?>

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ramazan Çarşısı’nda Coşkuyla Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kahta Belediyesi tarafından Ramazan Çarşısı’nda düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Bu özel günün kutlanması, kadınların toplumsal hayattaki yerine dair neler ifade ediyordu?

Yaşam - 3 ay önce

Katılımcıların Coşkusu, Etkinliği Unutulmaz Kıldı

Kahta Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Ramazan Çarşısı’nda düzenlediği coşkulu bir etkinlik ile kutladı. Etkinlik, Kahta İlçe Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, belediye başkan yardımcıları, kurum müdürleri, kadınlar ve çocukların katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik, Kahta halkının birleştiği ve kadınların toplumdaki yerinin kutlandığı anlamlı bir buluşma halini aldı. Fakat bu kutlamalar, sadece bir günle sınırlı mı kalmalıydı?

Başkan Hallaç’ın Kadınlara Verdiği Değer

Etkinlikte konuşan Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, kadınların toplumsal hayatın her alanındaki emeklerine ve fedakarlıklarına dikkat çekti. Başkan Hallaç, “Ramazan Çarşısı’nda, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle değerli hanım kardeşlerimizle anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yapıyoruz” diyerek bu anlamlı günde kadınlarla bir arada olmanın önemini vurguladı. Belediye Başkanı, kadınların toplumun temel taşı olduğunu belirterek, “Kadın, sadece hayatın içinde değil, aynı zamanda hayatın kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Çiğköfte ve Karanfil Dağıtımıyla Kadınların Günü Kutlandı

Etkinlik boyunca, katılımcılara çiğköfte ikramı yapılırken, kadınlara karanfil dağıtıldı. Bu küçük jestler, kadınlara olan minnettarlığı ve saygıyı simgeliyordu. Belediye Başkanı Hallaç, “Annelerimiz, sadece evlatlarını değil, aynı zamanda toplumun geleceğini de şekillendirir” diyerek, kadınların topluma kattığı değeri bir kez daha vurguladı. Peki, bu tür kutlamalar gerçekten toplumsal değişim için yeterli mi?

Çocuklar İçin Eğlenceli Aktiviteler

Etkinlik, sadece yetişkinler için değil, çocuklar için de eğlenceli aktivitelerle dolu geçti. Çocuklar, neşeli anlar yaşarken, etkinlik aynı zamanda kadınların ve çocukların toplumsal hayattaki rolünü pekiştirdi. Bu tür etkinlikler, toplumun her kesimini bir araya getirme noktasında önemli bir rol oynamaktadır. Peki, gelecekte daha fazla bu tür birlikteliği sağlayacak etkinlikler düzenlenebilir mi?

Toplumsal Dayanışma ve Birlik Mesajları

Kahta Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik, kadınların toplumsal hayattaki önemini bir kez daha vurgularken, birlik ve dayanışma mesajları verildi. Katılımcılar, kadınların ve çocukların haklarının savunulmasının, toplumsal barış için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladı. Bu anlamlı günde verilen mesajlar, toplumsal dayanışmayı pekiştirirken, bu tür etkinliklerin gelecekte de devam etmesi gerektiği vurgulandı.

"Kadınlarımız, emekleri, sevgileri ve fedakârlıklarıyla toplumun temelidir. Annelerimizin şefkati ve kadınlarımızın gücüyle daha güzel bir gelecek inşa edeceğiz."

Bu etkinlik, Kahta’daki toplumsal dayanışmayı pekiştirirken, aynı zamanda kadınların toplumsal hayattaki yeri konusunda farkındalık yaratmayı başardı. İHA 

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Hallaç: "Biz Büyük Bir Aileyiz, Her Zaman Yanlarındayız"

2025-03-07 07:00 - Politika

Siverek STK Başkanlarından Vali Şıldak’a Okul Talebi

2025-03-05 13:14 - Eğitim

Oba Makarna Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Takdir Topluyor

2025-03-08 12:30 - Yaşam

 Kitap Kafe ile Gençlere Eğitim Desteği

2025-03-03 19:30 - Yaşam

Başıbüyük Siverek'te İhtiyaç Sahiplerine Umut Oluyor

2025-03-07 09:10 - Yaşam

Siverek’te Öğretmen ve Öğrenci İlişkilerini Güçlendiren Örnek Proje

2025-03-06 08:34 - Eğitim

Siverek’e Güzel Sanatlar Lisesi Talebi: Genç Yetenekler İçin Umut Işığı

2025-03-04 08:15 - Eğitim

Siverek’te Bilim Merkezi İçin İlk Adım Atıldı!

2025-03-08 09:19 - Eğitim

Siverek Yeşilay Temsilciliği’nden Bağımlılıkla Mücadelede Önemli Adım

2025-03-09 15:40 - Eğitim

Vali Şıldak, Ramazan Sofrasında Sivereklilerle Buluştu

2025-03-05 08:29 - Gündem

İlgili Haberler

Siverek'te Meyve Ağaçları Toprakla Buluştu

09:06 - Yaşam

Eski Milletvekili İbrahim Ayhan’ın Annesi Zekiye Ayhan Hayatını Kaybetti

09:28 - Yaşam

Siverek Kaymakamı’ndan Yaz Öncesi Hayati Uyarı

10:14 - Yaşam

Siverek’te Engelleri Kaldıran Sosyal Tesis: Ofis Kültür Cafe

10:35 - Yaşam

Siverek’te Sokak Hayvanlarına Umut Olan Rehabilitasyon Çalışmaları

10:16 - Yaşam

Günün Manşetleri

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir’den Şehitlere Vefa Ziyareti

12:12 - Gündem

Bayiki Aşireti Kurban Bayramı’nda Bismil’de Kucaklaştı

11:59 - Gündem

Siverek'te Meyve Ağaçları Toprakla Buluştu

09:06 - Yaşam

Siverek Oda Başkanı Dalaman'dan Bayram Alışverişlerinizi Çarşı Esnafınızdan Yapın Çağrısı

08:53 - Gündem

Siverek Kızılay’dan Bayramlık Sevinci

07:02 - Gündem