?>

2024-2025 Eğitim Yılı İçin Güvenlik Toplantısı Düzenlendi

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin güvenliği nasıl sağlanacak? Alınacak önlemler nelerdir?

Politika - 1 yıl önce

Okul Güvenliği Masaya Yatırıldı

Şırnak’ta 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde düzenlenen okul güvenliği toplantısında, öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamak için alınacak önlemler detaylı bir şekilde ele alındı. Şırnak Valiliği’nde gerçekleştirilen bu önemli toplantıya, Şırnak Valisi Cevdet Atay başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici ve diğer ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda, okulların fiziksel güvenliğinden öğrencilerin çevresel risklere karşı korunmasına kadar geniş kapsamlı tedbirler tartışıldı. Özellikle öğrenci taşıma sistemlerinin güvenliği ve okulların giriş-çıkış denetimlerinin artırılması üzerinde duruldu. Öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almasının, toplumsal huzurun sağlanması açısından da büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Güvenlik Önlemleri Detaylandırıldı

Toplantıda, Şırnak genelindeki okulların güvenliğine dair alınacak tedbirler belirlenirken, hem şehir merkezindeki okullar hem de kırsal bölgelerdeki eğitim kurumları için özel güvenlik planları oluşturuldu. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün iş birliğiyle, özellikle okul çevrelerindeki potansiyel tehlikelere karşı devriye ve kontrol noktalarının artırılması kararlaştırıldı. Şırnak Valisi Cevdet Atay, öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasının öncelikli bir görev olduğunu belirtti.

"Şırnak'ta eğitim gören tüm öğrencilerin huzur ve güvenliği için gereken tüm tedbirler alınacak."

Öğrenci Taşımacılığında Güvenlik

Toplantıda ayrıca öğrenci taşımacılığı konusu da ele alındı. Öğrencilerin okullarına güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için servis araçlarının denetimlerinin artırılacağı ifade edildi. Taşımacılık yapan sürücülere yönelik düzenli eğitimlerin verileceği ve araçların teknik kontrollerinin sıkılaştırılacağı belirtildi. Öğrencilerin, evlerinden okullarına kadar olan süreçte güvende olmalarını sağlamak amacıyla, ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun en üst düzeyde tutulacağı vurgulandı.

Fiziksel Güvenlik Tedbirleri

Okulların fiziksel güvenliği de toplantının önemli gündem maddelerinden biriydi. Okul binalarının güvenliğini artırmak amacıyla yeni güvenlik kameralarının yerleştirilmesi, okul girişlerinde kontrol noktalarının kurulması ve okul içi güvenlik görevlilerinin sayısının artırılması kararlaştırıldı. Ayrıca, okul çevrelerinde bulunan tehlikeli alanların tespiti ve bu alanların öğrenciler için daha güvenli hale getirilmesi amacıyla yerel yönetimlerle iş birliği yapılacağı duyuruldu.

"Öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için gereken tüm tedbirler titizlikle uygulanacak."

Siber Güvenlik ve Teknoloji Kullanımı

Toplantıda, dijital dünyanın hızla gelişmesiyle birlikte öğrencilerin siber dünyada da güvenliğinin sağlanması gerektiği vurgulandı. İnternetin bilinçli kullanımı konusunda öğrencilerin eğitilmesi, okullarda siber güvenlik farkındalığının artırılması ve zararlı içeriklerin kontrolü için teknolojik altyapının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, okullardaki bilgisayar sistemlerinin ve internet ağlarının güvenliği için özel önlemler alınacağı belirtildi.

Sonuç: Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Kararlılık

Şırnak Valiliği’nde gerçekleştirilen bu toplantı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlamak için atılacak adımların belirlendiği önemli bir buluşma oldu. Öğrencilerin fiziksel ve dijital güvenliklerinin sağlanması için ilgili tüm kurumların iş birliği yaparak bu tedbirleri uygulayacakl arı açıklandı. Yeni eğitim yılı, Şırnak’ta güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamı sağlanarak başlayacak. İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek Kent Konseyi Heyetinden Vali Yardımcısına Önemli Ziyaret

2024-09-05 09:59 - Kültür & Sanat

Siverek'te 2 Milyon Yıllık Doğa Harikası Keşfedildi

2024-09-03 08:27 - Kültür & Sanat

Kayıp Olan 18 Yaşındaki Mete Basmacı İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

2024-09-03 10:00 - Gündem

Liseliler 5 Ekim'de Siverek'te Buluşuyor

2024-09-04 15:01 - Kültür & Sanat

Siverek Mimarlar Odası, Bazalt Sütunların Korunması İçin Harekete Geçti

2024-09-04 08:44 - Kültür & Sanat

Sac Ekmeği: Geleneksel Tat, Modern Zamanların Vazgeçilmezi

2024-09-03 09:14 - Yaşam

Siverek'te Silah Kaçakçılığı Operasyonunda Bir Zanlı Tutuklandı

2024-09-02 12:30 - Asayiş

Kaybolan Narin'in Ailesini Ziyaret Etti

2024-08-30 19:00 - Gündem

Gürültü Yaptığı İçin Öldürülen Çocuğun Son Görüntüleri Ortaya Çıktı

2024-09-01 09:00 - Gündem

Mehmet Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisinden İstifa Etti.

2024-09-02 13:20 - Politika

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Siyaset ve Basın Buluşması: AK Parti Heyetinden GGC’ye Kritik Ziyaret

14:22 - Politika

Siverek Siyasetinde  CHP Gençlik Kolları Başkanlığına Atama Yapıldı

12:05 - Politika

Devlet Bahçeli’nin "Siverekliyim" Çıkışı İlçede Bayram Havası Estirdi

10:24 - Politika

İYİ Parti  Siverek Teşkilatı "Kesintisiz Hizmet ile  Haftanın Her Günü Açık Olacak

09:01 - Politika

SİVİLDER’den Siverek’in 100 Yıllık Vilayet Özlemi için Ak Parti İlçe Başkanlığına Stratejik Ziyaret

13:45 - Politika

Günün Manşetleri

Jandarmadan Ahırda Gizlenen Gece Yarısı Çalıntı Araç Operasyonu!

11:38 - Asayiş

Siverek Kaymakamlığı'ndan Deprem Konutları İçin Kritik Duyuru: Hak Sahipleri İçin Son Viraj!

11:10 - Gündem

Şanlıurfa’da 1.8 Milyonluk "Sahte Polis" Vurgunu Çözüldü!

10:59 - Gündem

Siverek’in Kar Beyazında Su Nöbeti: ŞUSKİ Ekiplerinden Dağbaşı’nda Kesintisiz Hizmet!

09:52 - Gündem

Siverek’te Facianın Eşiğinden Dönüldü: Mutlu Gün Yas Yerine Şükre Bıraktı!

10:22 - Asayiş