?>

Baklava Fiyatlarına Sıkı Denetim

Baklava fiyatlarındaki artış neden kontrol altına alınıyor? Denetimlerde neler tespit edildi?

Gündem - 9 ay önce

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, baklava fiyatlarındaki fahiş artışları kontrol altına almak için kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Gaziantep’in ünlü baklavası, artan maliyetler ve yüksek fiyatlar nedeniyle halk için lüks bir tatlı haline geldi. Bu kapsamda yapılan denetimlerle hem halkın hem de turistlerin baklavaya daha kolay erişebilmesi amaçlandı.

Denetimlerde Maliyet Hesaplamaları

Denetimlere, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu da katıldı ve baklava fiyatlarının düşürülmesi konusunda işletmelere uyarılarda bulundu. Yapılan maliyet hesaplamaları, baklavanın gerçek maliyetini ortaya koydu. Bereketoğlu, "Boz fıstık içini, yaptığımız sıkı denetimlerle bin 600 liradan 800 liraya düşürdük. Hesaplamalarımıza göre baklavanın maliyeti 276 lira. Üzerine 200 lira işçilik ekledik ve toplamda 476 lira çıktı. Ancak fiyatlar hala düşmedi. İşletmelerden, halkın da bir dilim de olsa baklava alabilmesi için fiyatları düşürmelerini bekliyoruz" dedi.

Halkın Baklavaya Erişimi

Başkan Yardımcısı Bereketoğlu, denetimler sırasında yaptığı açıklamada Gaziantep’te yaşayan insanların artık kendi evlerinde bile baklava yiyemez hale geldiklerini vurguladı. "Eskiden şehir dışına çıkarken bir tepsi baklava ve birkaç kutu fıstık alırdık. Şimdi insanlar hediye bile götüremiyor, kendisi de yiyemez duruma geldi. Bu durumun önüne geçmek için fiyatların makul seviyelere çekilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Turizm ve Yerel Ekonomiye Katkı

Bereketoğlu, baklavanın Gaziantep’in simgesi olduğunu ve şehre gelen turistlerin de bu lezzeti uygun fiyatlarla tatmasını istediklerini belirtti. "Biraz karımızdan feragat ederek şehrimize, turistlerimize de daha ucuz baklava sunmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bu şekilde hem yerel ekonomi desteklenecek hem de turistlerin ilgisi artırılacak.

Denetimlerin Kapsamı

Baklava işletmeleri, yapılan denetimlerde halk sağlığı açısından kapsamlı bir incelemeden geçirildi. Arkın Bereketoğlu, bu denetimlerin sadece fiyat kontrolü ile sınırlı kalmayacağını, aynı zamanda ürün kalitesi ve hijyen standartlarının da sıkı bir şekilde denetleneceğini söyledi. Denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

"Hesaplamalarımıza göre baklavanın maliyeti 276 lira. Üzerine 200 lira işçilik ekledik ve toplamda 476 lira çıktı. Ancak fiyatlar hala düşmedi." - Arkın Bereketoğlu

Şehitkamil Belediyesi'nin baklava fiyatlarına yönelik denetimleri, halkın ve turistlerin bu lezzete daha uygun fiyatlarla erişebilmesini amaçlıyor. Yapılan maliyet hesaplamaları ve işletmelere yapılan uyarılarla, baklava fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi hedefleniyor. İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçeli Tıp İnsanları Vakfı'ndan Siverek'te Eğitime Destek

2024-07-30 08:37 - Gündem

Siverek Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Enver Akçiçek, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

2024-07-31 12:03 - Gündem

Siverek'te Kent Konseyi 2. Toplantısı Mahalle Muhtarlarıyla Gerçekleşti

2024-08-01 08:35 - Gündem

Siverek Esnaf Oda Başkanlarından Diyarbakır Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı'na Anlamlı Ziyaret

2024-08-02 09:39 - Gündem

Siverek’te Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Eksikliği Neden Giderilmiyor?

2024-07-30 08:59 - Sağlık

Siverek’te Domates Kurutma Alanları İnceleniyor

2024-08-02 08:23 - Ekonomi

Siverek’te Organik Biber Hasadı Başladı

2024-07-31 08:55 - Ekonomi

Cemiyet Başkanlarından Gazetemize Önemli Ziyaret

2024-08-02 12:14 - Gündem

Sınıfa Giren Beyaz Baykuş Doğaya Bırakıldı

2024-08-02 10:00 - Gündem

Siverek Belediyespor’da Faruk Türk Dönemi Başladı

2024-07-29 09:30 - Spor

İlgili Haberler

Siverek Oda Başkanı İnan'dan Acilen Belediyeden Sanayi Kavşağı Talebi

14:27 - Gündem

Ailelere Büyük Destek: 10 Bin TL Nakdi Yardım Başvuruları Başladı

11:30 - Gündem

Kayyum Yaptı, DEM Partili Belediye Tekstil Fabrikasını Hizmete Açamadı

07:00 - Gündem

Jandarma Ekiplerinden Çocuklara Sürpriz 23 Nisan Etkinliği

21:30 - Gündem

Depremzedelerden İstanbul’a Anlamlı Destek: “Biz Çok İyi Anlıyoruz, Geçmiş Olsun İstanbul”

18:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Otomobil Şarampole Yuvarlandı: 1 Yaralı

10:00 - Asayiş

40 Bin Tonluk Hububat Vurgununda 9 Tutuklama

09:30 - -

Grand İsias Otel’in Kamu Görevlileri Davası 16 Temmuz’a Ertelendi

09:00 - Yaşam

Siverek’e  Modern Evlendirme Dairesi Yapılıyor

08:59 - Kültür & Sanat

Ayağını Çapa Makinesine Kaptıran Kişi Yaralandı

08:30 - Sağlık