?>

Depremde Yıkılan Binaya İlişkin Tahliye Kararı Gündem Oldu

Diyarbakır’da 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 48 kişinin hayatını kaybettiği, altında dershane ve spor salonu bulunan binaya ilişkin soruşturmada, talebi değerlendiren hakimlik, binanın yıkılmasında sorumlulukları bulunmadığını gerekçe göstererek 3 kişinin tahliyesine karar verdi.

Asayiş - 3 yıl önce

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının kentte depremde yıkılan binalardaki kusurların tespitine ilişkin başlattığı soruşturma, " Deprem Soruşturma Bürosu"nda görevli bir cumhuriyet başsavcı vekili ve üç savcı tarafından sürdürülüyor.

Depremde yıkılan ve 48 kişinin hayatını kaybettiği Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Kurtismailpaşa 2. Sokak’taki Sözel Apartmanı’na ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, onaylı betonarme projesine göre yapılması gereken SP1 betonarme perde kolonunun yerinde bulunmadığı belirlendi. Bu perde kolunun onaylı betonarme projesine aykırı olarak bina inşa edilirken hiç yapılmadığı tespit edildi. Binanın altındaki dershane ve spor salonunda kolon kesilmediği belirlendi.

Raporda, binanın bodrum katındaki spor salonu ile binanın zemin ve 1. katındaki dershanede kolon kesilmesine dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında kolon kesildiği, binanın statik yapısına etki edecek tadilat değişikliği yapıldığı iddiasıyla tutuklanan spor salonu işletmecileri C.Ç. ve M.D. ile dershane sahibi Ş.A. hakkında, avukatları tarafından bilirkişi raporuna istinaden sulh ceza hakimliğinden tahliyeleri talep edildi.

Talebi değerlendiren hakimlik, binanın yıkılmasında sorumlulukları bulunmadığını gerekçe göstererek, 3 kişinin tahliyesine karar verdi.

Soruşturmada gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol tedbiri uygulanan 2 şüpheliden dershane işletmecisi Ö.T.’nin binanın yıkılmasında sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle, fenni mesul Ş.A. da 24 Mart’ta hayatını kaybettiğinden savcılığın talebi üzerine haklarındaki adli kontrol tedbiri sulh ceza hakimliğince kaldırıldı.

Binanın müteahhidi Celal İ. ise yaptığı Sözel Apartmanı’nın enkazında kalarak hayatını kaybetmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

2023-08-04 03:00 - Resmi İlanlar

Şanlıurfa Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

2023-08-04 03:00 - Resmi İlanlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

2023-08-05 03:00 - Resmi İlanlar

Gözler Erdoğan - Putin görüşmesinde! Gündemde tahıl koridoru var

2023-08-02 13:02 - Politika

Nadir Görülen Hastalığı Atlattı

2023-08-01 16:30 - Sağlık

Yorgun Mermi Sayısı Arttı

2023-08-05 15:33 - Asayiş

5 Şehir İçin 2 milyon Euro

2023-07-31 14:45 - Ekonomi

su içmek için susamayı beklemeyin

2023-08-04 13:49 - Sağlık

Siverekli Başhekimin Başarısı

2023-08-03 16:13 - Sağlık

Antika dükkanındaki soygun

2023-07-31 14:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da İstikrar Kararı: Vali Şıldak ve Emniyet Müdürü Aksoy Görevine Devam Ediyor

09:59 - Asayiş

Şanlıurfa’da Narkotik Hattına Büyük Darbe: Sokak Satıcılarına Eş Zamanlı Baskın

09:27 - Asayiş

Okullarda Yeni Güvenlik Mimarisi: Gece Bekçileri ve Korucular Eğitim Yuvalarında

09:26 - Asayiş

Siverek’te Gece Karanlığını Silah Sesleri Deldi: İş Yerine Kurşun Yağmuru

08:32 - Asayiş

Siverek’te Yasa Dışı Bahis Şebekesine Jandarma Darbesi: 14 Şüpheli Yakalandı!

11:43 - Asayiş

Günün Manşetleri

Şanlıurfa'ya Sağlık Bakanlığından 109 Yeni Hekim Ataması

14:28 - Sağlık

Siverek Karayolunda Güvenlik Alarmı: Başkan Bozdağ’dan Hayati Çağrı

13:53 - Gündem

Şanlıurfa’da Minik Kalpler Geleneksel Şenlikte Bir Araya Geldi

12:13 - Gündem

Ateşle Şekillenen Bir Asrın Hikayesi: Devrek’te Kalaycılık Geleneğine Vefa Ziyareti

11:38 - Gündem

Siverek Kalesi’nde Tarihi Buluşma: Dev Kormışkan Kültür Festivali İçin Geri Sayım

11:30 - Gündem