?>

Deprem Konutları 2025'te Tamamlanacak

Osman Varol, kentte yapımı süren deprem konutları ve köy evlerinin tamamının gelecek yıl içinde hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Bu projeler nasıl bir etki yaratacak?

Gündem - 1 yıl önce

Deprem Konutlarının Son Durumu

Adıyaman Valisi Osman Varol, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle düzenlenen toplantıda, kentteki deprem konutları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Varol, "Merkez Örenli Mahallesi'nde inşa edilen 159 bloktan oluşan 3 bin 34 kalıcı deprem konutumuzun büyük bir kısmı tamamlanmış durumda. Geri kalan konutların yapım çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir," dedi.

Köy Evleri ve İndere Mahallesi Projeleri

Vali Varol, İndere Mahallesi'nde inşa edilen 848 blok ve 16 bin 467 daireden oluşan kalıcı deprem konutlarının da hızla inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, Adıyaman'ın merkez köylerinde 2 bin 131 köy evinin yapımının sürdüğünü, tamamlanan köy evlerine vatandaşların yerleştirilmeye başlandığını ifade etti.

42 Bin 72 Konutun Tamamlanması Bekleniyor

"İlimiz genelinde yapılmakta olan 42 bin 72 kalıcı deprem konutunun tamamında inşaat çalışmaları devam ediyor," diyen Varol, 2025 yılı içerisinde tüm konutların hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Varol, bu sürecin sonunda Adıyaman'ın hızla toparlanacağını ve eski ruhuna kavuşacağını belirtti.

"Yerinde Dönüşüm Projesi" ve Başvurular

Vali Varol, Adıyaman'ın yeniden inşası için hayata geçirilen "Yerine Dönüşüm Projesi"ne 24 bin 223 başvuru yapıldığını, verilen ruhsat sayısının 1414, bağımsız bölüm sayısının ise 3 bin 851 olduğunu söyledi. Bu projeyle birlikte ilçelerde ve köylerde de kalıcı konutların yapımının sürdüğünü belirtti.

Adıyaman'ın Geleceği

Varol, "Vatandaşlarımız emin olsun ki bu kadim şehri eski ruhuna kavuşturmak ve hak ettiği seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda ilimiz hak ettiği yere gelecektir," dedi. Konutların ve iş yerlerinin tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman'ın geleceğinden daha umutlu olacaklarını ifade etti.

Gazetecilerle Buluşma ve Sorular

Toplantının sonunda Vali Varol, basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve "Kent Meydanı" projesinde hak sahiplerinin talep ve sorunlarını dinleyeceğini belirtti. Ayrıca, "Çarşı 1. Etap projesi, vatandaşlara anlatılacak. Hak sahiplerinin nitelikli çoğunluğu isterse projenin bu etabına başlanacak. İstenmezse eski halinde devam edilecek," dedi.

Adıyaman'ın yeniden yapılanma sürecinde atılan bu adımlar, kentin geleceği için umut verici bir tablo çiziyor. Deprem sonrası yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve yeni konutların inşası, Adıyaman halkının hayatını nasıl etkileyecek?

"İlimizin dört bir tarafında yapımı devam eden konutlarımızı ve köy evlerimizin tamamını inşallah 2025 yılı içerisinde hak sahiplerimize teslim etmiş olacağız."AA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek'te Yeni Spor Lisesi Kapılarını Açtı

2024-07-25 12:26 - Eğitim

İranlı Edebiyatçı Rukiye Nazarluy'un Türkçe Şiir Yolculuğu

2024-07-23 19:05 - Şiir & Edebiyat

Selçuk Ural: Hackerların Son Kurbanı

2024-07-27 09:39 - Teknoloji

Siverek Belediyesi'nden Özel Bireyler İçin Unutulmaz Etkinlik

2024-07-27 08:46 - Yaşam

Yüzer GES'ler İçin Türkiye'nin En İdeal İli Hangisi?

2024-07-27 09:31 - Teknoloji

İbrahim Tatlıses'in Acı Günü: Kuzeni Hayatını Kaybetti

2024-07-26 11:28 - Yaşam

Siverek İlçesinde 173 Deprem Konutların İnşasına Hızla Başlandı

2024-07-26 09:40 - Yaşam

 Siverek'te Sıcaklara Rağmen Tercih Edilen Lezzet Durağı

2024-07-24 09:33 - Yaşam

Güzide Pütün'den Yılmaz Güney Kitabı

2024-07-27 10:24 - Yaşam

Yapay Zeka Araçlarının Kullanımı: Veri Gizliliği Tehditleri ve Stratejik Riskler

2024-07-23 08:30 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kaymakam Salih Sak’tan Zincirliçay Mahallesi’nde Anlamlı Ziyaret

05:17 - Gündem

Siverek’te Kıbrıs Gazisi Mezarı Yenilenerek Vefa Örneği Sergilendi

05:15 - Gündem

Vali Hasan Şıldak, Siverek’te Mehmetçik ile Öğle Yemeğinde Buluştu

23:21 - Gündem

Siverek’te 5G Gerginliği Çığ Gibi Büyüyor

23:13 - Gündem

Siverek’in Değerli Sevilen Yüzleri Unutulmuyor

23:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek’te Hayvancılığa Can Suyu: 400 Üreticiye Sıvat Desteği Sağlandı

05:38 - Yaşam

Kaymakam Salih Sak’tan Zincirliçay Mahallesi’nde Anlamlı Ziyaret

05:17 - Gündem

Türkiye Şampiyonluğuyla Siverek'i Gururlandırdılar

05:27 - Spor

Siverek’te Kıbrıs Gazisi Mezarı Yenilenerek Vefa Örneği Sergilendi

05:15 - Gündem

Siverek’te Esnaf Odası Başkanlarından KYK Yurdu İnşaatına İnceleme Ziyareti

23:43 - Yaşam