?>

8 Yılda 1147 FETÖ Zanlısı Tutuklandı

Polisin FETÖ Operasyonları Erzurum’da Nasıl Sonuçlar Doğurdu?

Asayiş - 1 yıl önce

Polis Operasyonlarının Arka Planı

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik polisin 8 yılda düzenlediği operasyonlarda toplamda 1147 zanlının tutuklandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, bu süre zarfında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

15 Temmuz Gecesi ve Sonrası

İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, 15 Temmuz gecesi halkın güvenlik güçleriyle birlikte tarihe altın harflerle geçecek bir destan yazdığını belirtti. Yırtar, "Vatandaşın huzuru ve güvenliği için çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm terör örgütlerine yönelik mücadelemiz devam edecektir. Gece gündüz hız kesmeden hainlere karşı savaşacağız." dedi.

Detaylı Operasyon Bilgileri

Yırtar, darbe girişiminden bu yana 8 yıldır yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Yapılanmaya yönelik operasyonlarda darbeye karıştığı tespit edilen 14 rütbeli asker tespit edilip tutuklandı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan hüküm verildi ve bu Türkiye'de ilk ceza verilen davadır. İlimizdeki örgüt evlerine yapılan operasyonlarda 34 adreste 54 şahıs yakalanmış, bunlardan 25'i tutuklanmıştır. Örgüt evleri, aranan örgüt mensuplarının saklandığı yerlerdir. Biz örgütün ildeki yapılanmalarını deşifre ettikçe, diğer illerden yeni mensuplarını ilimize kaydırarak faaliyetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Biz de operasyonlarımızla hiç hız kesmeden Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu hain terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz."

Askeri ve Emniyet Yapılanmaları

Erzurum'da FETÖ terör örgütüne geçit verilmediğini vurgulayan Yırtar, şu bilgileri ekledi:

"Askeri mahrem yapılanmadaki askeri personele yapılan operasyonlarda 533 şahıs gözaltına alınmış, bunların 116'sı tutuklanmıştır. Örgütün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyonlarda 895 emniyet personeli tespit edilmiş, bunlardan 285'i tutuklanmıştır. Bugüne kadar ilimiz genelinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 4 bin 431 şahıs hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan 1147'si tutuklanmıştır. Şu an için ilimizde faaliyet yürüten FETÖ mensubu bulunmamaktadır ancak bu hain terör örgütü durmadığı için biz de onlarla mücadeleye devam edeceğiz. Olduğu zaman onları da yakalayıp adli mercilere teslim etmek için gece gündüz çalışacağız."

Erzurum’da 8 yıldır süren yoğun mücadele, vatandaşın güvenliği için büyük bir önem taşımaktadır. Peki, bu operasyonlar ne kadar daha sürecek? Erzurum halkı bu süreçte nasıl bir rol oynayacak?AA

 

Haftanın Öne Çıkanları

Cizre'de Feci Kaza: Çoban Hayatını Kaybetti, Hayvanlar Telef Oldu

2024-07-09 08:00 - Gündem

Siverek TSO’dan Gıda Maddeleri Esnaf Odasına Ziyaret

2024-07-09 08:05 - Gündem

Öğretmen Evinde Ölü Bulundu

2024-07-09 08:30 - Eğitim

Siverek’te Büyük Operasyon

2024-07-09 08:20 - Asayiş

Siverek'te Büyüleyici Açık Hava Sinema Etkinliği

2024-07-09 08:30 - Kültür & Sanat

Kaçakçılık ve Asayiş Operasyonlarında 41 Kişiye İşlem Yapıldı

2024-07-09 08:45 - Asayiş

Haziran Ayı Trafik Kazaları: 629 Yaralı

2024-07-09 09:00 - Asayiş

Yeğeninin Silahlı Saldırısına Uğrayan Amca Yaralandı

2024-07-09 08:48 - Asayiş

İspanya EURO 2024 Şampiyonu Oldu: Tarihi Zafer Berlin'de

2024-07-15 10:45 - Spor

Siverek İlçesinde Anlamlı Ziyaret

2024-07-09 08:58 - Eğitim

İlgili Haberler

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek’te Muhtardan Uyuşturucuya Karşı Ortak Mücadele Çağrısı

10:23 - Asayiş

Siverek Fırat Nehri’nde 16 Yaşındaki Genç Boğuldu

08:00 - Asayiş

Siverek’te Endişe Yaratan İntihar Vakalarına Korkutucu Yükseliş

08:52 - Asayiş

İl Emniyet Müdürü Aksoy’dan Siverek’teki Cinayetle İlgili Kritik Açıklama

10:04 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hilvan Hükümet Konağında Korkutan Yangın

09:33 - Asayiş

Siverek Oda Başkanı İnan: "Yeni vergi yasası küçük esnafı yok edecek"

09:15 - Ekonomi

Başkan Bucak’tan Siverek Belediyespor’a moral ziyareti

08:25 - Spor

Amedspor Taraftarları, Efsane Yönetmen Yılmaz Güney'i Anarak Tarihe Saygı Duruşu

11:28 - Yaşam

Siverek Belediyesi Kurslarıyla 43 Öğrenci Üniversiteli Oldu

10:31 - Eğitim