?>

Okul Müdürlerine "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Semineri Verildi

Adıyaman Sincik ilçesinde okul müdürlerine yönelik verilen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" semineri, eğitimde yeni bir dönemi mi işaret ediyor? Bu seminer, eğitim anlayışını nasıl dönüştürecek?

Eğitim - 5 ay önce

Seminerin Amacı ve Katılımcılar

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde eğitimde önemli bir adım atıldı. Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen seminerde, ilçedeki okul müdürlerine "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" anlatıldı. Seminer, Adıyaman TOBB Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Nevzat Yiğit tarafından verildi. İlçedeki birçok okulun müdürlerinin katıldığı seminerde, eğitimde izlemesi gereken yöntemler ve uygulamalar üzerine detaylı bir sunum yapıldı. Peki, bu seminerin eğitimde nasıl bir değişim yaratacağına dair beklentiler neler? Eğitimde yeni bir modelin işaret ettiği yenilikler, neleri değiştirecek?

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Nedir?

Seminerde, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" hakkında kapsamlı bir açıklama yapıldı. Nevzat Yiğit, modelin amacını şu sözlerle ifade etti: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, irfan sahibi, aklı selim, zevki selim ve kalbi selim erdemli ve ahlaklı bireylerin yetişmesini önemsemektedir. Sonuç odaklı bir anlayış yerine beceri odaklı ve süreç odaklı bir eğitim anlayışı öne çıkmaktadır. Bu model, başarıyı değil, mutlu ve huzurlu nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.” Peki, bu yeni model gerçekten eğitimde nasıl bir değişiklik yaratacak? Öğrencilerin sadece akademik başarılarına mı, yoksa kişisel gelişimlerine de mi odaklanılacak?

Seminerin İçeriği ve Uygulamalar

Seminerde, okul müdürlerine eğitimde izlemeleri gereken yöntemler ve stratejiler tek tek anlatıldı. Eğitimde bireysel gelişim, öğrencilerin mutlu ve huzurlu bir şekilde yetişmesi için gerekli becerilerin kazandırılması vurgulandı. Eğitimcilerin, sadece akademik başarıyı değil, öğrencilerin duygusal ve psikolojik gelişimini de göz önünde bulundurması gerektiği ifade edildi. Bu noktada, müdürlere, okullarda nasıl bir değişim yapmaları gerektiği konusunda pratik bilgiler sunuldu. Seminerin sonuçları, yerel eğitim politikaları açısından ne kadar etkili olacak?

Seminerin Eğitimdeki Yeri ve Gelecek Perspektifi

Adıyaman TOBB Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Nevzat Yiğit, seminerin sonunda eğitim anlayışındaki dönüşümün önemli olduğunu belirterek, “Bu seminer, eğitimdeki hedeflerimizi belirleyip, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin bu hedeflere ulaşmak için nasıl bir yol haritası izlemesi gerektiğini ortaya koyuyor” dedi. Gelecekte, bu modelin daha geniş bir çerçevede Türkiye genelinde yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı büyük bir merak konusu. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitimde kalıcı bir dönüşüm sağlanabilir mi?

“Bu seminer, öğretmenlerimizin sadece akademik değil, duygusal ve sosyal gelişimlerini de göz önünde bulundurmalarını sağladı.” - Nevzat Yiğit, Adıyaman TOBB Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek-Baykan Aşireti Mensupları, Anayurt Baykan’da Buluştu

2024-11-27 12:14 - Gündem

Siverek Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu’ndan Ödül Yağmuru

2024-11-26 12:01 - Eğitim

Siverek’te Ekmek Fiyatlarına Yeniden Zam Geldi

2024-11-26 09:59 - Ekonomi

43 Yıllık Ayakkabı Ustası Salih Bayar Zamana ve Teknolojiye Meydan Okuyor

2024-11-29 15:00 - Teknoloji

Fatih Mehmet Bucak’ın İsabetli Tahmini Kamuoyunda Gündem Oldu

2024-11-28 09:22 - Politika

Fatma Şahin’den Öğretmenlere Özel Mesaj

2024-11-23 08:30 - Politika

Eğitimci Fatma Kama’dan Siverek ve Sosyal Dayanışma Derneğine Elmalı Şeker İkramı

2024-11-27 12:55 - Yaşam

Siverek Zazalar Dernek Başkanı Ramazan Ekınler’den Engellilere Anlamlı Destek

2024-11-23 14:11 - Yaşam

Siverek’te Ak Parti 8. Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti

2024-11-25 13:00 - Politika

Kaymakam Aydemir ve Başkan Bucak'tan Coğrafya Sergisine Destek Ziyareti

2024-11-27 09:03 - Eğitim

İlgili Haberler

Siverek Gençlik Merkezi’nde AYT Provası

15:59 - Eğitim

Siverek’te Eğitime Gönül Verenlerden Dayanışma Örneği

12:12 - Eğitim

Siverek'te Yazar Hasan Baydilli, Okul Söyleşileri ve İmza Günleriyle Öğrencilere Rehberlik Ediyor

10:37 - Eğitim

Siverek’te Öğrencilere Ergenlik ve Sosyal Beceriler Üzerine Yol Gösterici Eğitim

10:43 - Eğitim

Kadınlar Yıllar Sonra Okuma Yazma Öğrenmenin Gururunu Yaşıyor

16:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ayağını Çapa Makinesine Kaptıran Kişi Yaralandı

08:30 - Sağlık

 Öğrencinin Duygu Dolu Mektubuna Kaymakam Bayraklı Kayıtsız Kalmadı

08:00 - Yaşam

 Büyükşehir ve Yeşilay Bağımlılıklara Karşı Güçlerini Birleştiriyor

07:30 - Yaşam

Çöp Sanılana Hayat Veriliyor

07:00 - Yaşam

Gazze İçin Bir Lokma, Bir Umut

22:00 - Yaşam