?>

Başkan Abdullah Zeydan’ın Duruşması 11 Şubat’a Ertelendi

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın yeniden görülen davası, sağlık sorunları nedeniyle 11 Şubat’a ertelendi. Peki, bu dava süreci hangi aşamaya geldi ve Zeydan’ın geleceğiyle ilgili ne gibi gelişmeler yaşanabilir?

Gündem - 7 ay önce

Durumun Gelişimi ve Erteleme Kararı

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın yeniden yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 11 Şubat’a ertelendi. Zeydan, sağlık sorunları gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. Mahkeme, Zeydan’ın mazeretini kabul ederek, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapabilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Peki, Zeydan’ın sağlık durumu gerçekten davanın gidişatını etkileyecek kadar kritik mi? Bu duruşma sonrasında nasıl bir karar çıkabilir?

Mahkemenin Verdiği Mütalaa ve Sonraki Adımlar

Cumhuriyet savcısı, Zeydan’ın "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan cezalandırılması gerektiği yönünde mütalaasını sundu. Bu mütalaa, sanığın yargılandığı suçlamaların ciddiyetini ve dava sürecinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Zeydan, önceki duruşmada da "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçlamasıyla hapis cezası almıştı. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaa sonrasında savunma yapabilmesi için duruşmayı 11 Şubat’a ertelemişken, bu kararın gelecekte nasıl bir etki yaratacağı merak konusu oldu.

Önceki Dava Süreci ve Yargıtay’ın Kararları

Abdullah Zeydan’ın yargılandığı dava süreci uzun bir geçmişe dayanıyor. 11 Ocak 2018’de, eski HDP Hakkari Milletvekili Zeydan, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 5 yıl, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını hukuka uygun bulmuş olsa da, Yargıtay 16. Ceza Dairesi kararı bozmuştu. Yargıtay’ın bozma ilamının ardından Zeydan’a 6 Ocak 2022’de 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilmiş, fakat tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmişti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise bu kararı da bozmuştu. Peki, Yargıtay’ın bozma kararları, Zeydan’ın kaderini nasıl şekillendirecek?

Gelecek Durum ve Olası Gelişmeler

Zeydan’ın duruşmasının 11 Şubat’a ertelenmesi, kamuoyunda yeni soru işaretleri yaratmaya devam ediyor. Mahkemenin sağlık sorunları nedeniyle erteleme yapması, Zeydan’ın geleceğiyle ilgili belirsizlikleri de artırmış durumda. Şimdi gözler, 11 Şubat’ta yapılacak duruşmada olacak. Peki, Zeydan’a verilecek karar, sadece Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını değil, yerel siyaseti nasıl etkileyecek? Bu dava sürecinin siyasi sonuçları neler olabilir?İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Gelecek Nesillere Tarih Yazıyor

2025-01-25 18:30 - Şiir & Edebiyat

Siverek Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı’nda Yeni Dönem!

2025-01-27 07:38 - Politika

Eğil ve Çermik İlçelerine İki Projenin İmzası Atıldı

2025-01-30 10:30 - Politika

20 Kilogram Uyuşturucu Operasyonu Arka Koltukta Saklanan Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-25 16:00 - Asayiş

Siverek Bayırözü Ortaokulunda LGS ve YKS İçin Yoğun Hazırlık Süreci

2025-01-28 09:03 - Eğitim

Yağışsız Dönem Devam Ediyor Ekinler Ne Durumda?

2025-01-24 16:00 - Ekonomi

Milletvekili Alkayış, Çevre Yolu Projesiyle İlgili Gelişmeleri Paylaştı

2025-01-29 19:00 - Ekonomi

Silah Kaçakçılığına Büyük Darbe 9 Gözaltı

2025-01-24 17:30 - Asayiş

Toprağa Gömülü Ceset Bulundu

2025-01-28 20:30 - Gündem

Başkan Bucak’tan Tarihi Gümrük Hanı’nda Sanata Yakın Bakış

2025-01-30 08:10 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Siverek Kaymakamı Sak ve Protokol Üyeleri Başsavcı’yı Ziyaret Etti

09:33 - Gündem

Siverek Engelliler Derneği'nden Engelsiz Eğitim Çağrısı

12:18 - Gündem

Siverek'te Üçüncü Millet Lokantası Açılışa Gün Sayıyor

11:39 - Gündem

Siverek Kaymakamı Salih Sak’tan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

10:18 - Gündem

Siverek’te Kış Hazırlıkları Başladı: Biber Çekme Sezonu Açıldı

10:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan: "Yeni vergi yasası küçük esnafı yok edecek"

09:15 - Ekonomi

Başkan Bucak’tan Siverek Belediyespor’a moral ziyareti

08:25 - Spor

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

Siverek Belediyesi Kurslarıyla 43 Öğrenci Üniversiteli Oldu

10:31 - Eğitim