?>

Lavanta Bahçesine Kilit Vuruldu

Seçimlerin ardından, Suruç ilçesinde kayyum döneminde yapılan lavanta bahçesinin kapısına neden kilit vuruldu? Bahçedeki yangınlar bu durumu nasıl etkiledi?

Gündem - 11 ay önce

Kayyum Döneminde Yapılan Lavanta Bahçesi Nedir?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde kayyum yönetimi döneminde yapılan lavanta bahçesi, ilçeye turistik bir değer katıyordu. Gelin ve damatların düğün fotoğraflarını çektiği bu bahçe, aynı zamanda bölge turizmine de önemli bir katkı sağlıyordu. Ancak seçimlerin ardından kayyum yönetiminin sona ermesiyle birlikte, bahçenin kapısına kilit vurulmuş durumda. Bahçede toplam 12 dönüm alanda 10 bin lavanta kökü bulunuyordu.

Lavanta Bahçesinin Kilitlenmesi Ne Anlama Geliyor?

Kayyum döneminin sonlanmasıyla birlikte, Suruç Belediyesinin kayyum tarafından yapılan projeleri de birer birer sona erdi. Lavanta bahçesinin kapısına kilit vurulması, bu projelerin de artık durdurulduğunun bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Ancak bu olay, sadece projenin son bulması anlamına gelmiyor. Bahçenin turizm açısından sahip olduğu önem de göz önünde bulundurulduğunda, bu durum yerel halk ve bölge ziyaretçileri tarafından olumsuz karşılanmış gibi görünüyor. Peki, bu durumu değiştirecek bir gelişme olacak mı?

Bahçede Yangınlar ve Zararlar

Bahçenin yapıldığı dönemdeki yangın olayları, bu projeye zarar veren önemli faktörlerden biri oldu. Lavanta bahçesinin yanı sıra sulama sistemine de yangınların zarar verdiği öğrenildi. Suruç ilçesinde kayyum döneminde yapılan bu projede birden fazla yangın yaşandı. Bahçede bulunan lavantalar zaman zaman yandı ve bu da projeye olan güveni sarsmış olabilir. Yangınlardan ötürü bahçenin verimliliği ve estetik görünümü olumsuz yönde etkilendi.

Son Durum ve Gelecek

Şanlıurfa’da yerel turizmi canlandırmak amacıyla yapılan bu projeye dair nasıl bir geleceğin olduğunu şu an kestirmek zor. Kayyum döneminin sona ermesiyle birlikte birçok proje iptal edilse de, bu tür projelerin yeniden hayat bulup bulamayacağı henüz netleşmiş değil. Özellikle lavanta bahçesinin yeniden açılıp açılmayacağı ve bahçenin tekrar turizme kazandırılıp kazandırılmayacağı, Suruç Belediyesi'nin alacağı kararlara bağlı. Peki, lavanta bahçesi yeniden açılacak mı?

“Bu bahçe, sadece ilçemizin değil, Şanlıurfa’nın da tanıtımı için önemli bir değerdi. Şimdi ne olacak, ne zaman açılacak?”İHA

Haftanın Öne Çıkanları

50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi, 35 Şüpheliye İşlem Yapıldı

2025-01-06 19:30 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’da AK Parti Kongresine Katıldı

2025-01-12 07:30 - Politika

Başkan Bucak ve Belediye Başkanlarından İl Kadın Kolları Başkanlığı’na Ziyaret

2025-01-06 08:42 - Politika

Siverek Bayırözü Ortaokulu’nda Lavanta Fidanları Ekildi

2025-01-09 08:15 - Yaşam

Siverek Esnaf Odası Başkanı'ndan Hükümete Çağrı

2025-01-07 08:19 - Gündem

Siverekli Sanatçı Yılmaz Güney'in Hayatı Film Oluyor!

2025-01-06 07:56 - Kültür & Sanat

Siverek’te Ortak Hedef: Daha Güçlü Bir Gelecek

2025-01-07 09:00 - Gündem

Hafif Ticari Aracın Çarptığı Traktör Devrildi 2 Ağır Yaralı

2025-01-10 11:00 - Asayiş

5 Bin 300 Adet Fıstık ve Badem Fidanı Dikildi

2025-01-08 21:30 - Gündem

Başkan Bucak, Çalışan Gazeteciler Günü'nde Medya Çalışanlarını Unutmadı

2025-01-10 13:50 - Gündem

İlgili Haberler

Karacadağ’da Mevsimin İlk Karı Düştü: Kış Turizmi İçin Heyecan Başladı

09:21 - Gündem

Şanlıurfa İHH’dan Gazze’ye 3. Yardım Konvoyu Dualarla Yola Çıktı

10:28 - Gündem

Başkan Bucak’tan Siverek’te Örnek Yardım Derneğine Anlamlı Teşekkür

08:30 - Gündem

Siverek Sanayi Sitesi Esnafının Uzun Soluklu Kavşak Mücadelesi Zaferle Sonuçlandı: Başkan İnan'dan Teşekkür

08:15 - Gündem

Şanlıurfa’da Yargı Mensupları İçin Veda Programı Düzenlendi

08:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Karacadağ’da Mevsimin İlk Karı Düştü: Kış Turizmi İçin Heyecan Başladı

09:21 - Gündem

Siverek’te Gıda Güvenliği İçin Zabıta Ekiplerinden Kapsamlı Hijyen Uyarısı

16:38 - Sağlık

Siverek’te Belediye Başkanı Bucak'tan Okullara Yenileme Hamlesi

16:28 - Eğitim

Şanlıurfa İHH’dan Gazze’ye 3. Yardım Konvoyu Dualarla Yola Çıktı

10:28 - Gündem

Sobalı Kahvehanelerde Kahve Kültürünün Siverek’teki Yeri Bambaşka

10:15 - Yaşam