?>

Kaymakam Soysal, Deprem Konutlarını Yerinde İnceledi

Yeni Yaşam Alanları Ne Durumda? Adıyaman’ın Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, deprem sonrası inşaatları sürdürülen Akıncılar Beldesi'ndeki konutları ziyaret etti. Depremzedelerin yeni yaşam alanlarına kavuşmaları ne aşamada? Yapılan incelemeler ne gibi sonuçlar doğurdu?

Yaşam - 5 ay önce

Ziyaretin Amacı ve Katılımcılar

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde görev yapan Kaymakam Muhammed Üsame Soysal, deprem sonrasında inşaatı devam eden Akıncılar Beldesi’nde yapımı süren deprem konutlarını yerinde incelemek üzere bölgeye geldi. Ziyarete, Akıncılar Belde Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya da eşlik etti.

Deprem Konutlarının İnşaat Süreci

"Depremzedelerimizin güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşmaları için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor," diyen Kaymakam Soysal, inşaat sürecindeki gelişmeleri detaylı bir şekilde değerlendirdi.

Kaymakam Soysal ve Belediye Başkanı Çetinkaya, deprem konutlarının yapım aşamalarını yerinde gözlemleyerek, inşaatın planlanan süre içinde tamamlanması için gerekli adımların atıldığını belirttiler. İnşaat alanındaki ekiplerle yapılan görüşmelerde, projelerin ilerleyişi ve karşılaşılan zorluklar üzerine bilgi alındı.

Güvenlik ve Konfor Standartları

Ziyaret sırasında, deprem konutlarının güvenlik ve konfor standartlarına uygun olarak inşa edildiği vurgulandı. Malzeme kalitesi, yapısal dayanıklılık ve estetik unsurların yanı sıra, deprem sonrası yaşanabilecek olası risklerin minimize edilmesi için özel önlemler alındığı ifade edildi.

Depremzedelere Sunulan Destekler

"Amacımız, depremzedelerimizin en kısa sürede normal hayatlarına dönebilmeleri için gerekli tüm desteği sağlamak," şeklinde konuştu.

Kaymakam Soysal, depremzedelere yönelik sağlanan desteklerin kapsamlı olduğunu ve konut inşaatlarının yanı sıra, sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin de devam ettiğini belirtti. Depremzedelerin yeni yaşam alanlarına sorunsuz bir şekilde yerleşmeleri için tüm imkanların sağlandığı ifade edildi.

Gelecek Planları ve Beklentiler

İnşaatların tamamlanmasının ardından, depremzedelerin yeni konutlarına taşınmaları bekleniyor. Kaymakam Soysal, bölgedeki diğer deprem konut projelerinin de benzer şekilde hızla ilerlediğini ve tüm depremzedelere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu tür ziyaretlerin, projelerin şeffaflığı ve hesap verebilirliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. İlgili kurumlar arasında güçlü bir iletişim ve iş birliğinin sağlanması, projelerin başarıyla tamamlanmasına katkıda bulunuyor.

Kaymakam Soysal’ın deprem konutlarını yerinde incelemesi, bölgedeki depremzedeler için umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor. Güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşmak üzere ilerleyen çalışmalar, bölgenin yeniden inşasında önemli bir rol oynuyor.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek Oda Başkanı Yakar’dan Hükümetten İl İade Talebi

2024-11-16 09:42 - Gündem

Açık Öğretim Fakültesi Sınavları Artık Siverek'te Yapılacak

2024-11-19 10:45 - Eğitim

Almanya'dan Siverek Öğrencilerine Kırtasiye Yardımı

2024-11-18 11:00 - Eğitim

Yapay Zeka Günü GAİB’de Büyüleyici Etkinliklere Sahne Oldu

2024-11-15 15:00 - Teknoloji

Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü Arasında Dijital Devrim

2024-11-16 07:30 - Teknoloji

AK Parti Siverek Gençlik Kolları Başkanlığı'na Ramazan Acar Atandı

2024-11-21 07:45 - Politika

Yönetici Evren Efe Ödemiş Atatürk Baraj Gölü’nde Ölü Bulundu

2024-11-20 17:00 - Gündem

Belediye Başkanı Tutdere, Japonya’da Afet Yönetim Toplantısına Katıldı

2024-11-18 22:00 - Politika

Bucak: "Halkımızın Parasını Faizin Faizine Ödemeyeceğiz!"

2024-11-21 11:00 - Politika

Taş Ustası Mahmut Selaniş'ten 4,8 Metre Uzunluğunda Taş Türk Bayrağı

2024-11-20 13:43 - Yaşam

İlgili Haberler

Grand İsias Otel’in Kamu Görevlileri Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

09:00 - Yaşam

 Öğrencinin Duygu Dolu Mektubuna Kaymakam Bayraklı Kayıtsız Kalmadı

08:00 - Yaşam

 Büyükşehir ve Yeşilay Bağımlılıklara Karşı Güçlerini Birleştiriyor

07:30 - Yaşam

Çöp Sanılana Hayat Veriliyor

07:00 - Yaşam

Gazze İçin Bir Lokma, Bir Umut

22:00 - Yaşam

Günün Manşetleri

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 1 Yaralı

10:00 - Asayiş

40 Bin Tonluk Hububat Vurgununda 9 Tutuklama

09:30 - -

Grand İsias Otel’in Kamu Görevlileri Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

09:00 - Yaşam

Siverek’e  Modern Evlendirme Dairesi Yapılıyor

08:59 - Kültür & Sanat