?>

177 Öğrenciyi Daha Umreye Gönderiyor

Şahinbey Belediyesi, düzenlediği "Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması" ile 177 öğrenciye Umre ziyareti imkanı sunuyor. Peki, bu özel proje öğrenciler için ne anlam taşıyor?

Gündem - 4 ay önce

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması ile Umreye Gitme Fırsatı

Şahinbey Belediyesi, 7. kez düzenlediği "Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması" kapsamında, okullarında 1., 2. ve 3. olan 177 öğrenciyi ödüllendirerek, onlara Umre ziyareti fırsatı sundu. Bu anlamlı projenin bir parçası olarak, öğrenciler Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme seminerine katıldı. Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü’nün ortaklaşa organize ettiği bu projede, öğrenciler Umre’ye gitmeye hak kazandı ve hem eğitici hem de manevi açıdan büyük bir deneyim yaşamak üzere hazırlıklarını tamamladı. Bu yıl 177 öğrenci Umre’ye gidecek, toplamda ise 1.110 öğrenci bu proje sayesinde kutsal topraklara uğurlanacak.

Genç Yaşta Umre’ye Gitmenin Önemi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umre’ye gitmenin çok önemli bir deneyim olduğunu vurgulayarak, öğrencilere hitaben, "Zamanınızı ibadetle geçirin," dedi. Ayrıca, Umre'nin sadece bir turistik gezi değil, Allah’ın evine yapılan özel bir davet olduğunu belirtti. Başkan Tahmazoğlu, bu ziyaretin öğrencilerin hayatında derin izler bırakacağına inandığını ifade etti. "Ülkemiz, memleketimiz ve Gazze’deki kardeşlerimiz için dua edin" diyerek, genç nesillerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi gerektiğine dikkat çekti. Peki, bu tür projelerin gençler üzerindeki etkisi nasıl şekilleniyor?

Şahinbey Belediyesi'nin Umre Projesinin Önemi

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, projeye olan heyecanını dile getirerek, "Bu proje sadece giden öğrenciler için değil, tüm şehri Peygamber sevgisi ile dokuyan bir proje," dedi. Hazırlar, Şahinbey Belediyesi’ne ve proje lideri Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Umre'ye gidecek olan öğrencilerin, Allah’ın sevdiği kullar olduğuna vurgu yapan Şahinbey İlçe Müftüsü Mehmet Arslaner ise, bu tür manevi ziyaretlerin gençler için çok değerli olduğunu söyledi. Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Güneş, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na, İl Müftülüğüne ve İlçe Müftülüğüne teşekkürlerini ileterek, bu yıl 45 bin öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlerin 18 Ocak'ta Umre’ye gideceklerini duyurdu. Peki, bu ödüllü kitap okuma yarışması öğrencilere hangi değerleri kazandırıyor?

Umre’ye Giden Öğrenciler İçin Kutsal Bir Deneyim

Şahinbey Belediyesi’nin bu özel projesi, sadece öğrenciler için değil, tüm şehri manevi bir atmosferle kuşatmayı hedefliyor. Umre ziyaretine katılacak öğrenciler, sadece dini bir görev yerine getirmekle kalmayacak, aynı zamanda değerli bir kültürel deneyim kazanacaklar. Umreye gitme hakkı kazanan her bir öğrenci, bu kutsal yolculukta kendilerine özel bir misyon yüklenmiş gibi hissedecek. Bu proje, sadece manevi anlamda değil, eğitim alanında da önemli katkılar sağlıyor. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını pekiştiren bu yarışma, onların zihinsel gelişimlerine de katkı sağlıyor.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi, 35 Şüpheliye İşlem Yapıldı

2025-01-06 19:30 - Asayiş

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor ve Çorum FK Golsüz Beraberlikte Karşılaşıyor

2025-01-05 11:30 - Spor

Siverek Esnaf Odası Başkanı'ndan Hükümete Çağrı

2025-01-07 08:19 - Gündem

Milletvekili Cevheri ve Başkan Bucak’tan Siverek Esnafına Sıcak Ziyaret

2025-01-04 07:55 - Politika

Fatih Mehmet Bucak’ın Öngörüsü Gerçek Oldu

2025-01-02 08:24 - Politika

Başkan Bucak ve Belediye Başkanlarından İl Kadın Kolları Başkanlığı’na Ziyaret

2025-01-06 08:42 - Politika

Siverek’te Şehit Aileleri ve Gazilerden Af Tartışmalarına Tepki

2025-01-03 08:23 - Gündem

Siverek’te Ortak Hedef: Daha Güçlü Bir Gelecek

2025-01-07 09:00 - Gündem

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu’dan Siverek Esnafına Anlamlı Ziyaret

2025-01-04 08:43 - Politika

Engelli Aylıklarına Yapılan Zamlar Hayal Kırıklığı Yarattı

2025-01-03 13:32 - Gündem

İlgili Haberler

Kayyum Yaptı, DEM Partili Belediye Tekstil Fabrikasını Hizmete Açamadı

07:00 - Gündem

Jandarma Ekiplerinden Çocuklara Sürpriz 23 Nisan Etkinliği

21:30 - Gündem

Depremzedelerden İstanbul’a Anlamlı Destek: “Biz Çok İyi Anlıyoruz, Geçmiş Olsun İstanbul”

18:30 - Gündem

Jandarmadan Köy Okulu Öğrencilerine 23 Nisan Sürprizi: Unutulmaz Bir Bayram

17:00 - Gündem

 Sanat ve Eğitim El Ele: Öğretmen Yazdı, Veli Besteledi, Çocuklar Seslendirdi

14:30 - Gündem

Günün Manşetleri

 Kalaycılık Mesleği Can Çekişiyor: Ustalar Çırak Bulamıyor

09:00 - Yaşam

Göçerlerin Zorlu Yolculuğu Başladı

08:30 - Yaşam

Türk Kızılay'dan DİKO Başkanı Mehmet Yüksel’e Anlamlı Teşekkür

08:00 - Yaşam

8 Yaşındaki Narin Güran Cinayetinde Yeni Duruşma

07:30 - Asayiş

Kayyum Yaptı, DEM Partili Belediye Tekstil Fabrikasını Hizmete Açamadı

07:00 - Gündem