?>

Kaymakam, Öğretmen ve Öğrencilerle İftarda Buluştu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, öğretmenler ve öğrencilerle düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Bu özel etkinlik, ilçedeki eğitim camiası için ne anlam taşıyor ve öğretmenler ile öğrenciler bu buluşmadan nasıl bir deneyim kazandı?

Yaşam - 11 ay önce

Kaymakam ve Eğitim Camiası Bir Araya Geldi

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen iftar programı, eğitim camiası için önemli bir buluşma fırsatı sundu. Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, Alay Komutanı Albay Hüseyin Serin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rahmi Serkan Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Özdemir’in katılımıyla, Ayvalık köyündeki Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, köy okullarında görev yapan öğretmenler ve yurtlarda kalan öğrenciler bir araya geldi. Peki, bu iftar buluşması, Beytüşşebap’taki eğitim camiası için ne gibi fırsatlar sundu?

Kaymakam’dan Eğitime Destek Mesajı

İftar programında konuşan Kaymakam Taşkıran, ilçedeki öğretmenlerle yakın ilişkiler kurduklarını ve eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi için sürekli çalıştıklarını belirtti. “Hangi okulda bir eksiklik var, gidermeye çalışıyoruz” diyen Taşkıran, eğitimci ve öğrencilerin karşılaştığı zorlukları çözme noktasında kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, Ramazan ayında öğretmenlerin düzenlediği bu tür sosyal etkinliklerin birleştirici bir etkisi olduğunun altını çizdi. Peki, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin eğitim camiasına nasıl katkı sağladığı söylenebilir?

Öğretmenler Arasında Tanışma Fırsatı

İftar programı, sadece kaymakam ve okul yöneticileriyle değil, aynı zamanda öğretmenler arasında tanışma fırsatı da sundu. Kaymakam Taşkıran, özellikle yeni atanan öğretmenlerin bu etkinlik sayesinde çevre okullardan gelen meslektaşlarıyla tanışma şansı bulduğunu ifade etti. İlçedeki farklı köylerden gelen öğretmenlerin birbirleriyle kaynaşması, eğitimdeki dayanışma ve iletişimin güçlenmesi açısından oldukça önemliydi. Peki, bu tür buluşmaların eğitimdeki kaliteyi artırmaya nasıl bir etkisi olabilir?

İftarın Katılımcılarına Sağladığı Manevi Huzur

Öğretmen ve öğrenciler için düzenlenen bu iftar, sadece bir sosyal etkinlik değil, aynı zamanda Ramazan’ın manevi atmosferini paylaşma fırsatı sundu. Katılımcılar, bir arada iftar açmanın huzurunu yaşarken, aynı zamanda eğitimle ilgili görüş alışverişinde bulunarak birbirlerinin deneyimlerinden faydalandılar. Kaymakam Taşkıran, bu tür etkinliklerin devamlılığının herkes için faydalı olacağını belirterek, Beytüşşebap’taki eğitim camiasının her zaman desteklenmeye devam edileceğini vurguladı. Peki, bu buluşmalar, Beytüşşebap’taki eğitim kalitesinin artmasına nasıl katkı sağlar?

Devamlılık Vurgusu ve Gelecek Planları

Kaymakam Taşkıran, bu tür organizasyonların devam etmesinin hem öğretmenler hem de öğrenciler için yararlı olacağını belirtti. Eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi, öğretmenlerin motivasyonunun artırılması ve öğrencilerle daha sağlıklı bir iletişim kurulması için düzenlenecek etkinliklerin önemine dikkat çekti. Ayrıca, bu buluşmaların devam etmesi gerektiği mesajını verdi. Peki, Beytüşşebap Kaymakamlığı, bu tür eğitim destekleyici faaliyetlere nasıl devam edecek?

Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran: "Hangi okulda bir eksiklik var, gidermeye çalışıyoruz. Bu tür faaliyetlerin devamlılığı hepimiz için iyi olacaktır."

Bu özel iftar programı, Beytüşşebap’taki eğitim camiası için önemli bir adım atılmasını sağladı. Öğretmenlerin ve öğrencilerin bir araya gelerek kaynaşmalarına olanak tanıyan bu etkinlik, ilçede eğitim alanındaki dayanışmayı pekiştirdi. Beytüşşebap Kaymakamlığı'nın önümüzdeki dönemde eğitimle ilgili başka hangi projelere imza atacağı ise merak konusu. İHA 

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Hallaç: "Biz Büyük Bir Aileyiz, Her Zaman Yanlarındayız"

2025-03-07 07:00 - Politika

Siverek STK Başkanlarından Vali Şıldak’a Okul Talebi

2025-03-05 13:14 - Eğitim

Oba Makarna Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Takdir Topluyor

2025-03-08 12:30 - Yaşam

Siverek’e Güzel Sanatlar Lisesi Talebi: Genç Yetenekler İçin Umut Işığı

2025-03-04 08:15 - Eğitim

Siverek’te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Anlamlı Ziyaret

2025-03-09 15:20 - Gündem

 Kitap Kafe ile Gençlere Eğitim Desteği

2025-03-03 19:30 - Yaşam

Ünverdi: "Kadının Geri Planda Kaldığı Bir Toplum Her Zaman Eksiktir"

2025-03-08 16:00 - Yaşam

 Bilim Merkezi, Türkiye’nin Dört Bir Yanından 140 Öğrenciyi Ağırladı

2025-03-04 21:30 - Yaşam

Çiftçilere ve Yatırımcılara Yönelik KKYDP Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

2025-03-06 16:30 - Yaşam

Vali Şıldak, Ramazan Sofrasında Sivereklilerle Buluştu

2025-03-05 08:29 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek’te Kar Esaretine Şefkat Eli: SYDV Ekipleri Yollarda Derman Oldu!

20:59 - Yaşam

Siverek Kızılay’dan Kar Altında İnsanlık Dersi!

13:56 - Yaşam

Şanlıurfa’da Bereketli Topraklarda Kaçak Yapılaşma İle Topyekûn Mücadele!

09:12 - Yaşam

Urfa’nın Bir Devri Kapandı: Son Kabadayı Sakallı İbrahim Veda Etti!

08:59 - Yaşam

Şanlıurfa’da 13 Bin 790 Aile Yeni Yuvasına Kavuşuyor!

09:23 - Yaşam

Günün Manşetleri

Jandarmadan Ahırda Gizlenen Gece Yarısı Çalıntı Araç Operasyonu!

11:38 - Asayiş

Siverek Kaymakamlığı'ndan Deprem Konutları İçin Kritik Duyuru: Hak Sahipleri İçin Son Viraj!

11:10 - Gündem

Şanlıurfa’da 1.8 Milyonluk "Sahte Polis" Vurgunu Çözüldü!

10:59 - Gündem

Siverek’in Kar Beyazında Su Nöbeti: ŞUSKİ Ekiplerinden Dağbaşı’nda Kesintisiz Hizmet!

09:52 - Gündem

Siverek’te Facianın Eşiğinden Dönüldü: Mutlu Gün Yas Yerine Şükre Bıraktı!

10:22 - Asayiş