?>

Başkan Yılmaz’dan Pazar Yerlerine Ziyaret: Halkın Talepleri ve Fiyat Denetimi

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Ramazan ayında semt pazarlarını ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi. Peki, pazarcılar ve vatandaşlar ne gibi sıkıntılarla karşılaşıyor? Fiyat denetimi nasıl bir etki yaratacak?

Yaşam - 1 yıl önce

Ramazan Ayının İlk Gününde Pazar Ziyareti

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Ramazan ayının ilk gününde Merveşehir ve Beykent semt pazarlarını ziyaret etti. Başkan Yılmaz’a, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve kurum amirleri de eşlik etti. Ziyaret sırasında, Yılmaz hem vatandaşların sorunlarını dinledi hem de zabıta ekipleriyle birlikte fiyat denetimi yaptı. Peki, pazarcılar ve vatandaşlar hangi konularda şikayetçi oldu? Başkan Yılmaz bu ziyaretlerinde ne tür geri dönüşler aldı?

Vatandaşların Şikayetleri: Alım Gücündeki Düşüş

Başkan Yılmaz, vatandaşlarla yaptığı sohbetlerde, halkın en çok hayat pahalılığından şikayet ettiğini ifade etti. “Her geçen gün eriyip biten alım gücüne karşın, insanlarımız zor günler geçiriyor. Fiyatlar almış başını gidiyor. Ne pazarcı mutlu ne de halk,” diyen Başkan Yılmaz, ekonomik sıkıntıların hem esnafı hem de vatandaşı zorladığını belirtti. Peki, pazar yerlerindeki bu fiyat artışları ve alım gücündeki düşüş, Ramazan ayı boyunca nasıl bir etki yaratacak?

Fiyat Denetimi ve Pazarcıların Durumu

Başkan Yılmaz, pazar yerlerinde fiyat denetimleri yaparak, pazarcıların ve esnafın durumu hakkında bilgi aldı. Ziyaretin temel amacı, pazar yerlerindeki fiyat artışlarını kontrol altına almak ve vatandaşların alım gücünü korumaktı. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Mübarek Ramazan ayı geldi. Arkadaşlarımızla biz de pazara indik. Ancak bir dokunup bin ah işittik," diyerek halkın ekonomik zorluklarına dikkat çekti. Bu tür denetimlerin ne gibi sonuçlar doğuracağı, vatandaşların huzurunu nasıl etkileyebilir?

Halkın Talepleri ve Beklentileri

Pazar yerlerinde yapılan bu ziyaretler, halkın taleplerini dinlemek adına büyük önem taşıdı. Başkan Yılmaz, vatandaştan gelen şikayetlerin yanı sıra, çözüm önerilerini de değerlendirdi. Peki, pazar yerlerindeki bu denetimlerin halkın alım gücüne ve pazarlık süreçlerine nasıl bir etkisi olacak? Başkan Yılmaz, bu ziyaretlerin halkla daha yakın bir bağ kurma adına önemli olduğunu belirtti ve benzer ziyaretlerin devam edeceğini söyledi.

"Mübarek Ramazan ayı geldi. Arkadaşlarımızla biz de pazara indik. Ancak bir dokunup bin ah işittik. Her geçen gün eriyip biten alım gücüne karşın, insanlarımız zor günler geçiriyor." İHA 

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek Emektarı Ali Gelener, 32 Yıllık Hizmetine Veda Ederek Emekli Oldu

2025-03-01 13:06 - Yaşam

Oda Başkanı Hacı İnan’dan Siverek İçin Çağrı

2025-02-25 09:43 - Yaşam

Oda Başkanlarından Siverek Sevdalısı Koçali Aymaz’a Anlamlı Ziyaret

2025-02-28 09:53 - Gündem

9. Köy Projesi Kapsamında Gazetecilik Buluşmalarının Yeni Durağı Mardin Oldu

2025-02-28 12:10 - Gündem

Siverek'te Vergi Haftasında Anlamlı Ziyaret

2025-03-01 09:37 - Gündem

Vergi Haftası Siverek’te Coşkuyla Kutlanıyor

2025-03-01 09:22 - Gündem

Şanlıurfa’da İnsan Hakları İçin Kritik Toplantı

2025-02-25 08:40 - Eğitim

Mobilya Kent Projesinin Temeli Atıldı

2025-02-25 12:30 - Yaşam

Siverek'te İhtiyaç Sahiplerine Umut Eli

2025-03-03 08:26 - Yaşam

660 Yapı Yerinde Kentsel Dönüşümle Yükseliyor

2025-02-25 08:00 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek’ten Almanya’ya Uzanan Şefkat Köprüsü: Başıbüyük Yardım Kuruluşu Sahada

10:11 - Yaşam

Siverek’te Taşın Estetiği Hayırla Buluştu: Okul Bahçelerinde İki Sanat Eseri Çeşme

11:16 - Yaşam

Şanlıurfa’da  Kadın ve Aile Hizmetlerinde Empati Seferberliği

10:55 - Yaşam

Siverek’te Sessiz Tehlike  Açık Elektrik Panosu Korku Salıyor!

17:18 - Yaşam

Şanlıurfa’nın Bereketli Topraklarında Ata Tohumu Seferberliği Başladı!

17:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

Başkan Bucak’tan Siverek’ten Şanlıurfa’nın Yarınlarına Vefa ve Hizmet Mesajı

12:26 - Gündem

Şanlıurfa’da Kadının Gücü Geleceğe Taşınıyor: Büyükşehir’den Vizyoner 8 Mart Zirvesi

09:52 - Gündem

Vefa Sofrasında Buluşma: Şehit Aileleri ve Korucular İftarda Bir Araya Geldi

09:22 - Gündem

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Bölgede, Siverek ve Hilvan’da Gönüllere Dokunuyor

08:49 - Gündem

Şanlıurfa'da Firari Suç Makinesi JASAT’ın Pençesinde!

15:29 - Asayiş