?>

Bilim Seferberliği Başladı Öğrencilere Bilim Seti Dağıtıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde başlatılan bilim seferberliği, öğrencilere ve öğretmenlere büyük fırsatlar sunuyor. Peki, bu seferberlik ilçede nasıl bir değişim yaratacak?

Gündem - 4 ay önce

Adıyaman’ın Besni ilçesi, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmak amacıyla önemli bir projeye ev sahipliği yapıyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve YGA protokolü çerçevesinde başlatılan bu bilim seferberliği, öğrencilere bilim setlerinin dağıtılmasıyla başladı. İbrahim Erdemoğlu’nun öncülüğünde yürütülen bu projeye 140 öğretmen ve 69 okul katılıyor. Ancak, bu proje Türkiye genelinde bir ilk olma özelliğine de sahip. Peki, ilçede bilimle ilgili yeni bir dönem başlatan bu projeye nasıl başlanıldı ve hangi etkinliklerle desteklendi?

Bilim Setleri ve Eğitimler

Besni ilçesinde düzenlenen etkinlikler, Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde başladı. Etkinliklere katılan öğrencilere toplamda 280 bilim seti dağıtıldı. Bu setlerle birlikte, robotik, kodlama ve yapay zeka eğitimleri verildi. İlçede, 18-19 Aralık tarihlerinde yapılan uygulamalı atölye çalışmaları da büyük ilgi gördü. Öğrenciler, bilim setlerini kullanarak teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buldu. Bu eğitimlerin, gençlerin bilimsel düşünme becerilerini nasıl geliştireceği ve gelecekteki meslek hayatlarına katkı sağlayıp sağlamayacağı ise merak konusu. Bilimle tanışan öğrencilerin bakış açıları nasıl değişecek?

Destekleyen Kurumlar ve Katılımcılar

Bu büyük projeye başta Erdemoğlu Holding ve YGA ekibi olmak üzere birçok kurum destek verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, projeye katkı sağlayan tüm öğretmenlere ve kurumlara teşekkürlerini sundu. Bu tür desteklerin, bilimsel projelere olan ilginin arttırılmasında önemli rol oynadığı bir gerçek. Peki, bu proje, diğer ilçelere örnek teşkil edecek mi? Eğitimde teknolojinin rolü giderek arttıkça, Besni’nin bilim seferberliği başka bölgelere de ilham verebilir mi?

Bilim Seferberliği Türkiye’de Bir İlk

Besni’de başlatılan bilim seferberliği, sadece ilçede değil, Türkiye genelinde bir ilke imza atmış oldu. Toplamda 280 bilim setinin dağıtılması ve robotik, kodlama gibi alanlarda eğitim verilmesi, öğrencilere modern bilim ve teknoloji konusunda eşsiz bir fırsat sundu. Bu tür projelerin diğer bölgelerde de hayata geçirilmesi, ülkenin eğitim sistemine nasıl katkı sağlayacak? Türkiye’de bilimin her alanda yaygınlaşması, nasıl bir gelecek vaat ediyor?

“Bu proje Türkiye genelinde bir ilke imza atıyor ve ilçemizde bilimle ilgili yeni bir dönem başlatıyoruz. Öğrenciler, bu projeyle bilimle tanışacak ve teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı bulacaklar.”.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Çocuğun Parmağına Sıkışan Metal Parça İtfaiye Tarafından Çıkarıldı

2024-12-22 14:00 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan İsyanda; Sanayi Esnafı Elektrik Kesintileriyle Boğuşuyor

2024-12-23 08:00 - Gündem

Siverek, Kore Gazisi Cuma Kök’ü Kaybetti

2024-12-19 09:21 - Yaşam

Başıbüyük Yardım Kuruluşundan Başkan Bucak’a Anlamlı Ziyaret

2024-12-17 09:18 - Gündem

Siverek’te Gelenek ve Sanatın Buluştuğu Etkinlik

2024-12-18 08:44 - Kültür & Sanat

GTB’de 2024 Yılının Son Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-12-23 21:00 - Politika

GBB Konut Güneyşehir 3. Etap Başvuruları 23 Aralık’ta Başlıyor

2024-12-20 16:30 - Gündem

Siverek’te “Silah Sıkmaya Hayır” Kampanyası Büyüyor

2024-12-19 13:05 - Gündem

Siverek Oda Başkanı Ay’dan Pos Cihazı Kesintilerine Tepki

2024-12-23 08:54 - Gündem

Siverek'te Eğitim Kalitesini Artırma Adına Anlamlı Ziyaret

2024-12-21 09:24 - Eğitim

İlgili Haberler

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Siverek Oda Başkanı İnan'dan Acilen Belediyeden Sanayi Kavşağı Talebi

14:27 - Gündem

Ailelere Büyük Destek: 10 Bin TL Nakdi Yardım Başvuruları Başladı

11:30 - Gündem

Kayyum Yaptı, DEM Partili Belediye Tekstil Fabrikasını Hizmete Açamadı

07:00 - Gündem

Jandarma Ekiplerinden Çocuklara Sürpriz 23 Nisan Etkinliği

21:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Siverek Hatipoğlu Aşireti İbrahim Oğulları Derneği Genel Kurulunda Birlik Mesajı

10:08 - Gündem

Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 1 Yaralı

10:00 - Asayiş

40 Bin Tonluk Hububat Vurgununda 9 Tutuklama

09:30 - -

Grand İsias Otel’in Kamu Görevlileri Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

09:00 - Yaşam

Siverek’e  Modern Evlendirme Dairesi Yapılıyor

08:59 - Kültür & Sanat