?>

Köpeğe Çarpmamak İçin Manevra Yapan Sürücü Takla Attı: 4 Yaralı

Aniden yola çıkan bir köpek, tehlikeyi beraberinde mi getirdi? Otomobil kontrolden çıkınca neler yaşandı? detaylar haberimizde

Yaşam - 1 yıl önce

Köpeğe Çarpmamak İçin Tehlikeli Manevra

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşanan kaza, hem şanssızlık hem de reflekslerin bir sonucu olarak kayıtlara geçti. Kahta Sanayi Kavşağı’nda meydana gelen olayda, sürücü Mehmet T. (60) aniden yola çıkan bir köpeğe çarpmamak amacıyla manevra yapınca araç kontrolden çıkarak takla attı. Bu talihsiz olay sonucunda dört kişi yaralandı ve büyük bir panik yaşandı.

Aracın İçindekiler Yaralandı

Takla atan otomobilde sürücü Mehmet T. ile birlikte bulunan Hatice T. (55), Enes Taha K. (28) ve Feyzanur K. (27) yaralandı. Kazanın hemen ardından çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirerek yardım çağırdı. Olayın şiddeti, otomobilin içindekilere büyük bir travma yaşattı. Herkesin aklında ise aynı soru vardı: Bu kaza nasıl önlenebilirdi?

İtfaiye ve Sağlık Ekipleri Hızla Olay Yerinde

Kazanın ardından bölgeye itfaiye, jandarma ve 112 sağlık ekipleri hızlı bir şekilde sevk edildi. İtfaiye ekipleri, devrilen araca müdahale ederken sağlık görevlileri de yaralılara ilk yardımda bulundu. Kahta Devlet Hastanesi’ne sevk edilen yaralıların sağlık durumları hakkında bilgiler gelmeye başladı. Olay yerindeki ilk müdahaleler sonrası yaralılar hastaneye ulaştırılarak tedavi altına alındı.

Yaralıların Durumu Nasıl?

Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. İlk müdahalelerinin ardından doktorlar tarafından detaylı kontrol yapılan yaralıların durumları takip edilmeye devam ediyor. Bu talihsiz olayın ardından akıllarda bir başka soru beliriyor: Benzer kazaların önüne geçmek için neler yapılabilir?

Kaza Bölgesinde Güvenlik Önlemleri

Yetkililer, olayın yaşandığı Kahta Sanayi Kavşağı’nda güvenlik önlemlerini artırmaya yönelik adımlar atmayı planlıyor. Özellikle yola aniden çıkabilecek hayvanlar için sürücülerin dikkatli olması gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor. Ayrıca, bu tür tehlikeli durumların tekrar yaşanmaması adına trafik işaretlerinin gözden geçirilmesi ve sürücülere ekstra eğitim verilmesi gerektiği dile getiriliyor.

Soruşturma Devam Ediyor

Jandarma ekipleri, kazanın oluş şekli ve ayrıntılarını daha detaylı araştırmak için soruşturma başlattı. Kazaya neden olan köpeğin yola nasıl çıktığı, sürücünün hangi şartlarda manevra yaptığı gibi detaylar titizlikle inceleniyor. Kazayla ilgili soruşturmanın sonucunda yeni önlemlerin alınması bekleniyor.

“Sürücülerimizin, yolda karşılaşacakları her türlü engel ve durum için hazırlıklı olması gerekiyor. Kazaların önlenmesi için eğitim ve bilinçlenme şart.”

Bu üzücü olay, hem sürücülerin hem de vatandaşların yollarda daha dikkatli olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Yol güvenliğinin sağlanması adına yetkililer ve halkın iş birliği içinde çalışmaları, bu tür kazaların önlenmesinde kilit rol oynuyor. İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Mehmet Bucak: Bölge Halkının Gönlündeki Güçlü Siyasetçi

2024-11-02 11:30 - Politika

Cengiz Özeyranoğlu, Milletvekili Dusak ile Esnafla Buluştu

2024-10-29 09:10 - Politika

Yılmaz Güney Hayranları Siverek'te Heykeliyle Anı Yaşıyor

2024-10-28 16:00 - Gündem

İsa Döğmeci'den Gülpınar'ın İstifasına Dair Çarpıcı Açıklamalar!

2024-10-29 09:15 - Politika

Başkan Bucak’tan Özeyranoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti

2024-10-31 11:30 - Politika

Feyzi Donan’dan Ak Parti İlçe Başkanı Cengiz Özeyranoğlu’na Ziyaret

2024-10-31 07:00 - Gündem

Milletvekili Dusak'tan Ak Parti İlçe Başkanı Özeyranoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyareti

2024-10-29 08:25 - Politika

Siverek Bayırözü İlkokulu'nda Sınıflar arası Futbol Turnuvası Sona Erdi

2024-10-29 08:40 - Spor

Kurtalan’da Son Taş Değirmen Geleneği Yaşatmaya Devam Ediyor

2024-10-31 13:30 - Biyoğrafi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Şanlıurfa’da Güvenlik ve Asayiş Toplantısında Önemli Mesajlar

2024-11-01 16:30 - Politika

İlgili Haberler

Sobalı Kahvehanelerde Kahve Kültürünün Siverek’teki Yeri Bambaşka

10:15 - Yaşam

DİYARBAKIR’DA YOĞUN SİS UÇAK SEFERLERİNİ AKSATTI

08:51 - Yaşam

Çermik’te Koruma Altındaki Dağ Keçileri Gelincik Dağında Görüntülendi

10:00 - Yaşam

Yeşeren Okullar Projesi ile Şanlıurfa’da Fidanlar Umuda Dönüşüyor

09:46 - Yaşam

Siverek’te 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma

21:56 - Yaşam

Günün Manşetleri

Siverek İlçe Müftülüğünden Gazzeli Kardeşlere Dev Kermes Düzenleniyor

09:58 - Gündem

Siverek’te Halk Sağlığı İçin Ortak Denetim ve Eğitim Çalışmaları Sürüyor

09:48 - Sağlık

Siverek’te Minik Kalpler Yerli Malı Haftasında Buluştu

09:08 - Eğitim

Karacadağ’da Mevsimin İlk Karı Düştü: Kış Turizmi İçin Heyecan Başladı

09:21 - Gündem

Siverek’te Gıda Güvenliği İçin Zabıta Ekiplerinden Kapsamlı Hijyen Uyarısı

16:38 - Sağlık