?>

"Beklerken Okuyorum" Projesi Başlatıldı

Bu proje ile Mardin'de hangi mekanlarda kitaplıklar kurulacak? Vatandaşlar ve turistler için hangi yenilikler sunulacak? Projenin diğer şehirlerde yaygınlaştırılması mümkün mü?

Gündem - 8 ay önce

Mardin'de hayata geçirilen "Beklerken Okuyorum" projesi, şehrin önemli noktalarında kitaplıklar kurarak vatandaşların ve turistlerin okumaya daha fazla zaman ayırmalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje, Mardin İl Müftülüğü tarafından başlatıldı ve hedefleri ile detayları hakkında önemli bilgiler verildi.

Projenin Amacı ve Kapsamı

Projede ana hedef, vatandaşların yoğun olarak vakit geçirdiği mekanlarda kitaplıklar kurmak. Bu mekanlar arasında havaalanları, otogarlar, hastaneler, oteller, kuaförler, güzellik salonları, kıraathaneler, yurtlar, pansiyonlar, alışveriş merkezleri, bankalar ve kamu kurumları yer alıyor. Kitaplıklar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlarını vatandaşların hizmetine sunacak, böylece kitaplara erişim daha kolay hale gelecek.

Uluslararası Ziyaretçilere Özel İçerik

Yıl boyunca Mardin’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için de özel bir uygulama getirilecek. Şehrin önemli noktalarındaki kitaplıklarda, 8 yabancı dilde kitap ve broşürler sergilenecek. Bu kitaplar ve broşürler, turistlere hediye olarak sunulacak. Böylece, Mardin’in kültürel ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgi edinmeleri sağlanacak.

Projenin İlk Adımları

Projenin açılışı, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldı. Projeye destek veren İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz ve ekibine teşekkür edildi. Bu açılış, projenin ilk adımı olarak kabul ediliyor ve il genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Genişleme Planları ve Hedefler

Projenin başarısı, Mardin sınırlarını aşarak ülke genelinde yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla büyük bir öneme sahip. Mardin’de başlayan bu hizmetin diğer şehirlerde de uygulanması planlanıyor. Projenin ülke genelinde ne zaman hayata geçirileceği ve hangi şehirlerde uygulanacağına dair detaylar ise ilerleyen dönemlerde paylaşılacak.

Toplum Üzerindeki Etkiler

Bu projenin toplumsal etkileri oldukça geniş olabilir. Vatandaşlar ve turistler, bekleme sürelerini verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda, kitap okuma alışkanlığını teşvik eden bir ortamın yaratılması, toplumun kültürel gelişimine katkıda bulunabilir. Projenin bu yönleri, sosyal ve kültürel faydalarını daha da artıracaktır.

"Projemizin açılışını Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinden başlatıyoruz. Hedefimiz, Mardin’de başlayan bu hizmetin ülkemizin genelinde yayılmasıdır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun."

Proje, Mardin'de kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek ve toplumun çeşitli kesimlerine ulaşmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu yenilikçi uygulamanın diğer şehirlerde de başarılı bir şekilde uygulanıp uygulanmayacağı merakla bekleniyor. AA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek'te  Akpirinç ve Ağırtaş Ailelerinin Mutlu Günü

2024-08-19 08:26 - Yaşam

Siverek AK Parti Meclis Üyesi Korkmazoğlu, Yeniden Refah Partisi'ne Geçti

2024-08-20 09:26 - Politika

Siverek Kent Konseyi’nden SİVİLDER’e Anlamlı Ziyaret

2024-08-20 08:13 - Gündem

Siverek'te Siyasi Geçiş: Fevzi Akıl, Yeniden Refah'tan AK Parti'ye Geçti

2024-08-20 08:34 - Politika

İbrahim Tatlıses: Eğitim Yerine Şöhreti Seçen Sanatçı

2024-08-19 12:09 - Kültür & Sanat

Siverek Ayvanat Kadın Kültür Merkezi Öğrencilerinden Anlamlı Kütüphane Ziyareti

2024-08-20 11:18 - Kültür & Sanat

Siverek'te Çiftçiye Domuz Saldırısı

2024-08-20 10:17 - Sağlık

Siverek Kent Konseyi’nden Başıbüyük Yardım Kuruluşuna Ziyaret

2024-08-22 08:23 - Gündem

Sokak Köpeklerinin Saldırısı Sonucu Bir Köpek Telef Oldu

2024-08-19 16:30 - Yaşam

Siverek’te Ayvanat Mahallesine Yeni Semt Pazarı Kuruluyor

2024-08-22 10:35 - Gündem

İlgili Haberler

Fatih Mehmet Bucak’tan Baba Dostuyla Geçmişe Yolculuk

08:46 - Gündem

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Siverek Oda Başkanı İnan'dan Acilen Belediyeden Sanayi Kavşağı Talebi

14:27 - Gündem

Ailelere Büyük Destek: 10 Bin TL Nakdi Yardım Başvuruları Başladı

11:30 - Gündem

Kayyum Yaptı, DEM Partili Belediye Tekstil Fabrikasını Hizmete Açamadı

07:00 - Gündem

Günün Manşetleri

13 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Uyuşturucu Taciri Yakalandı

12:30 - Asayiş

Feci Kaza: Cip Şarampole Yuvarlandı, 2 Kişi Yaralandı

12:00 - Asayiş

Akkan Tarımsal Faaliyetleri Yerinde Değerlendirdi

11:30 - Yaşam

Belediye 1. Yılını Değerlendirdi

11:00 - Yaşam

Kanatlı Eti Tesisine Sıkı Denetim

10:30 - Asayiş