?>

Sağlık Çalışanlarından Basın Açıklaması

Sağlık çalışanlarının geriye dönük alacaklarının gecikmesine ilişkin Öz Sağlık-İş Sendikası Basın Açıklaması Yaptı

Gündem - 3 yıl önce

81 il ile eş zamanlı olarak saat 12.00’de basın açıklaması düzenleyen Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. Burada sendika üyeleri adına açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, geriye dönük alacaklarının daha fazla geciktirilmeden tek kalemde ödenmesini istediklerini söyledi. 2023 yılının ocak ayından geçerli sağlık işçilerinin geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden 46 gün geçtiğini belirten Aküzüm, “Sizlerin de yakından bildiği üzere Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş olarak 190 bin işçimiz, işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 46 gün geçti.

Bu sözleşmede yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçti. İşçi vefakardır, işçi cefakardır, işçi sabırlıdır. İşçi ülkesini, milletini, devletini sever. Hele sağlık işçisi belini doğrultmadan akşamı eder, bilir ki işini aksatsa bu ihmal bir insanın canına değer. Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik. İşçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik. Önümüz Kurban Bayramı, işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık” dedi.

Aküzüm,“Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. Hesaplamalar yapılıyor dediniz bekledik. Kasada para yok, ek bütçe istedik dediniz bekledik. Bütçe Meclisten daha çıkmadı dediniz bekledik. Biz sabırla beklerken bu arada neler oldu bir hatırlayalım; ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı. Vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam, aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı. Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200’e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın, döviz fiyatları fırladı. Herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk. Tüm bunlar olurken bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik. Ama bitti, sabrımız bitti. Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmemesine karşı sabrımız bitti” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bozova Belediye Başkanlığınca Kiralama İhalesi Yapılacak Taşınmazlar.

2023-07-17 03:00 - Resmi İlanlar

Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları

2023-07-21 03:00 - Resmi İlanlar

Siverek İl Olmasını Beklerken

2023-07-21 13:48 - Gündem

Kimine Göre Pirpirim Otu Kimine Göre De Semiz Otu

2023-07-21 13:00 - Yaşam

kavurucu sıcakların serinleten içeceği ’meyan’ şerbeti

2023-07-17 13:02 - Ekonomi

Düğünde Beklenmedik Şaka

2023-07-19 13:56 - Yaşam

Türk Milletinin Yeniden Doğduğu An

2023-07-15 13:29 - Politika

Arıza Yapan Araç Trafiği Alt Üst Etti

2023-07-20 12:47 - Asayiş

Siverek Halk Otobüsçüler Kooperatifi: Akaryakıt alacak paramız yok

2023-07-18 14:33 - Yaşam

Şalvarın Değeri Yaz Sıcağında Anlaşıldı

2023-07-20 12:38 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Ezan ve Hutbe Yarışmalarında İl Birincileri Belli Oldu

11:57 - Gündem

Siverek Kaymakamı Salih Sak’tan Kıbrıs Gazisi ve Akgeyik Ailesine Anlamlı Ziyaret

11:33 - Gündem

Şanlıurfa’da “Huzur-63” Uygulamasında Çok Sayıda Kaçak Ürün ve Silah Ele Geçirildi

11:16 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak’tan 24 Temmuz Mesajı: “Özgür ve Güçlü Basın, Demokrasimizin En Büyük Güvencelerindendir”

14:15 - Gündem

Başkan Tahir Gülebak “Özgür Basın Demokrasinin Güvencesidir”

14:02 - Gündem

Günün Manşetleri

“Şanlıurfa Eğitimde Yükselişini Sürdürüyor”

11:45 - Eğitim

Siverek Kaymakamı Salih Sak’tan Kıbrıs Gazisi ve Akgeyik Ailesine Anlamlı Ziyaret

11:33 - Gündem

Şanlıurfa’da “Huzur-63” Uygulamasında Çok Sayıda Kaçak Ürün ve Silah Ele Geçirildi

11:16 - Gündem

Başkan Tahir Gülebak “Özgür Basın Demokrasinin Güvencesidir”

14:02 - Gündem

M. Şükrü Dolaş’tan 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Mesajı

13:52 - Gündem