?>

Kar Nedeniyle Kapanan Yolların Bir Kısmı Ulaşıma Açıldı

Şırnak'taki karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Kapanan köy yolları hangi bölgelerde yeniden ulaşıma açıldı? Ekipler hangi bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor?

Yaşam - 9 ay önce

Kar Yağışı ile Kapanan Yolların Durumu

Şırnak'ta dün etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapanmıştı. Kentteki köylerde yaşayan vatandaşlar, kar nedeniyle günlük yaşamlarını sürdürebilmek için büyük zorluklarla karşılaştı. Ancak, Şırnak İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, bu durumu aşmak için harekete geçti ve kapanan yolların açılması için yoğun bir çalışma başlattı.

Kapanan Yolların Açılması İçin Çalışmalar Başlatıldı

Şırnak İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, özellikle Beytüşşebap ilçesindeki Dağaltı, Beşağaç, Mezra ve Çığlıca köy yolları ile merkezdeki Güneyçam köy yolu üzerinde yoğunlaştı. Bu bölgelerdeki karla mücadele ekipleri, sabah saatlerinden itibaren yolları yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdü. Çalışmalar sonucunda, bazı köy yolları ulaşıma yeniden açıldı, ancak diğer bölgelerde hala kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Hangi Yollar Hala Kapanmış Durumda?

Her ne kadar bazı yollar açılmış olsa da, kar yağışının etkisiyle bazı köy yollarında çalışmaların devam ettiği bildirildi. Ekipler, bu bölgelerde yolların güvenli hale gelmesi için aralıksız bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Özellikle yüksek bölgelerdeki yolların açılması daha uzun süre alacak gibi görünüyor.

Karla Mücadele Ekiplerinin Çalışmaları Ne Kadar Sürecek?

Şırnak İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kar yağışının durmasıyla birlikte kapanan tüm yolları açmayı hedefliyor. Ancak, yüksek kesimlerdeki yolların açılması daha fazla zaman alacak gibi görünüyor. Şu anda, ekiplerin tüm çabaları güvenli bir ulaşım sağlanması için yoğun bir şekilde devam etmekte.

"Yolların açılması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Her geçen saat daha fazla yolu ulaşıma açıyoruz." - Şırnak İl Özel İdaresi Yetkilisi

Vatandaşların Beklentisi Ne Yöndeydi?

Kar yağışının etkisiyle kapanan yollar, özellikle köylerde yaşayan vatandaşları zor durumda bıraktı. Birçok vatandaş, günlerdir evlerinden çıkamıyor ve temel ihtiyaçlarını temin edebilmek için yolların açılmasını bekliyor. Çalışmalar devam ederken, Şırnaklılar tekrar güvenli bir şekilde yola çıkmayı umuyorlar.

Şırnak İl Özel İdaresi, yolları açma konusunda kararlı bir şekilde ilerlerken, ekiplerin gösterdiği çaba vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Yolların tamamen açılmasıyla birlikte, şehir genelinde ulaşımın yeniden normale dönmesi bekleniyor.

Bu süreçte, karla mücadele ekiplerinin göstermiş olduğu özverili çalışmaların önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ekiplerin yoğun mesaisi devam ederken, Şırnaklıların da bu zorlu dönemi atlatması için sabırlı olmaları gerektiği ifade ediliyor.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek-Baykan Aşireti Mensupları, Anayurt Baykan’da Buluştu

2024-11-27 12:14 - Gündem

Siverek’te Ekmek Fiyatlarına Yeniden Zam Geldi

2024-11-26 09:59 - Ekonomi

Siverek Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu’ndan Ödül Yağmuru

2024-11-26 12:01 - Eğitim

Fatih Mehmet Bucak’ın İsabetli Tahmini Kamuoyunda Gündem Oldu

2024-11-28 09:22 - Politika

Bucak: "Halkımızın Parasını Faizin Faizine Ödemeyeceğiz!"

2024-11-21 11:00 - Politika

Fatma Şahin’den Öğretmenlere Özel Mesaj

2024-11-23 08:30 - Politika

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi İlk 10 Ayda 479 Bin Hastaya Hizmet Verdi

2024-11-21 20:30 - Politika

Siverek’te Ak Parti 8. Kongresi Coşkuyla Gerçekleşti

2024-11-25 13:00 - Politika

Yazar Fahrettin Çelik’e KKTC’de Yoğun İlgi

2024-11-22 22:00 - Politika

Şanlıurfa Valiliğine Resmi Ziyaret

2024-11-23 21:30 - Politika

İlgili Haberler

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

SİVEREK'TE ANLAMLI HEDİYE ENGELLİ BİREYLERİN ÇOCUKLARINA OKUL ÇANTASI YARDIMI

03:05 - Yaşam

Siverek’te Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Tamamlandı

11:51 - Yaşam

Siverek’te TOKİ Deprem Konutlarında İnceleme

10:36 - Yaşam

Şehmus Karaburç’tan Piknikçilere Sert Uyarı

09:23 - Yaşam

Günün Manşetleri

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan: "Yeni vergi yasası küçük esnafı yok edecek"

09:15 - Ekonomi

Başkan Bucak’tan Siverek Belediyespor’a moral ziyareti

08:25 - Spor

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

Siverek Belediyesi Kurslarıyla 43 Öğrenci Üniversiteli Oldu

10:31 - Eğitim