. Bu başarıyı elde etmek için öğrenciler, nasıl bir hazırlık süreci geçirdi ve bu süreçte karşılaştıkları zorluklar nelerdi?

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı’nın Kutlaması

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerin gösterdiği başarıyı kutlayarak, inovatif çözümler geliştiren öğrencilerin ve danışman öğretmenlerinin başarısını takdir etti. Asyalı, biyolojik çeşitliliği korumaya yönelik farkındalık oluşturan projeyle öğrencilerin Türkiye ikinciliği elde etmelerinin, okulun eğitim anlayışının bir yansıması olduğunu belirtti. SANKO Okulları, bu başarıyı daha da ileriye taşıyacak yeni projelerle inovasyona nasıl katkılar sunmayı planlıyor?

“SANKO Okulları öğrencileri, biyolojik çeşitliliği korumaya yönelik farkındalık oluşturan ve inovatif bir çözüm sunan projeyle Türkiye ikincisi oldular.”.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Çocuğun Parmağına Sıkışan Metal Parça İtfaiye Tarafından Çıkarıldı

2024-12-22 14:00 - Asayiş

GTB’de 2024 Yılının Son Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-12-23 21:00 - Politika

Siverek’te “Silah Sıkmaya Hayır” Kampanyası Büyüyor

2024-12-19 13:05 - Gündem

Siverek Oda Başkanı İnan İsyanda; Sanayi Esnafı Elektrik Kesintileriyle Boğuşuyor

2024-12-23 08:00 - Gündem

Siverek Devlet Hastanesinde Akşam Poliklinik Hizmeti Vatandaşları Memnun Ediyor

2024-12-24 09:06 - Sağlık

Çiftçilere Üzüm Sıkma Makinesi Hibe Edildi

2024-12-19 12:30 - Gündem

Çiftçilere Büyük Destek 57 Dekar Tarımsal Alan Üretime Kazandırıldı

2024-12-21 08:30 - Ekonomi

Siverek Kırsalında Çobanların Leylek Yuvalarına Anlamlı Ziyaret

2024-12-23 08:33 - Eğitim

Siverek, Kore Gazisi Cuma Kök’ü Kaybetti

2024-12-19 09:21 - Yaşam

Güney Kurtalan Ekspresi’nin Kalkış Saatleri Değişti

2024-12-21 14:30 - Gündem

İlgili Haberler

Şefkat Sofrasında Buluşma: Vali Hasan Şıldak Şanlıurfa’nın Koruyucu Ailelerini Ağırladı

09:43 - Gündem

Demokrasi Nöbetinde Kararlılık: Başkan Bucak’tan 28 Şubat Mesajı

08:43 - Gündem

Vali Hasan Şıldak’tan Siverek Çıkartması: Esnaftan Şehit Yakınlarına Gönül Köprüsü

13:21 - Gündem

Gönül Köprüleri Siverek’te Kuruldu: Şanlıurfa Valiliği’nden Dev İftar Buluşması

12:30 - Gündem

Şanlıurfa TYB’den Milli Eğitim’in "Ramazan" Hamlesine Tam Destek

10:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Bağımlılığa Karşı Bilimsel Zafer: "Umuda Kapı Açıyorum" Projesi Meyvelerini Veriyor

10:27 - Asayiş

Şefkat Sofrasında Buluşma: Vali Hasan Şıldak Şanlıurfa’nın Koruyucu Ailelerini Ağırladı

09:43 - Gündem

Siverek’in Genç Mucitlerine Prestij Ödülü 

08:58 - Eğitim

Demokrasi Nöbetinde Kararlılık: Başkan Bucak’tan 28 Şubat Mesajı

08:43 - Gündem

Siverek’te Sağlıkta Hizmet Atağı: Belediye ve Hastane El Ele Veriyor

08:37 - Sağlık